ДПС атакува в КС решението на парламента за земята

Удължаването на мораториума е противоконституционно, отсече Местан
22 окт 2013 17:32,
70
ДПС атакува в КС решението на парламента за земята
Лютви Местан Снимка: архив, БТА

Днешното решение на парламента за удължаване на мораториума за продажба на земя на чужденци до 2020 година е противоконституционно. Това обяви лидерът на ДПС Лютви Местан, след като днес НС прие предложението на "Атака".

Решението е откровено противоконституционно. ДПС ще представи становище до Конституционния съд с искане решението да се обяви за противоконституционно, заяви лидерът на ДПС. Той обясни, че е наясно, че партията му няма самостоятелен ресурс да сезира КС и ще търси подкрепа от другите парламентарни сили.

По думите на Местан, ако ДПС не получи подкрепа, ще бъдат принудени, да се обърнат към президента Росен Плевнелиев да сезира КС за обявяването на решението за противоконституционнно.

Още по темата
Това решение показва, че в 42-то НС единствената последователна евоатлантическа партия се казва ДПС, заяви Местан.

Думите му прозвучаха и като силен упрек към левицата, тъй като част от депутатите на БСП подкрепиха решението.

ГЕРБ се делегитимира като партия член на ЕНП, като евроатлантическа партия, заяви той. По думите на Местан ДПС е положила всички усилия да се постигне широко политическо съгласие по друга редакция, която да не вкара България в конфликт.

Отговорността за последствията от това решение е на политическите сили, които подкрепиха този проект за решение, категоричен беше Местан.

Очаквам декларациите за принадлежност към евроатлантическите ценности да не бъдат само думи, каза още лидерът на ДПС.

Според лидера на партията това решение е абсолютно несъстоятелно, първо от юридическа гледна точка. Според Местан обаче юридическата непрецизност е най-малкият проблем, пред който се изправя България. Според ДПС с това решение НС не решава нито един реален проблем и не защитава интересите на страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
12
 
! Отговори
сс-23 преди 10 години
Как да ги мачка бе, та нали и той е от тях? Я си спомни ,,агентурното му минало,,Що се правиш на блъснат . Гарван ,гарвану око не вади . ***!!!!
31
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДПС да го духат............
30
4
 
20
 
! Отговори
ku4eto преди 10 години
///ДПС атакува в КС решението на парламента за земята // ...........като ще моли помашкия президент за помощ
29
2
 
35
 
! Отговори
мръсник преди 10 години
турчина гаден иска да продаде земята на турция , интереса клати феса ..мамка ви
28
2
 
39
 
! Отговори
Патриот преди 10 години
Най-после едно решение в защита на България. Злобното джудже Местан скоро ще иде в историята. В Турция Ердоган пикае газ сега.
27
42
 
10
 
! Отговори
историк преди 10 години
За съжаление ДПС са абсолютно прави в констатациите си и г- н Местан ще има 100%- тови основания да сезира и да спечели в Конституционния съд казуса за "мораториума". Доводите в подкрепа на забраната за продажба на земя са компроментирани отдавна, още повече, че подобен прецедент в Европа няма! Браво на ДПС за смелата позиция, казвам "смела" не заради друго, ами защото е срещу популизма.
26
5
 
39
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Много, много жалко... Земята на дедите ни, която са защитавали с кръв от турската ***. Святата БЪЛГАРСКА земя! Някакъв подъл турски ***, който е пристъпил в БЪЛГАРСКИЯТ парламент, заедно с *** си заптиета иска да я продава. Мога да му дам безплатно 2кв.м. срещу куршум в главата!
25
61
 
8
 
! Отговори
Само ДПС! преди 10 години
Местан Премиер! Мачкай Местане ***! Мачкай ***! ДПС - СИЛАТА НА РАЗУМА!
24
4
 
53
 
! Отговори
Петър преди 10 години
Естественно,че ще сезира КС понеже няма да може да продължи да изкупува българска земя в полза на Турция чрез подставената фирма на Доган ОКТОПОД която се занимава с изкупуване на земя и търговия на зърно към Турция !!!
23
4
 
48
 
! Отговори
megi 55 преди 10 години
Фес няма да казва как да се постъпва с българската земя! Много на сериозно се взима тоя! Много отдавна Доган се подготвя как да потурчи България и го направи. Макар и да управлява в сянка чрез Местан толкова навлязоха във властта,че се самозабравиха.Ами така е!Като сме такъв *** народ да търпим и мълчим,така ни се пада!!!
22
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Турция се пръска по шевовете с това огромно население. Трябват нови територии и ДПС го знае.
21
7
 
47
 
! Отговори
Killuminati преди 10 години
Скоро ще има изтребление на цялата фесовска *** и ***, събирайте си партакешите и дим да ви няма от Православна Майка България!
20
29
 
5
 
! Отговори
Конституционен съд преди 10 години
И сега чужденци си купуват земя чрез подставени лица?Ако приетото решение от НС е в нарушение на европейските правила какво правим?А ако случайно ни наложат и санкции кой ги плаща - нека да си зададем тези въпроси и тогава да коментираме тук!!!!
19
2
 
38
 
! Отговори
Registriran преди 10 години
То честно казано и вие сте противоконституционни, партия на етническа основа виж какво пише в конституцията.
18
2
 
30
 
! Отговори
Черен Петър преди 10 години
Сладкодумецо, България няма да стане Южна Анадола!!!
17
0
 
53
 
! Отговори
Долу БСП преди 10 години
В гр. Кърджали турци НЕ продават земя на българи , само на турци ! Това е икономическа инвазия и див ориенталски фанатизъм ! А ние търпим .......
16
2
 
54
 
! Отговори
Долу БСП преди 10 години
По делата ще ги познаете. Лютви Местан не е българин и не защитава български интереси !КС щели да сезират, нищо чудно ...за Пеевски вече нарушиха закона , защо да не го направят пак !!!ОСТАВКА !!!
15
1
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Противоконституционна партия сезира Конституционния съд.Само в България...
14
1
 
33
 
! Отговори
Alex_R преди 10 години
Тоя Местан вместо да кудкудяка в парламента да вземе най-после да направи нещо положително за България, а не да ни тласка към Босфора.
13
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На някой ще му издърпат ушите от Анкара...Местан беше доста изнервен, явно камионите с пари са били приготвени и само се е чакало да падне мораториума и да почне заграбването на земя.Срамота, ДПС.Не защото сте с друга вяра или народност, а защото работите против държавата, която ви е отгледала...