Конституционен или пък не? Депутати пак нищят мораторуима

"Атака" и ГЕРБ горди, БСП в смут, а ДПС разочаровани
Обновена: 23 окт 2013 14:01 | 23 окт 2013 13:52,
97
Конституционен или пък не? Депутати пак нищят мораторуима
Бурна националистическа радост след вчерашното решение на НС. Снимка: София прес

Втори ден продължава напрежението в парламента заради удължаването на мораториума за продажба на земя на чужденци, прието вчера от парламента.

Идеята бе на "Атака", подкрепиха я от ГЕРБ, но за нея гласуваха и избраници от БСП, единствено ДПС бе против.

Христо Бисеров от ДПС не скри разочарованието си от решението на левицата вчера.

"Ние ще обсъдим много внимателно тази позиция на БСП, най-вероятно на най-висшия ни форум - Централен съвет. Отнасяме се много сериозно към темата. За нас това не е просто някаква грешка в залата", отсече Бисеров и допълни, че за него поведението на БСП е било изненада.

Още по темата
Захари Георгиев от левицата пък обясни, че парламентарната им група е взела решение всеки депутат сам да реши как да гласува при разглеждането на мораториума.

"То е на ръба на конституционносъобразността", призна обаче той.

"Всяка партия в българския парламент е самостоятелна в своето поведение. Вчерашното решение не е от решенията, с които ние можем да се гордеем. Това обаче по никакъв начин няма да наруши отношенията ни с ДПС", настоя на свой ред Атанас Мерджанов от левицата.

Депутатът коментира и заявката на ДПС, че ще търсят подкрепа, за да съберат необходимия брой подписи, за да сезират КС.

"Нека да бъде изготвено искането, след което ще има решение на ПГ. Логично е да се потърсят гласовете и волята на тези народни представители, които не са гласували за това решение", допълни Мерджанов и изброи някои от тях - Сергей Станишев, Михаил Миков и Петър Курумбашев.

"Според мен не парламентарната група на БСП е взела решението, а господин Станишев е взел решението и е наложил на групата", заяви от своя страна Менда Стоянова от ГЕРБ.

По думите на колежката й Цвета Караянчева въпросът е принципен, а целта била да бъде накарано това правителството да започне да работи и да изпълнява задълженията си.

"В крайна сметка е важно да запазим националното богатство на България", категорична бе Караянчева.

По нейните думи и Унгария, и Румъния са направили подобни постъпки.

"Нищо не ни пречи да опитаме - тези неща могат да се случат. Би трябвало тази тема да се продължи", заяви още тя.

Павел Шопов от "Атака" пък отново беше категоричен, както и вчера, че решението не противоречи на Конституцията.

"Много е тъжно това, което казват. То си е за тяхна сметка. Явно някой отнякъде им е дръпнал конците и те се притесняват", отвърна той на изказването на Мерджанов, че БСП не се гордее с решението си.

По негови думи вчера депутатите са постъпили достойно, като са удължили мораториума за продажба на земя на чужденци до 2020 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
С това решение левия популизъм окончателно уби България и я запрати в третия свят до Русия и Казахстан.
48
4
 
5
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
до 60Похвално е че сам си цъкаш плюсове!Хахахаххаахаххахаха...колко си жалък!
47
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Г-н Атакиста изобщо не си е подавал носа извън България, но иначе всичко знае за чужбина от думите на Сидер ага.
46
5
 
5
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
до 60Познаваш много висшисти бачкащи в Германия? Брех майка му стара...имаш БОГАТА фантазия!Я питай тези твои познати дали им плащат толкова колкото на немците за същата тази работа. Питай ги, *** смешен!
45
1
 
7
 
! Отговори
vse oshte mi puka преди 10 години
До АтакистПознавам много българи в Германия - те са доволни - работят и получават стандартно заплащане за квалификацията и уменията си в даден бранш. Само да уточня - те са висшисти и са научили немски. по строежите - там не се изисква знанието на език и квалификации.
44
4
 
6
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
Защото не си германец, моето дете и защото с нищо не си допринесъл за икономиката на Германия, а идваш от някаква си държава и искаш да ти се заплаща така, както на обикновения германец, който е израснал в тази държава и си е плащал данъците в нея. Ти какво си направил за нея? Нищо! Ти си пришалец-***, готов да се облажи понеже икономиката е силна на тази страна. ШШШ...чакай малко ве!
43
4
 
6
 
! Отговори
vse oshte mi puka преди 10 години
До електорат матряловТочно така! Като граждани на България и ЕС следваме в Австрия, Дания и Швеция БЕЗПЛАТНО! В Германия и Холандия таксите са символични. НИЕ СТАНАХМЕ ЧАСТ ОТ ЕВРОПЕЙСКОТО СЕМЕЙСТВО. Тъжно е, че някой не е разбрал това.
42
3
 
6
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
до 51Палячо,ти и в Германия по принцип можеш и сега да си работиш на трудов договор, но няма да получаваш никога заплатата на германеца за една и съща свършена работа- даже и след като ограниченията за работа паднат след 2 месеца. Ти бачкал ли си някога в Германия? Знаеш ли как процедират германците с такива чужденци като теб? Казват им: Съгласен ли си на 1500 евро( въпреки че за тази разбота колегите ти германци взимат 2000).Ти се питаш защо на мен толкова,а на тях 2000. Защото не си германец
41
5
 
