Социализираме сирийските бежанци с... ракети за тенис

Спортният министър се зае да им помогне "без импровизации"
Обновена: 21 окт 2013 20:01 | 21 окт 2013 19:48,
110
Социализираме сирийските бежанци с... ракети за тенис
Нека стартът на сирийската кампания на спортното министерство започне, сега. Снимка: архив, Булфото

След ваксинацията наред е социализацията на бежанците у нас.

Поне това става ясно от сайта на спортното министерство, което обяви спешни мерки за интеграцията на сирийските бежанци и нас, които включват и беседи на тема "Толерантност".

"За България е много важно омекотяването на "удара" от емигрантския поток да бъде равномерно разпределено между институциите, имащи отношение към проблема", коментира на сайта проф. Мариана Георгиева.

Още по темата
"Ще направим всичко възможно, аз като министър и екипът ми като министерство, да облекчим държавата  в тази кризисна ситуация. Затова предлагам пакет от мерки, които са в моите правомощия, и се надявам те да бъдат приети от обществото ни подобаващо.

Сега е моментът да покажем като български граждани нашата толерантност към хора, които не по свое желание сменят местоживеенето си. Ние сме външната граница на Европейския съюз и не можем да си позволим импровизации", заключава министърът.

Ето и спешните й мерки за бежанците в България

1.    Студентите по арабистика, медицина, филология и психология да се включат като доброволци съобразно професионалната им квалификация – за превод, ограмотяване и подпомагане в комуникацията.

2.    Реализация по проект "Младежта в действие" за подкрепа на бежанците в София. Участие на млади хора от Египет, Тунис и Йордания.

3.    Провеждане на съкратен курс за ограмотяване по български от млади доброволци.

4.    Проект "Младежка академия" за популяризиране на действията в подкрепа на бежанците.

5.    Събиране на дарения за бежанците чрез студентски структури в университетите и организиране на спортни мероприятия с благотворителна цел.

6.    Закупуване на спортни пособия за младите хора в бежанските лагери – ракети за тенис на маса, топки и др.

7.   МВР и Агенцията за бежанците да осигурят достъп на младежите доброволци и организациите, предоставящи услуги на младите емигранти в бежанските лагери.

8.    Кратки сесии и беседи с наши младежи на тема "Толерантност".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
2
 
! Отговори
vse oshte mi puka преди 10 години
Сега прочетете за едни СОЦИАЛИЗИРАНИ СОМАЛИЙЦИ В НОРВЕГИЯ и ТЕХНИТЕ ДЪЩЕРИЧКИ< КОИТО ОТ МАЛКИ МОМИЧЕНЦА ЖИВЕЯТ В НОРВЕГИЯ. Новината е на руски, защото В НАШИТЕ БЪЛГАРСКИ НОВИНАРСКИ САЙТОВЕ ЯВНО ИМА ЦЕНЗУРА И ПОДОБНИ НОВИНИ НЕ МИНАВАТ. НАЛИ НИ ОБЛЪЧВАТ ОТ ВСИЧКИ СТРАНИ КАК ТРЯБВА ДА СЕ ГРИЖИМ ЗА НОВИТЕ НИ СЪГРАЖДАНИ.Четете:
63
0
 
12
 
! Отговори
vse oshte mi puka преди 10 години
До ЗелеЗащо не оправим демографският ни проблем по-добре с внасяне на бесарабски българи от Украйна? Те са се смесили с украинците - ето ти свежа кръв. Лесно се адаптират, учат, работят, децата им са с българско самосъзнание.
62
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Зеле, ако те хвана щи оправя демографското положение!
61
16
 
3
 
! Отговори
Зеле преди 10 години
Стига сте ревали по форумите. Според мен е добре, че влиза свежа кръв в България. И без това демографската криза сами си я докарахме, с крадливия си манталитет, шопското твърдоглавие, нетолерантност и мързел. Отделно като загубили Студената война, отвън също ни помогнаха като ни разграбваха.На всички е ясно, че шведи и германци няма да дойдат тук. Сами демографското положение се вижда, вече не можем да го оправим.
60
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какъф емигранти кой ша бачкя после няма за нас какъф да ядем нема работа не ни изкат за чистачка затовали учих до шести клас да ни изедът хлеба от социялните и децки сега шаниги сапрат да си хорат тиа тука нема повече место нема кой да работи да плаща социялни децки да изкат да гласуваме после само лажат
59
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
...внимание, внимание, днес ви представяме: Тенис на маса! Отбора на анадолските *** срещу отбора на централно Африканските ***. Питате къде са Българите, ами ние сме спонсорите.
58
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Близо 60 000 граждани разчитат на поредната отсрочка за осребряване на лихвоточките им. На 21 ноември изтича 3-годишният срок, в който хората, попаднали в т.н. окончателни списъци, трябваше да купят жилище или да започнат строеж, за да имат право да осребрят лихвоточките си. Депутати от БСП още през юли внесоха законопроект за удължаване на срока до ноември 2016 година. До момента обаче той не е разгледан дори на първо четене.
57
0
 
