ГЕРБ, БСП и "Атака" се стягат за избори, смята Кунева

Няма опашка от швейцарци с лилави крави за нашите земи
Обновена: 23 окт 2013 10:44 | 23 окт 2013 10:44, Камелия Цветанова
62
ГЕРБ, БСП и "Атака" се стягат за избори, смята Кунева
Лидерът на ДБГ Меглена Кунева. Снимка: Булфото, архив

Постигнатият консенсус между ГЕРБ, „Атака“ и БСП за мораториума за продажбата на земята на чужденци говори, че партиите се готвят за избори и се опитват да се позиционират. Това заяви лидерът на Движение България на гражданите Меглена Кунева по БНТ.

Според нея, въпреки че парламентът прие решението, управляващите ще се откажат от него и няма да се стигне до санкции от страна на Брюксел.

„Всичко това е само подготовка за избори, те ще се откажат от решението, ще дрънчат оръжия и накрая ще кажат, че се отказват заради лошия Европейски съюз“, коментира тя и добави, че дори и депутатите, приели решението, знаят, че то няма да бъде одобрено от останалите страни в Общността.

Още по темата

Според нея сега е много по-удобно да се говори за мораториума, въпреки че никой не разчита да мине в Брюксел, вместо за истинските въпроси, които са кой притежава наистина земята и какви са т. нар. инвестиционни фондове със специално предназначение главно с руско участие.

„Няма наредени на опашка швейцарци с лилавите им крави, които да дойдат и да купят българска земя , нито французи нито германци“, каза още Кунева.

В същото време има 4 милиона декара, които са необработваеми, земята пустее и голяма част от бедността в Северозападна Българя се дължи именно на това, а причините според нея са няколко.

Не е ясна собствеността на земята, защото съдебната система не работи и възстановяването не е направено добре, отбеляза тя.

Освен това кражбите на земеделска продукция са сериозни, а никой не иска да бъде лишен от плода на труда му, обират се бостани, ниви, хората се заключват в 4 часа в къщите си, а какво ли остава да опазят реколтата си, смята още Кунева.

Според нея друга причина са финансовите затруднения на малките собственици, които нямат пари да купят още земя и да окрупнят стопанствата си, а така се стига до монополизъм.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нека има избори ,но който е неграмотен и се води на отчет в психодиспансерите така както няма право да управлява автомобил така да няма право и да гласува.Иначе нали виждате какво става досега.
57
2
 
3
 
! Отговори
dimityr_penev преди 10 години
На Кунева трябва да и се забрани да участва на избори и повече да не се занимава с политика. Тази жена само вреди на държавата и такива като нея само пречат, отколкото да помагат с нещо.
56
1
 
1
 
! Отговори
avram_bakalina преди 10 години
Избори ще има догодина и добре, че Кунева се закачи за РБ, иначе самостоятелно няма никакъв шанс. Да не говорим колко поразии е направила досега за държавата.
55
0
 
4
 
! Отговори
Izvestniq преди 10 години
Определено нови избори ще има и те ще бъдат догодина, но Кунева изобщо не мисля, че има някакъв шанс да се озове в следващия парламент, така че е крайно време да спре да си прави каквито и да било сметки. Няма нужда от това просто.
54
0
 
4
 
! Отговори
Илияна преди 10 години
Кунева горката, явно им завижда! На нея няма да й се случи това! Защото на едни нови избори, нейната партия няма НИКАКВИ шансове! Всичко много добре го знаем
53
0
 
3
 
! Отговори
Касандра преди 10 години
Благодаря на 19 и 15!Знам ,че и сами можете да прочетете в уикипедия ,но да обобща :БНП Париба /Банка на Париж и Нидерландия / е основана от еврейските фамилии Майнц Бишовсхайм,Голдшмит,Бамбергер през 1869г.Преди 1944г. има водеща позициия на пазара на български облигации като продължава да има влияние чрез емитираните преди войната заеми.Меглена Кунева е независим член на борда на директорите на БНП Париба.Аз продължавам да се чудя откъде са милионите на Пръмов?
52
0
 
3
 
! Отговори
Hristo_Ganchev преди 10 години
Така е, всички се стягат за избори и няма значени дали трябва или не, само кухото Дживение на кухата Пръмовица ще остане в сянка и ще се стяга за един сериозен парламентарен шут!!
51
0
 
4
 
! Отговори
Izvestniq преди 10 години
Кунева пък всеки ден си стяга рейтинга и се опитва да го повиши с подобни изказвания. На мен вече ми е противна и дори леко смешна, защото много отдавна не я възприемам на сериозно. Определено тази жена говори много, а не прави нищо.
50
0
 
