Социализираме сирийските бежанци с... ракети за тенис

Спортният министър се зае да им помогне "без импровизации"
Обновена: 21 окт 2013 20:01 | 21 окт 2013 19:48,
110
Социализираме сирийските бежанци с... ракети за тенис
Нека стартът на сирийската кампания на спортното министерство започне, сега. Снимка: архив, Булфото

След ваксинацията наред е социализацията на бежанците у нас.

Поне това става ясно от сайта на спортното министерство, което обяви спешни мерки за интеграцията на сирийските бежанци и нас, които включват и беседи на тема "Толерантност".

"За България е много важно омекотяването на "удара" от емигрантския поток да бъде равномерно разпределено между институциите, имащи отношение към проблема", коментира на сайта проф. Мариана Георгиева.

Още по темата
"Ще направим всичко възможно, аз като министър и екипът ми като министерство, да облекчим държавата  в тази кризисна ситуация. Затова предлагам пакет от мерки, които са в моите правомощия, и се надявам те да бъдат приети от обществото ни подобаващо.

Сега е моментът да покажем като български граждани нашата толерантност към хора, които не по свое желание сменят местоживеенето си. Ние сме външната граница на Европейския съюз и не можем да си позволим импровизации", заключава министърът.

Ето и спешните й мерки за бежанците в България

1.    Студентите по арабистика, медицина, филология и психология да се включат като доброволци съобразно професионалната им квалификация – за превод, ограмотяване и подпомагане в комуникацията.

2.    Реализация по проект "Младежта в действие" за подкрепа на бежанците в София. Участие на млади хора от Египет, Тунис и Йордания.

3.    Провеждане на съкратен курс за ограмотяване по български от млади доброволци.

4.    Проект "Младежка академия" за популяризиране на действията в подкрепа на бежанците.

5.    Събиране на дарения за бежанците чрез студентски структури в университетите и организиране на спортни мероприятия с благотворителна цел.

6.    Закупуване на спортни пособия за младите хора в бежанските лагери – ракети за тенис на маса, топки и др.

7.   МВР и Агенцията за бежанците да осигурят достъп на младежите доброволци и организациите, предоставящи услуги на младите емигранти в бежанските лагери.

8.    Кратки сесии и беседи с наши младежи на тема "Толерантност".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
12
 
! Отговори
Пилот преди 10 години
Боиби и непал за Близкия изток и още няколко държавици в Азия и Африка. Хората строят а ислямските терористи развалят. И днес във Волгоград пак. А ние ще им даваме подслон и хляб на такива!
43
0
 
16
 
! Отговори
Зрител преди 10 години
Имам аз 2 мечти: 1. Всичкото ислямист и *** на кораби и към Антрактида - там да си са взривяват и жа *** в джамиите си; 2. Да се наручам яко с боб, да вляза в Парламента и от балкона да обсера всичкото 240 ***. Оооо само как ще да ги обсипя...
42
0
 
4
 
! Отговори
. преди 10 години
"Бебанци",умрете веднага,или ние ще ви помогнем активно да го направите!
41
0
 
31
 
! Отговори
Голямото слагачество преди 10 години
Не е за вярване до какво падение е стигнала БГ политическата класа в слагачеството на чуждоземните господари. Тия са се превърнали в еничари готови да направят всичко каквото им наредят от чужбина с този нещастен народ. Образът на Караибрахим еничаря от "Време разделно" направо бледнее пред тях. Готови са да затрият народ и държава само и само да угодят на господарите си. Цялата страна тъне в мизерия, народа изнемогва, но е задължен да помага незнайно защо на група натрапени емигранти.
40
0
 
25
 
! Отговори
Мамата преди 10 години
Терористи и ислямисти - това са сирииците. Ние няма какво да ядем а сег джамии ще им строи държавата!
39
0
 
15
 
! Отговори
ТОТО преди 10 години
КО?! Не, г-жа министър, няма да стане това, забрави!
38
0
 
32
 
! Отговори
Емигрант преди 10 години
Странно как на НЕЛЕГАЛНИ!!! имигранти дошли от г...за на географията им дават безплатни жилища, храна, че даже и спортна екипировка. Аз и брат ми 1 футболна топка не получихме от тая държава, а тея *** басейни им дават?! Да не говорим родителите ми, които са отлични лекари с по 20 години стаж, за какви пари се бъхтят всеки ден. После не се питайте защо всичко живо се изнася от тая клоака, наричала се някога ''България''...
37
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Po dobre *** ot kolkoto siriici !
36
3
 
20
 
! Отговори
ИМАМ АЗ ЕДНА МЕЧТА преди 10 години
Имам аз една мечта-на тая "професорка"(навярно от бившето АОНСУ) В УСТАТА ДА Й СЕ ИЗСЕРА!!!
35
1
 
19
 
! Отговори
зоя преди 10 години
До Време настанаСъс 100 човека на площада нищо не става
34
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Po dobre Siriici ot kolkoto *** !
33
1
 
7
 
! Отговори
зоя преди 10 години
До R.I.P.Не се предаваме
32
2
 
38
 
! Отговори
Време настана преди 10 години
Братя българи, въоръжавайте се, тежка зима идва, ще има саморазправа както с ***, така и с бежанците, но преди сичко ще го отнесат милите ни политици, които ще висят на бесилото. Душманите на народа ще си платят !
31
0
 
27
 
! Отговори
зоя преди 10 години
Точно казано емигранти,а не бежанци.Защо не влизат през законните КПП-та.Всякакви малтийци,алжирци и тн и дори терористи се нанесоха тук.Войната не е наша Амерка да си вземе сирийците,а франция малтийците,а на ***-турците,които имат далавера оттази работа ОСТАВКА
30
0
 
25
 
! Отговори
vse oshte mi puka преди 10 години
4. Проект "Младежка академия" за популяризиране на действията в подкрепа на бежанците.5. Събиране на дарения за бежанците чрез студентски структури в университетите и организиране на спортни мероприятия с благотворителна цел.6. Закупуване на спортни пособия за младите хора в бежанските лагери ракети за тенис на маса, топки и др.-----------------Откровено промиване на мозъци. Вече няколко министъра от сегашното правителство не мога да ги дишам! Всичко отдавна е договорено наистина
29
0
 
22
 
! Отговори
д преди 10 години
ракети за тенис,всеки един от тия *** управляващите се чуди как негови приближени фирми да пробутат по нещо за да прилапат пари , кои мислите ще плаща тия ракети, те затова и се правят на толкова загрижени за тая ***,знаят че сега се лови риба в мътни води, и после като расим плевнята къщичка по света и си живеят живота, а за нас никои не го е грижа, а лошото е че ние самите нищо не правиме
28
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А защо натегачите му смотани не социализираха нашите си ***, че да не ревем от тях, а ти те да живеят в крайна сметка нормално ? На кого се пънете сега?
27
0
 
40
 
! Отговори
Евтимий Търновски преди 10 години
Такова етническо промиване не е имало от векове. Очаквам до две-три години да социализират българите.
26
0
 
26
 
! Отговори
Мая Манолова преди 10 години
Колежката явно се е предозирала!
25
0
 
33
 
! Отговори
Тенис, да бе, да! преди 10 години
Ракети? Още малко гранатомети ще им раздавате!