3
 
! Отговори
Димитър преди 10 години
Впечатлителна простотия и най жалкото е че произлиза от официална институция.
56
0
 
9
 
! Отговори
въпрос преди 10 години
А други ракети нямате ли?
55
0
 
15
 
! Отговори
Гост преди 10 години
Ето и спешните й мерки за бежанците в България8. Кратки сесии и беседи с наши младежи на тема "Толерантност".т.е. "беседи" на тема "Как да бъдем пасивни толерасти". *** и предатели имаме за народни представители! Държавата загива заради бедността, те ни наводняват с мюсюлмани и всякакви други нелегални имигранти и ни учат на "толерантност" към навлеци и терористи. Ние сме показали, че знаем какво е толерантност към арменците и евреите. Нямаме нужда да ни учите, майкопродавци!За затвора сте!
54
0
 
8
 
! Отговори
Kazanlak преди 10 години
Bullshit...много ли сте *** или само се правите,червена ***
53
0
 
11
 
! Отговори
Минува42 преди 10 години
8. Кратки сесии и беседи с наши младежи на тема "Толерантност".Да започнат от нашите обичани ***, които вечно говорят за тази толерантност, защото те първи скочиха, че сирийците ще смучат от глупавите българи съвсем неправомерно и трябва да бъдат изгонени.
52
0
 
16
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
до 63Аз няма чувството, а напълно съм убеден, че не дай си боже някой сириец убие бг гражданин в София такива протести ще има пред парламента, че 10 януари 97-*** ще им се стори на тия вътре, като манна небесна.
51
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Стани, стани юнак балканскиот сън дълбок се събуди,срещу народа отоманскити българите поведи! Че сълзи кървави проливавъв робство милий наш народ;високо той ръце простирада го избави вишний бог! И тъй ний много претърпяхме,но стига толкоз да търпим,да бъдем пак, каквито бяхме,ил' всинца да се ***. Докога, братя, да се губим?Защо да се не съберем?Така ли вечно ще се трудими в робство всинца да измрем? Я вижте, братя, погледнетена ближните нам племена!От тях добър пример вземетекак си прославят имена
50
0
 
6
 
! Отговори
ОБАЧЕ преди 10 години
От свинята(ястреба,гурбетчийката) лебед не става
49
0
 
12
 
! Отговори
TOTO_!!!! преди 10 години
Направо имам гадното горчиво усещане, че управляващите в България чакат да стане някоя "беля", да гръмне някой атентат като в Бургас и не дай си Боже нещо по-сериозно, за да чуят народа си!
48
0
 
16
 
! Отговори
eyeless преди 10 години
Накрая сценария Косово ще се повтори и у нас, реджеп отдавна се точи на източна румелия. Колко му трябва - малко ислямистка ***, малко тероризъм, ескалация на религиозното и етническото напрежение, насилие от страна на някой от *** на болен сидеров и нато ще тръгне да предпазва малцинствата в бг и да им даде парче от държавата... то и без тва в родопите само *** има... дано асад ги избие всичките още в сирия, че като свършат там идват право насам... а властите нехаят...
47
1
 
20
 
! Отговори
патриот преди 10 години
Знам че политиците ни са продажни но такава низост не бях очаквал. Тези в парламента са готови да затрият народ с 1300 години история. Хора, събудете се докато е не стане късно. Няма ли да се организира протест против бежанците? Проблема сега е много по-сериозен отколкото беше при случая Пеевски. На България липсва водач-патриот който да поведе народа.
46
1
 
19
 
! Отговори
Гост преди 10 години
Спиране на ислямския "демографския тероризъм" веднага! Българите не знаят как се правят деца според Кристалина, така ли? Изградете сериозни огради по границата с Турция и връщайте нелегалните! Останалото е малоумие и национално предателство! И медиите пригласят "бежанци, бежанци". Това са нелегални имигранти! Първата сигурна държава е Турция. След нея са вече нарушители-нелегални имигранти! Те си изхвърлят документите и никой не може да каже кой влиза в страната!
45
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сирийците са ислямисти и терористи,а ний сме прости расисти !