4
 
! Отговори
lou lou преди 10 години
Гражданката Кунева много ги "разбира" проблемите на българското село, ама явно за всички тези "страшни" неща е научила от пресата. Ако толкова и пукаше за продукцията на хората като договаряше параметрите с Европата нямаше до обрече родните производители на смешни субсидии, които да ги правят неконкурентни в борбата с европейските ***. Нек каже колко договори за литър мляко, глава *** и колко договориха румънците, например?! Ръси "умности", защото се цели в петте процента!
49
0
 
6
 
! Отговори
Iva Hikova преди 10 години
"Няма опашка от швейцарци с *** крави за нашите земи" - това си звучи супер подигравателно! Ако за Кунева плодородната българска земя няма стойност, то за нас не е е така. Ама какво ли да очакваме от една червена снахица, която си уреди животеца с европейския пост и неизгодните договори, които подписа за страната ни. Мнения от хора расли по жълтите павета за ценността на земеделската земя, не щем!
48
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Моникатези думи са направо нежни за хора, като другарката Пръмова и партийката и. Там са събрани такива като нея, измамници, мързеливци, дечица на бившата номенклатура, които са научени да ни омайват с лъжи, празни приказки. Жадни за власт и грабеж. Не трябва да допускаме, отново да ни превземат, те са по-жестоки , по-лоши, по-некомпетентни и по-необразовани от сегашните. Трябва да се даде път на младите интелигентни необременени с номенклатура и партийно минало хора.
47
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До lauraсъгласна съм с Вас, но има още наивни хора, които продължават да вярват на красиво изречените безпочвени думи, от другарката Пръмова. Те цял живот са учени да ни говорят по този начин /да ни залъгват/, а в същото време ни грабят и мамят. Не вярвайте..............
46
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
МАСТИЙСКОТО В КУНЕВА Е В ПОВЕЧЕ,ТАКА ЛИ НЕ РАЗБРА ТАЗИ ПРОДАЖНИЦА,ЧЕ НАРОДА Е ОТВРАТЕН ОТ НЕЯ,КАКТО И ОТ ПРЕБОЯДИСАНИТЕ КОМУНИСТИ,КАТО ГЕРБЕРИТЕ.
45
1
 
10
 
! Отговори
laura преди 10 години
Коронните номера на г-жа Кунева са внушения, манипулации, и скрити лъжи. Така тя прокарва идеите и изкривява нагласите на хората. Само че доверието към нея отдавна е на дъното и не виждам как това ще се промени. Хората я разбраха що за стока е.
44
3
 
9
 
! Отговори
Mаcintosh преди 10 години
Другарката Кунева е посредствена кариеристка лансирана от кукловодите на НДСВ-ГЕРБ мафията.
43
1
 
14
 
! Отговори
Моника преди 10 години
Кунче, мила, какво правиш? Какви са тези глупави коментари за хората, които са се заключили по къщите, та те по това време са на работа. Да не искаш да кажеш, че ти ни даваш пример със самата себе си, от страх ли се заключаваш, да не дойде някой и да ти вземе откраднатите пари, които държиш под дюшека. Как не те е срам да се натискаш там където не ти е място. Няма да те ощастливим и да ти позволим отново да откраднеш милиони. Ти и Царят буквално ни оправихте за 800 дни, както пише по книгите!!
42
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Направо ме е срам от себе си,че имаше момент, когато симпатизирах на тази продажна, болно амбициозна и жалка женица! Естествено, че няма германци и французи, но пък има турци, чиято жива идея за възвръщане на османската империя се подхранва от техните болни мозъци и продажни български политици като куневица! КУНЕВА-***!!! НИКОЙ ВЕЧЕ НЕ ТИ ВЯРВА!!!
41
1
 
6
 
! Отговори
БОЖЕ, ПАЗИ БЪЛГАРИЯ! преди 10 години
Разпродадохме (т.е. приватизирахме) всички ключови отрасли: ВиК, Електроснабдяване, авиация, телекомуникации...Унищожихме морала, нравствеността и културата.Следва и земята, която Е НАЙ-ЦЕННИЯТ ресурс и единствената останала възможност за независимост.И говоря в първо лице мн. число - защото това го направихме ние гражданите! Не политиците, не някой лош чиновник, а ние. Защото ние си избираме и толерираме. Ние не се противопоставяне на време, а после се оплакваме.БОГ да пази България!
40
1
 
6
 
! Отговори
batevale преди 10 години
Те всички са се приготвили за избори.За сега само се дърлят по медийте и из парламента ,но като започнат да ни ухажват и да се хвалят какви държавници са ,значи е дошъл моментът за избори .Трябва да си отваряме очите за покупко-продажби на гласове и мъртви души.И който и да се случи победител ,трябва да бъде държан изкъсо.Времето на сляпото доверие и симпатия свърши !!!!!!!!!
39
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вижте кой е против мораториума и си правете изводи !ДПС !Щото защитава интереса на богатите муслимани ,които чакат само да им се разреши и да купят всичкото ниви на България. Та ,става въпрос да се Купи България за 8 милиарда евро, колкото струват всички земи, класифицирани като земеделски.