Вот на недоверие заради бежанците? Неоснователно е!

Имаме ресурс да затворим границата, но е крайно решение, заяви Найденов
Обновена: 7 окт 2013 14:30 | 7 окт 2013 14:06, Красимир Ангелов
30
Вот на недоверие заради бежанците? Неоснователно е!
Ангел Найденов. Снимка: БТА

Министърът на отбраната Ангел Найденов обяви, че не смята за основателно да се иска вот на недоверие към кабинета заради ситуацията с бежанците.

Заявеното от Найденов е в отговор на коментар на депутатката от "Атака" Магдалена Ташева пред Нова телевизия, където тя сподели, че е възможно да се поиска вот на недоверие към кабинета заради ситуацията с бежанците.

"България има своите ангажименти, включително по отношение на бежанците“, посочи министърът и уточни, че погледът не може да бъде само формален, "има драма и към нея всеки трябва да прояви съответното разбиране" и държавата трябва да направи необходимото, за да създаде условия за настаняване на бежанците.

"Дали има рискове, които да носят бежанците по отношение на националната сигурност - да, и това нееднократно е споменавано, става дума за рискове и от хуманитарна гледна точка, рискове, които са свързани със социално-икономическо напрежение в районите, в които се настаняват бежанците, рискове, свързани със здравната и епидемиологичната обстановка, с потенциално инфилтриране сред бежанците на радикални елементи, на хора, свързани с радикални групировки", отчете Найденов, цитиран от БТА.

По думите му това са рискове, които са отчетени.

Военният министър коментира и въпросa за евентуалното затваряне на границата ни с Турция. Найденов посочи, че можем да затворим границата и имаме необходимия ресурс за това, но това е крайно решение, което в момента не е желателно да се разглежда, решение, към което не бива да се прибягва, макар че като потенциално решение не може да бъде изключено.

Запитан дали смята, че трябва да се състои Консултативен съвет за национална сигурност при президента предвид ситуацията с бежанците, Найденов каза, че такива разсъждения и аргументи му изглеждат логични, но решението е на президента и по негова преценка винаги може да свика такова заседание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
2
 
! Отговори
vse oshte mi puka преди 10 години
БСП-ари, ако не спрете незаконно преминаващите границата ни, дали със стена, затваряне на границата или друг начин, МНОГО ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ЕЛЕКТОРАТА ВИ ще се преориентира към други партии! Не го казвам за себе си - не съм гласувала за вас, но ви смятах и още смятам за по-малкото зло. И престанете да ги наричате БЕЖАНЦИ! Те са такива в Турция. У нас са икономически имигранти!
22
0
 
2
 
! Отговори
vse oshte mi puka преди 10 години
Нямаме никакви ангажименти към тях - те не са бежанци в България! Затваряй границата!!!Бежанци ли са сирийските "бежанци"?14 октомври 2013, 08:59 | Григор Сотиров, юристЗаконът за убежището и бежанците (Чл.4, ал.5) и Конвенцията за статута на бежанците (чл.31, т.1) пределно ясно казват, че чужденец може да пресече незаконно българските граници за да поиска закрила (убежище, статут на бежанец, хуманитарен статут)само ако пристига направо от територия, където са били застрашени животът и свободата му.Този текст е основополагащ.legalworld.bg/show.php?storyid=3286
21
0
 
16
 
! Отговори
Валентин преди 10 години
Въпреки, че считам това правителство за най-адекватната възможност към момента съм изцяло против всякакви имигранти от Азия и Африка. Ако има нещо наистина основателно за което на това правителство да му бъде искана оставка то това е именно допускането на тези пришълци на Българска територия. Какво било крайно или не не ме интересува. Интересува ме, че в момента сами си забиваме пироните на ковчега като допускаме 'сичкото *** да се излива в родината.
20
9
 
5
 
! Отговори
The king преди 10 години
Правителството е виновно и за международното полужение. Та герберите да внесат вот на недоверие и за това.
19
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ужасното е че няма патриотична партия,която да обещае тежки присъди за Найденов и компания за национално предателство въпреки "ангажиментите на България" и подобни глупости.Така ,че следващите мераклии за власт да имат 1 наум.
18
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Найденов на Мая онази работа не може да опази, та държавата ли?
17
0
 
16
 
! Отговори
попадение преди 10 години
"Министърът на отбраната Ангел Найденов обяви, че не смята за основателно да се иска вот на недоверие към кабинета заради ситуацията с бежанците" Тцъ- не познахте! Правно основание на искането за вот на недоверие- чл.105 ал.1 и ал.2 от КРБ във вр. с чл.80 ал.1 и 2 от ЗУБ и Допълнителни разпоредби 1 т.1 и т.2 от ЗДАНС. Нали Миков бил "гоооуем юрист"- ха сега да го видя този ***.
16
0
 
22
 
! Отговори
MiB преди 10 години
Най-доброто решение би било да се впрегнат всичките нелегални имигранти и да започнат градеж на стена на границата ни с Турция... Поне като се отделят по 1000лв. на месец за бежанец да има някаква полза...
15
0
 
31
 
! Отговори
майка преди 10 години
" можем да затворим границата и имаме необходимия ресурс за това, но това е крайно решение"Да, крайно решение е и е време за него. Гърция, също член на ЕС, си затвори границата с Турция още в началото на проблема. Турция строи стена на границата със Сирия. Само ние сме като разграден двор
14
0
 
37
 
! Отговори
Ззз преди 10 години
Крайно решение било до кога докато се напълним с *** ли
13
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
VNIMAVE.AITE,NEZNAEM,DALI`6TE`SE`VDIGNAT`NA`BUNT,SIRIIZITE.PAZETE`SE`OT`NAS`BULGARITE,CE`NIÈ`SME`DOBRI,MA`NEZABRAVQITE`CE`ZA`CASOVE`6TE`VI`PRATIME`V`ANADOLA`I`SIBIR.
12
14
 
5
 
! Отговори
лицемерие преди 10 години
Едва вчера разбрах защо безпрепятствено в България се пускат незаконно пресичащите границата араби.Защо след като е външна граница на Европа и то уж добре охранявана! Отговора е-ЗАЩОТО ТОВА Е ВЪЗДУХА, ВОДАТА И ТОРТА ЗА ПАРТИЯ АТАКА!Вчера в Нова ТВ госпожа Ташкова ясно обясни необходимостта тези орди да нахлуват безпрепятствено Най- важното е да се вдига рейтинга на Атака! НО ПРЕДИШНОТО ПРАВИТЕЛСТВО Е ДОГОВОРИЛО С ЕРДУГАН тайни преговори с ББ/е г- жо Ташкова ама как не се сетихте за президента/
11
1
 
28
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Другарю министър,факта че отказахте да извършвате реформи в отбраната е достатъчно условие не само за оставка.
10
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ОСТАВКА
9
0
 
39
 
! Отговори
catenaccio преди 10 години
искам да видя другаря Станишев как пази границата в съветска униформа!
8
0
 
33
 
! Отговори
Registriran преди 10 години
До Vili Може ама какво ще каже европа, а разните НПО-та, и това се ислямски терористи, те са на хранилка в големият брат, и как си го представяте около 2000 км. през Турция, и никой не ги пита какви са и къде отиват, защото те документи нямат, така, че няма нищо случайно, заселват ислямисти, и после....
7
1
 
27
 
! Отговори
Синьо е небето преди 10 години
Айде -е-е-е ЧЕРВЕНАТА ПРОПАГАНДА ПАК ПОЧНА ДА ПУСКА СЛУХОВЕ ! БЕЗ ТЕЗИ ВНУШЕНИЯ БСП НЕ МОЖЕ ДА СЪЩЕСТВУВА !
6
29
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДАА ..... МЪДРИ СА ТОВА ГЕРБЕРИТЕ.ЗА СЛЕДВАЩ ВОТ ПРЕДЛАГАМ - НЕСПРАВЯНЕ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО С ГОДИШНИТЕ ВРЕМЕНА - ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ - ИДВА ЗИМА.АБЕ ЦЪЛВУЛИ НЕЩАСТНИ ГЕРБЕРСКИ, НАЙ ДОБРЕ ЩЕ НАПРАВИТЕ, АКО СПРЕТНЕТЕ ЕДНО МАСОВО СЕПУКО НА ЦЯЛАТА ПАРЛАМЕНТАРНА ГРУПА, ТАКА ЕВУНТУАЛНО БИХТЕ ИМАЛИ ШАНСА ДА ВПЕЧАТЛИТЕ НЯКОГО.
5
1
 
47
 
! Отговори
Vili преди 10 години
Имат вина за бежанците и то сериозна! Ако искаха, можеха да ги спрат!!! И то без проблем! Управляващаите "работят" сериозно това да с случва!!! ОСТАВКА!!!!
4
0
 
53
 
! Отговори
Ценител преди 10 години
В арабските държави предстоят и други революции и контрареволюции, това не може да е причина да се заселват в Европа и променят състава и културата на нашата цивилизация.