Връщане на пушенето – "шум за нищо", отсече Андреева

Министърът е твърдо против да се маха пълната забрана
Обновена: 10 окт 2013 09:19 | 10 окт 2013 09:19,
42
Връщане на пушенето – "шум за нищо", отсече Андреева
Министър Таня Андреева. Снимка: БТА

"Отдавна съм казала своето мнение, не знам кой и защо повдига отново темата за пушенето. Не мога да изтъкна нито един аргумент за пушене в закрити пространства. Искам категорично да остане сегашната пълна забрана. Имам мотивите си на лекар и ще ги отстоявам до край", категорично заяви здравният министър д-р Таня Анреева.

Тя допълни, че се надява повдигането на темата да е "шум за нищо" и да не се стигне до отмяна или либерализиране на режима за заведенията.

Още по темата

Вече близо две седмици темата за връщането на стария режим на пушене на закрито циркулира из парламента, след като депутати от БСП обявиха, че ще внесат законопроект, който връща пушенето в кръчмите след 22 часа.

"Аз съм категорично против отмяната на забраната на пушенето. За мен е недопустимо да се пуши на закрито, където има и непушачи", настоя още веднъж от ефира на Нова тв министър Андреева.

Тя неглижира темата като обяви, че в Министерството на здравеопазването има много по-важни проблеми за решаване.

"За мен, като лекар, е абсурдна например идеята да се спре достъпът до медицинска помощ на хора, които не са плащали здравните вноски", отбеляза тя.

На въпрос какво ще стане, ако Военномедицинска академия затвори врати за цивилни лица, министърът отговори: "Вероятността ВМА да затвори врати за цивилни лица е резултат от предишните 4 години, когато бе позволено да се роят болници безконтролно. Много болници са пред фалит именно по тази причина".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ОСТАВКА !Първите думи на тази дама като министър бяха : Ще се пуши !Сега говори друго ! А утре ?
12
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Типичната за комунистите пропаганда алаГъобелс-всер се намира някой ,който УЖ е против "правата линия"./След което един лизгач поет написа: партио и т.н. ТИ СИ ПРАВИ И КОГАТО СЪГРЕШИШ".Комунистите са далеч по опасни от ислямските фундаменталисти-последните са прихождащи пионерчета в сравнение с тях.
11
14
 
16
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
две години големиет заведения ги краха да сторят допълнителан стая със вентилация с идея че на малките им се дава още година време, те хвърлиах маса пари и изведнъж това хареч отиде на вятъра. поне да ги бяха обезщетили за харченето.
10
7
 
26
 
! Отговори
eeha преди 10 години
Двулична змия! ОСТАВКА!
9
5
 
16
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
хората искат точно който не си плаащ здравните осигуровик да не бъде приеман в болница - само спряма мангалиет да го приложите които са 800 000, и всеки точи здравната каса вие ще напълните НЗОК със 2-3 милирада на година. Така е между впрочем у САЩ досега и затова е там реването - нямаш осигуровки - болницата поема само основните ти нужди, и те изстрелват навън.а относон пушенето никой не иска пълна отмяна, а ЛИБЕРАЛИЗАЦИя.
8
10
 
5
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
Абсолютна псевдоминистиръка. та това което предлааг тя е от дясна по дясан политика, а ние чакахме след толкоз години ляво правителсдтво - 7 проценат Атака, 4 проценат НФСБ , 28 пронта БСП, значи 38 проценат от българите са искали ЛЯВО правителство като се умножи по две (заради активноста) ставата 72 процента. от дейсдтвителиня во искат ляво здравеопазване, та ми предлааг дясна реторика, да го на---кам
7
3
 
32
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 10 години
Тази псевдоминистърка друго каза когато се качи на поста
6
27
 
6
 
! Отговори
ПУШАЧ преди 10 години
БСП УМИШЛЕНО ПУСКАТ ПО НЯКОЙ ФИШЕК И БЕЗХАБЕРНИЦИТЕ ОТ ГЕРБ ВЕДНАГА ЗАПОЧВАТ ДА ОРГАНИЗИРАТ ПОРЕДНИЯ ПРОТЕСТ И ДА ГОВОРЯТ ГЛУПОСТИ ! *** ,ОБЩО КАЗАНО !
5
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тая къде целия свят и се смееше по рано тази година... излезе с изявлението че каквото и да реши парламента за пушенето ще го подкрепи ха йа ха ! след като хората (пушачи и непушачи) се възмутиха тогава сега вече се прави на майка Терезае да не земе протестче да се дигне... *** позйорчетата нещастни!
4
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво! За позицията!И оставка разбира се!
3
13
 
15
 
! Отговори
Мнение преди 10 години
Андреева заемете се с частните болници които се нароиха по времето на ГЕРБ. Това са просто места за източване на здравната каса. Извършват се само и единствено неща които са много скъпи и изнудват пациентите да си правят процедури които не са абсолютно необходими.Например човек с бъбречна криза му препоръчват да си направи лазарна операция на апандисит без да има каквито и да е показания за това. Цялата Гербаджиска пасмина трябва да бъде съдена за тези безумия които извърши в здравеопазването
2
9
 
32
 
! Отговори
Мариян преди 10 години
Естествено, че не трябва да се маха пълната забрана - тук не става дума за каприз, а за отрова. Който има такова желание да се трови сам, нека го прави колкото си ще - има глава на раменете. Но да не трови околните насилствено, вече е престъпление и именно за да не се случва това не трябва да се пуши на закрити места, в които дори самите пушачи поглъщат далеч повече вредни емисии от цигарите си..
1
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Отклоняване на вниманието от по-важни и болезнени теми - бедност, мизерия, икономика, безработица, бежанци, далавери и кражби. Сигурно има й още. Но поне министър от тяхното правителство си го признава.