ДПС атакува в КС решението на парламента за земята

Удължаването на мораториума е противоконституционно, отсече Местан
22 окт 2013 17:32,
70
ДПС атакува в КС решението на парламента за земята
Лютви Местан Снимка: архив, БТА

Днешното решение на парламента за удължаване на мораториума за продажба на земя на чужденци до 2020 година е противоконституционно. Това обяви лидерът на ДПС Лютви Местан, след като днес НС прие предложението на "Атака".

Решението е откровено противоконституционно. ДПС ще представи становище до Конституционния съд с искане решението да се обяви за противоконституционно, заяви лидерът на ДПС. Той обясни, че е наясно, че партията му няма самостоятелен ресурс да сезира КС и ще търси подкрепа от другите парламентарни сили.

По думите на Местан, ако ДПС не получи подкрепа, ще бъдат принудени, да се обърнат към президента Росен Плевнелиев да сезира КС за обявяването на решението за противоконституционнно.

Още по темата
Това решение показва, че в 42-то НС единствената последователна евоатлантическа партия се казва ДПС, заяви Местан.

Думите му прозвучаха и като силен упрек към левицата, тъй като част от депутатите на БСП подкрепиха решението.

ГЕРБ се делегитимира като партия член на ЕНП, като евроатлантическа партия, заяви той. По думите на Местан ДПС е положила всички усилия да се постигне широко политическо съгласие по друга редакция, която да не вкара България в конфликт.

Отговорността за последствията от това решение е на политическите сили, които подкрепиха този проект за решение, категоричен беше Местан.

Очаквам декларациите за принадлежност към евроатлантическите ценности да не бъдат само думи, каза още лидерът на ДПС.

Според лидера на партията това решение е абсолютно несъстоятелно, първо от юридическа гледна точка. Според Местан обаче юридическата непрецизност е най-малкият проблем, пред който се изправя България. Според ДПС с това решение НС не решава нито един реален проблем и не защитава интересите на страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
5
 
! Отговори
Ilian преди 10 години
Ами разира се че има право правителството да слага морааториуми заще е тогава на власт.Тълковен речникмн. мораториуми, (два) мораториума, м.1. Обявявана от правителството отсрочка по плащания вследствие на екстремни ситуации.
11
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Егаси ,това ако е държава- какво ли не се прави за да се отклонява вниманието на хората от повишаване на доходите, стабилна работа,добро здравеопазване и ясни условия на труд и почивка.И *** само чакат да коментират каквото им подхвърлят.
10
1
 
24
 
! Отговори
bashkircho преди 10 години
Tia cialata vi partia e protivokonstitucionna ama ..
9
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
този защо не бди с хапче и термометър над болничкия ахмед доган, дето от 6 месеца няма силички да се яви по собственото си дело, а тръгнал да говори из парламента? я си стой при лидера и носи баклава, боза и ибрика, когато се налага :)
8
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Др.Местан и вашта-крадлива и нагла партия е противоконституционна мръсни *** и алчни отивайте си в Анадола
7
0
 
32
 
! Отговори
yasensl преди 10 години
do 6Кой позволи да има ДПС?Не е луд тоя който изял баницата!!!
6
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ха ха ха ей една добро решение и от тоз парламент да излезеа този лигльо най после да види, че не винаги ще става неговото
5
0
 
42
 
! Отговори
КИРИЛ СОФИЙСКИ преди 10 години
ЗАЩО, ДПС ,КАТО КАКВА ЗЕМЯ ПРИТЕЖАВА ЗА ПРОДАН , ТА И МНЕНИЕ ИСКАЗВА , ПЪК И ПРЕТЕНДИРА ДА СЕ ЧУЕ ГЛАСЪТ И ! НАХАЛНИ ДУГАНОВЦИ ЕИ!
4
1
 
51
 
! Отговори
1913 преди 10 години
Е, тя и вашата партия е противоконституционна, ама ... Айде у лево, къси ръкави!
3
1
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
То партията му неконституционна, той конституционният съд щял да сезирал. Тоя мазник го раздава много тежко в последно време
2
3
 
51
 
! Отговори
mik_80 преди 10 години
Що така се косиш ве *** фес,няма да можеш да си направиш далаверките който искаш турците да изкупят България за жълти стотинки ли,за това ли ще съзираш КС.
1
4
 
66
 
! Отговори
Тодорова преди 10 години
Време е някой да реализира физическото ликвидиране на този вреден фес!