5
 
! Отговори
Pencho преди 10 години
Mahaite se ot tazi kochina Bulgaria dokato e vreme. Tova e nai-ujasnoto mqsto za jiveene. Samo sarditi, zlobni I bedni hora sas selski mantalitet. 21 vek ni postroiha magistrala - URAAAAA. Imam chuvstvoto, che naroda e zataplq adski mnogo I ne vijda po-dalech ot nosa si. Kato gledam sa se ubuli da kupuvat zemq u nas. I za nezapoznatite padaneto na ogranichenieto za kupuvane na zemq vaji za granizite na Evropa.No povecheto sa tolkova glupavi I makar I da ne znaqt barzat da pishat.
40
3
 
11
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
до 50 В германия ще купиш земеделска земя като гражданин на Република България, когато ти станеш космонавт!
39
9
 
8
 
! Отговори
vse oshte mi puka преди 10 години
До АтакистДА, и в Германия, и в Италия, и в Австрия МОГА ДА КУПЯ ЗЕМЯ КАТО гражданин на Р.България!
38
5
 
8
 
! Отговори
vse oshte mi puka преди 10 години
До АнонименИскаш да напуснем ЕС? Искаш да се превърнем в Сомалия?
37
5
 
7
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
до 47 Къде можеш да купиш като чужденец земя в Германия, бе? Къде можеш да купиш земя като чужденец в Италия, бе? Къде можеш да купиш земя като чужденец в Австрия, бе?
36
7
 
5
 
! Отговори
vse oshte mi puka преди 10 години
До АтакистОтношенията ни с ЕС са основани на солидарност, справедливост и взаимност. Ние като можем да купуваме имоти там, би трябвало и те да могат да купуват тук. Елементарно е.
35
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Стига сте ни плашили с тоя измислен юдо-масонски ЕС,да питам за толкова години откак ни набутаха без да питат с референдум народа в Ес да ни се е подобрил живота ,напротив стана много по лошо ,така ,че майната им на ЕС,ПЕС фес и тем подобни идиотизми,ако се появи партрия която да излезе с платформа ,че иска да организира референдум за напускането ни на ЕС с две ръце гласувам за нея.И за сведение от ноември ЕС възобновява преговорите за членство с Турция
34
5
 
6
 
! Отговори
vse oshte mi puka преди 10 години
До просто човекНие не сме на социални помощи от ЕС - има оперативни програми, по които се отпускат безвъзмездни помощи в различни сфери. Но ние трябва да си направим труда да създадем проекти, за които да искаме финансиране. БЪЛГАРИЯ УСВОЯВА НАЙ-МАЛКО СРЕДСТВА ОТ ЕВРОФОНДОВЕТЕ. ЗАЩО? ЗАЩОТО НИЩО НЕ ПРАВИМ< САМО КВИЧИМ, че не ни е дадено и се САМОИЗЯЖДАМЕ с дребни *** гризни помежду си.
33
3
 
6
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
do 43Даде и аз за това говоря! Как ще се отрази това решение на НС върху това да работи всеки българин в ЕС, както досега??? Ще забранят българи да влизат през техните граници ли? К'во ли?*** въпрос ти задавам!
32
5
 
5
 
! Отговори
vse oshte mi puka преди 10 години
До АтакистСтава въпрос за благосъстоянието на всички българи! То е ясно, че щом в момента, в работно време и делничен ден, пиша в нета, значи не съм от закъсалите българи. Отвореният пазар на труда за българи, свободното движение на хора в рамките на ЕС - това са целите ни за да бъдем свободни, пълноценни и проспериращи.
31
3
 
7
 
! Отговори
просто човек преди 10 години
до 38900 милиона членски внос внасяме годишно на ЕС. Какво прави ЕС в замяна за нас? Хвърля ни трохи!
30
3
 
11
 
! Отговори
АХУРА МАЗДА преди 10 години
ТИЯ СЕГА ДЕТО ВИЯТ ПО ФОРУМИТЕ СРЕЩУ ТОЗИ МОРАТОРИУМ СА ВСЕ *** ПО МОИСЕЕВИЯ ЗАКОН И СА НА ХРАНИЛКАТА НА СЪПЛЕМЕННИКА ИМ СОРОС,ДРУГИТЕ ДЕТО ИМ ПРИГЛАСЯТ СА ПАК *** ,АМА СПОРЕД ЗАВЕТА НА ПРОРОКА ИМ МОХАМЕД ,ЩОМ ТЕЗИ СА ПРОТИВ ,ЗНАЧИ ТОЗИ МОРАТОРИУМ Е В ПОЛЗА НА БЪЛГАРИЯ.КОГА В ЦИОНИСТКАТА(ДЪРЖАВА) ИЗРЕЛ ОТПАДНЕ ЗАБРАНАТА ДА СЕ ПРОДАВА ЗЕМЯ НА ЧУЖДЕНЦИ ,ТОГАВА ДА ПАДА МОРАТОРИУМА И ТУК ,А АКО ТОКОВА НИ ЗАПЛАШВАТ С ЕС ,ВИКАМ ПЪК НИЕ ДА СПРЕТНЕМ ЕДНО РЕФЕРЕНДУМЧЕ ЗА ИЗЛИЗАНЕТО НИ ОТ ЕС

403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe