Конституционен или пък не? Депутати пак нищят мораторуима

"Атака" и ГЕРБ горди, БСП в смут, а ДПС разочаровани
Обновена: 23 окт 2013 14:01 | 23 окт 2013 13:52,
97
Конституционен или пък не? Депутати пак нищят мораторуима
Бурна националистическа радост след вчерашното решение на НС. Снимка: София прес

Втори ден продължава напрежението в парламента заради удължаването на мораториума за продажба на земя на чужденци, прието вчера от парламента.

Идеята бе на "Атака", подкрепиха я от ГЕРБ, но за нея гласуваха и избраници от БСП, единствено ДПС бе против.

Христо Бисеров от ДПС не скри разочарованието си от решението на левицата вчера.

"Ние ще обсъдим много внимателно тази позиция на БСП, най-вероятно на най-висшия ни форум - Централен съвет. Отнасяме се много сериозно към темата. За нас това не е просто някаква грешка в залата", отсече Бисеров и допълни, че за него поведението на БСП е било изненада.

Още по темата
Захари Георгиев от левицата пък обясни, че парламентарната им група е взела решение всеки депутат сам да реши как да гласува при разглеждането на мораториума.

"То е на ръба на конституционносъобразността", призна обаче той.

"Всяка партия в българския парламент е самостоятелна в своето поведение. Вчерашното решение не е от решенията, с които ние можем да се гордеем. Това обаче по никакъв начин няма да наруши отношенията ни с ДПС", настоя на свой ред Атанас Мерджанов от левицата.

Депутатът коментира и заявката на ДПС, че ще търсят подкрепа, за да съберат необходимия брой подписи, за да сезират КС.

"Нека да бъде изготвено искането, след което ще има решение на ПГ. Логично е да се потърсят гласовете и волята на тези народни представители, които не са гласували за това решение", допълни Мерджанов и изброи някои от тях - Сергей Станишев, Михаил Миков и Петър Курумбашев.

"Според мен не парламентарната група на БСП е взела решението, а господин Станишев е взел решението и е наложил на групата", заяви от своя страна Менда Стоянова от ГЕРБ.

По думите на колежката й Цвета Караянчева въпросът е принципен, а целта била да бъде накарано това правителството да започне да работи и да изпълнява задълженията си.

"В крайна сметка е важно да запазим националното богатство на България", категорична бе Караянчева.

По нейните думи и Унгария, и Румъния са направили подобни постъпки.

"Нищо не ни пречи да опитаме - тези неща могат да се случат. Би трябвало тази тема да се продължи", заяви още тя.

Павел Шопов от "Атака" пък отново беше категоричен, както и вчера, че решението не противоречи на Конституцията.

"Много е тъжно това, което казват. То си е за тяхна сметка. Явно някой отнякъде им е дръпнал конците и те се притесняват", отвърна той на изказването на Мерджанов, че БСП не се гордее с решението си.

По негови думи вчера депутатите са постъпили достойно, като са удължили мораториума за продажба на земя на чужденци до 2020 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
4
 
6
 
! Отговори
vse oshte mi puka преди 10 години
До електорат матряловДа, яд ме е, че САМО СИ ВРЕДИМ! Яд ме е, че животът ни преминава във вечни кризи, които, за съжаление, самите ние си създаваме от празноглавие.
28
1
 
5
 
! Отговори
аман преди 10 години
бе,поограмотете се малко и тогава коментирайте!Ние сме 'Проформа"в ЕС.От това следва,че до момента предимно народът "духа супата".Понеже нещата не са такива,каквито изглеждат,четете-в нета е пълно с информация!Щом в ЕП вече има депутати,които свалятмаските-напр.вчерашното изказване на белгиеца Л.Люис,значи има надежда!Истината ще Винаправи свободни...
27
5
 
10
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
до 31Оуууууу, Глобииии..Животоспасяващи евро пари...забрана да работим в ЕС.....Колко страшно! Потреперих направо!Муахаахаа... ти ако имаш намерение да бачкаш на запад, нямаше да киснеш тук в нета, а да си на работа в някоя западна държава в момента. Кой спира стотиците хиляди българи и сега да бачкат незаконно в Европа? Като си кадърен и напорист, не ти пречи дали България е в Шенген, ***!
26
5
 
