Мораториумът за земите пак няма да е първа точка в НС

Този сценарий се разигра няколко пъти предната седмица
Обновена: 22 окт 2013 10:19 | 22 окт 2013 10:19,
4
Мораториумът за земите пак няма да е първа точка в НС
Снимка: архив, БТА

Пак със спор коя точка в седмичната програма да бъде мораториумът за продажба на земи на чужденци започна днешното извънредно пленарно заседание.

Владимир Тошев от ГЕРБ предложи точката да стане първа в дневния ред. Този сценарий се разигра няколко пъти предната седмица.

За пореден път предложението мораториумът да стане първа точка беше отхвърлено. 97 депутати бяха „за“, 57 – против, а 47 се въздържаха.

Проектът за решение цели удължаване на забраната чужденци да закупуват българска земя. Сегашната забрана изтича на 1 януари 2014 година. "Атака" вече няколко пъти предлагат този мораториум да се удължи. ГЕРБ също подкрепят подобна идея, но в парламентарните комисии отхвърлят проекта за решение.

Миналата седмица лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов предложи на националистите да бойкотират заедно пленарните заседания, докато точката не стане първа в дневния ред.

В началото на днешното пленарно заседание положи клетва нов депутат. Кирчо Карагьозов застава на мястото на починалия Николай Петев. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
33
 
! Отговори
предложения преди 10 години
1.Да не се позволява в едно землище чужденци да притежават повече от 50% от всичката земя на частни собственици.2. Земите на юридически лица да могат да се продават само на други юридически лица.И двете предложения не са дискриминиращи чуждите граждани.
3
1
 
33
 
! Отговори
vse oshte mi puka преди 10 години
Всички партии много добре знаеят, че удължаването на мораториума е почти невъзможно, каза ви и Орешарски, че е много труден процес и всички членки на ЕС трябва да се съгласят, което е малко вероятно. ОБАЧЕ НЯКОИ ПАРТИИ УПОРИТО ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ИЗПОЛЗВАТ ТЕМАТА, правейки се на патриоти пред хората, знаейки, че удължаването на мораториума е невъзможно
2
1
 
33
 
! Отговори
vse oshte mi puka преди 10 години
купувач-продавач с цел коректна оценка на земята, припомня Стандарт Нюз.В плана беше предвидено продажбата на земя да се разреши само за селскостопански цели и то на лица, които имат 5-годишен опит в сферата на инвестициите. Брюксел обаче отхвърли тези и някои други предложения.
1
2
 
34
 
! Отговори
vse oshte mi puka преди 10 години
Румъния трябва да спази срока, в който да започне свободната продажба на земеделска земя на чужденци в страната. Това е заявила Европейската комисия, пишевестник "Ромъния либера".ЕК е отхвърлила предложения от румънското правителство проект за поетапна либерализация на продажбата на земя на чужденци, така че свободният пазар на земя ще започне от 1 януари 2014 г., както бе първоначално планирано, пише изданието. Румънското правителство помоли да бъдат внесени няколко поправки в плана, съгласуван с Брюксел. То предложи да се създаде специален орган за посредничество в отношенията купувач-пр