8
 
! Отговори
vse oshte mi puka преди 10 години
До електорат матряловЗа съжаление повечето от пишещите тук или не разбират за какво става въпрос, или просто са заинтересовани България да не излиза от блатото.
25
9
 
8
 
! Отговори
vse oshte mi puka преди 10 години
Сега ЕК ще ни наложи глоби, ще спре ЖИВОТОСПАСЯВАЩИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ ПАРИ, ЩЕ УДЪЛЖИ ЗАБРАНАТА БЪЛГАРИ СВОБОДНО ДА РАБОТЯТ В ЕС, ДА НЕ ГОВОРЯ И ЗА ШЕНГЕН!
24
8
 
8
 
! Отговори
vse oshte mi puka преди 10 години
До АнонименТОЧНО СПЕКУЛАНТИТЕ НА ЗЕМЯ СЕГА ЩЕ Я ДОИЗКУПЯТ ЕВТИНО, ЩЕ Я КОМАСИРАТ И ПРЕПРОДАДАТ НА ЧУЖДЕНЦИ ИЛИ ТЕХНИ ПОДСТАВЕНИ ЛИЦА ДЕСЕТ ПЪТИ ПО-СКЪПО СЛЕД НЯКОЛКО ГОДИНИ!УДЪЛЖАВАНЕТО НА МОРАТОРИУМА ЦЕЛИ ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАНЕ НА МЕСТНАТА МАФИЯ!
23
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЗЕМЯТА ИСКАТ ДА Я ИЗКУПУВАТ РАЗНИ ОФШОРКИ ЗА ДА Я ТЪРГУВАТ ПО БОРСИТЕ. ТЯ НЯМА ДА СЕ ИЗКУПУВА ОТ ХОРА ЗЕМЕДЕЛЦИ. ЗАТОВА МОРАТОРИУМА ТРЯБВА ДА ОСТАНЕ. ЗЕМЯТА ЩЕ БЪДЕ КУПУВАНА ОТ СПЕКУЛАНТИ И ПРЕПРОДАВАНА, А ЗЕМЕДЕЛИЕТО ЩЕ БЪДЕ БЛОКИРАНО. ЗАТОВА Е ЦЕЛИЯ ВОЙ. ЗНАЕЩЕ СЕ, ЧЕ ЗАБРАНАТА ПАДА 2014 И АКУЛИТЕ СЕ БЯХА НАТОЧИЛИ ДА СПЕКУЛИРАТ. МЕЖДУНАРОДНИ ФОНДОВЕ ЗАД КОИТО НЕ Е ЯСНО КОЙ СТОИ. ЗАТОВА Е ЦЯЛОТО КВИЧЕНЕ.
22
5
 
13
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
Христо Бисеров от ДПС не скри разочарованието си от решението на левицата вчера."Ние ще обсъдим много внимателно тази позиция на БСП, най-вероятно на най-висшия ни форум - Централен съвет. Отнасяме се много сериозно към темата. За нас това не е просто някаква грешка в залата", отсече Бисеров и допълни, че за него поведението на БСП е било изненада."Бисеров, ти си долен еничарин! За дръвника си, скапан ***!
21
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
СПЕКУЛАНТИТЕ НА ЗЕМЯ СА РАЗОЧАРОВАНИ, НЕ МОГАТ ДА ИЗКУПЯТ ЗЕМЯТА ЕВТИНО И ДА Я ПРЕПРОДАВАТ, ДОКАТО ТЯ ПУСТЕЕ, НЕ МОГАТ ДА БЛОКИРАТ ЗЕМЕДЕЛИЕТО И ДА ЗАРОБЯТ БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ.
20
5
 
10
 
! Отговори
Някой си преди 10 години
до vse oshte mi puka - ама май не точноЯвно си много *** човек :) Колко е напомпана цената на апартаментите у нас бе жмульо??? Защо не видиш колко струва апартамент в Турция или хайде да погледнем на запад в Белгия, Италия, Франция - а да не говорим за земеделските земи колко струват - тези които се обработват и се изкарва пари от тях. Нека ги направим на техните цени и тогава да се продават !!! Писна ми от умници
19
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Атака" и ГЕРБ горди, БСП в смут, а ДПС разочарованиТОВА РАДВА ВСЕКИ ЧЕСТЕН БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН
18
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Раздухват скандал там, дето такъв няма. Всички пищят, че не искат да се продава земята, ами насила никой няма и да я купи!!! С мораториум или без като не щете не я давайте! С мораториум или без, койт руснак е решил той е регистрирал фирмичка и си е купил каквото му трябва! Разликата е, че усложняват нещата напълно ненужно. Хората пари нямат, дотации няма единичката им надежда да продадат нивата и да живнат още год-две!и това сега усложняват вместо да съживят отрасъла и хората да си работят.
17
10
 
6
 
! Отговори
Само питам? преди 10 години
Защо само червените дерибеи да могат да купуват земя без пари?Дано по скоро тази просташка държава изчезне от картата на света.Пазарна икономика бре темерути червени,продавам на този който даде повече,нали така беше?!
16
3
 
13
 
! Отговори
Бл.Благов преди 10 години
А защо не се реши земята да се продава за да няма санкции ,но при ограничаващи условия ,които по заобиколен път да не позволяват чужденци да я купуват. Да видат например турските закони. А ЕС да знае ,че можем да продаваме ,но ако ни се дават техните субсидии и като само българските граждани могат да ги получават например. Както те допускат българите да работят ,но при какви ли не условия,повечето неизпълними. Трябва само умни и грамотни хора да измислят какви да са ограничаващите условия!
15
3
 
18
 
! Отговори
изнервен преди 10 години
Много странна комбинация - ГЕРБ, БСП и АТАКА срещу ДПС, но е по-добре от която и да е, в която участват турците.
14
8
 
8
 
! Отговори
Aleks преди 10 години
Kolko jalko I smeshno upravlenie. Kogato si podpisal dogovor, trqbva da spazvash klauzite po nego.Ot kolko godini se borim da sme v Evropa, no trqbva I da se darjim kato takiva. Porednite *** nomera. Ako ogranicheniqta ne padnat idnata godina, mislq che nishto dobro ne chaka tova pravitelstvo. Rabotq v EK I moga da vi garantiram, che shte im sankzii I to mnogo seriozni. Otnovo se izlojihme kato kifladjii....sram me e , che sym ot Bulgaria..za jalost!
13
5
 
25
 
! Отговори
Х преди 10 години
ЗА МЕСТАН,ШАБАН И ШОКРИ ,РАЗБИРАМ, НО ЙОРДАН И ХРИСТО НЕ МОГА.ДРУГИТЕ ПРЕДАТЕЛИ ПОНЕ СЕ КРИЯТ, А ТЕЗИ СА БЕЗ ВСЯКАКВИ СКРУПУЛИ.
12
15
 
9
 
! Отговори
vse oshte mi puka преди 10 години
До Някой сиТи искаш на безценица да си купиш земя, нали така? НЕ СЕ ПРАВИ НА ПАТРИОТ! Защо не ми продадеш апартамента си за половин цена? Цената е напомпана от това, че чужденци купуват апартаменти у нас.
11
10
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не е станало нещо важно,нека от Европейския съюз да разберат,че и ние можем да взимаме решения в наша полза.Щом не ни приемат в Шенген,връщат ни ***,които са европейски граждани,а колкото до ограниченията за работа,никога няма да отпаднат,ще ги има под някаква форма,дори и да не го признават открито.Това може да правим и ние с продажбата на земята,ако сме истински патриоти.
10
19
 
13
 
! Отговори
vse oshte mi puka преди 10 години
До НЕЩАТА КАКВИТО СА!Според теб Вуте е длъжен да си продаде земята на местния феодал Пешо за 2 стотинки и след това да робува на Пешо! Не е ли по-добре Вуте да си продаде земята на Ханс за 20 лева и да си купи 2 кокошки и да се изхранва от продажба на яйцата им?

403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe