Опасно е да противопоставяме българите на бежанците!

Няма да строят нов център за бежанци, обеща Цветлин Йовчев
25 окт 2013 14:16,
161
Опасно е да противопоставяме българите на бежанците!
Снимка: БТА, архив

Много е опасно да се опитвате да противопоставите българските граждани на бежанците, заяви от парламентарната трибуна вицепремиерът и МВР шеф Цветлин Йовчев.

Думите му дойдоха по повод изказване на депутата от „Атака“ Димитър Димов.

Той попита защо на бежанците са осигурени средства да стоят на топло, а българските пенсионери ще зимуват на студено. Димов поиска да знае откъде са взети средства за „пришълците“ и защо парите не отиват при българи.

Йовчев реагира спокойно, но твърдо се противопостави на тезата на Димов.

Дълбоко не споделям вашето отношение и вашето мнение по този въпрос, категоричен бе вицепремиерът.
По негови думи се рискува да се отвори дълбока рана в обществото, която дълго няма да се затвори. Според Йовчев наслагването на такива настроения много трудно ще се преодолее.

Тези думи доведоха до остри изказвания в зала от място от страна на депутати на „Атака“ и подвиквания. Димов излезе и на доста висок тон обяви, че вицепремиерите не могат да държат лекции като университетски преподаватели на народните представители.

Още по темата
От поредицата въпроси и отговори стана ясно, че държавата не предвижда изграждане на нови сгради за бежанци.

„Мога да ви уверя, че в момента не се предвижда строителство“, заяви той.

По негови думи ще продължат да се търсят имоти, отпаднали от необходимост, които могат да се преустроят. Ремонтите се извършват със средства от МВР и Държавна агенция за бежанците.

По официална информация на МВР бежанците в България настанени по центрове са 7496 към вчерашна дата.
620 лица, които незаконно са преминали границата, се намират в ареста.

От началото на годината досега 8128  граждани на трети страни са преминали българо-турска граница. 5000 от тях са от Сирия, 1000 – от Афганистан, 400 пък идват от Палестина и Алжир. 250 души са пристигнали у нас от Мали.

От отговорите на Йовчев стана ясно, че МВР прави всичко възможно да се минимизират рисковете за сигурността ни, макар че 80 на сто от пристигащите у нас бежанци са без документи.

Провеждат се интервюта с емигрантите. От тях се снемат и биометрични данни.Така се прави обстойна и цялостна проверка, подчерта Цветлин Йовчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още по темата: бежанциЙовчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГЕРБ и БСП са най-големите *** и чуждопоклонници! Кое по-точно не е вярно в това,че *** и ислямисти от Азия/Африка получават повече от българския пенсионер блъскал цял живот за родината си?
121
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всеки народ да си живее в държавата. Няма по-логично, естестевно и правилно нещо! Объркахте света с тези преселения. Е ..по-добър ли е сега?!
120
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Управляващите ни вкарват в гражданска война. Докога ще продължава прием на всякакви навлеци в България?
119
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Призовавам повече българи да не се самоубиват, ако някой българин се почувства в безизходица. Ето ги новите цели: политиципродажници и нелегални емигранти. За българите се знае,че влизат в бой с идеята да отнемат ,колкото се може повече животи на врагове.Бог да пази България.
118
3
 
4
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
До СивияМче кво правиш тук тогава петък вечер? Чакаш да те вземе някъде да се напиеш? Гоему културно изживяване, няма що.
117
4
 
3
 
! Отговори
Сивия преди 10 години
До софиянецАдреса на въображаемата ти кантора няма как да е бил на "Витошка", просто защото такова място не съществува. Има бул. "Витоша". Но е нормално за гостите на столицата да не знаете имената на улиците в града. Между другото, няма и ул. "Раковска", поне не и в София. Тук се казва ул. "Г. С. Раковски". А имоти в Испания или Австрия може и да имаш, но не си единствен. Вече е очевидно, че със злопаметната сте един и същи човек, или сте от един и същи платен екип.
116
3
 
4
 
! Отговори
Сивия преди 10 години
До софиянецТи май си някакво злобно, платено турче от Делиормана. Забелязах, че пишеш коментари под тази статия, още от ранния следобед. Това е типично за вас, платените драскачи. Явно нямаш нормална работа и по цял ден сипеш бисери из нета.
115
4
 
4
 
! Отговори
Сивия преди 10 години
До софиянецОтдавна има план да се разтури България като държава, но най- голямата ирония е, че самите българи най- много помогнахте и най- много направихте този план да бъде задействан. Особено такива объркани и комплексирани хора като теб, разни пишман софиянци от провинцията. Ти хем си софиянец, хем се гордееш, че си от Стара Загора и докато се задушаваш в тези свои комплекси за местожителството, си забравил, че си българин. Затова скоро, други хора, ще са "българи".
114
3
 
8
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
Ало, милозливите, 10 хиляди внесени никому ненужни бежанци са повече от колкото град банско. Вие у ред ли сте. Тия тук какво ще работят, като за българи няма работа? Или ще цокат от помощи, все едно собствени *** нямаме?
113
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До всички овчедушни и състрадателни *** - не забравяйте Македония! По време на косовския конфликт македонците приеха 350 000 мюсюлмански бежанци за да им помогнат и нахранят. За благодарност чалматите *** вдигнаха минарета в цяла Македония, убиват македонци и искат да отделят половината държава. Не чакайте нищо хубаво от мюсюлмански *** - примера ни е под носа. Това не са бежанци, а емигранти. Бежанците са в съседните на Сирия държави и чакат да се върнат обратно.
112
1
 
1
 
! Отговори
antisemit преди 10 години
да живее последния вода4 на гоите АDOLF ***.
111
0
 
6
 
! Отговори
Jerry преди 10 години
Бежанците ни развалиха рахата. Да ги изгоним!
110
0
 
7
 
! Отговори
Хуманиз преди 10 години
До СтарЗа теб няма защото не си търсиш правата и вече са ги дали на друг.
109
12
 
6
 
! Отговори
Служител преди 10 години
Вулгарите от толкова злоба едва дишате. Сега сами виждате защо не ви искат в Европа. За тях сте същата досадна и примитивна ***.
108
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Много е опасно да се опитвате да противопоставите българските граждани на бежанците" да българските граждани трябва да си траят докато пълните държавата с *** мижатурки продажни. Също трябва да си траят и когато въпросните *** започнат да крадат и насилват въпрос на време е (за справка в Италия тези бежанци вече изнасилиха местни момичета и крадат). Германия ще приеме 500!А ние 10000 досега! На всеки дирек по един роден политик трябва да висне! Продадохте народа и държавата *** мръсни
107
1
 
15
 
! Отговори
Стар преди 10 години
До всички които призовават за хуманост: Хуманно ли е за мен да няма талон за лекар специалист,хуманно ли е да ми се отказва енергийна помощ защото работя и имам висок доход от420 лева,хуманно ли е дете ми да не може да отиде на обикновен лагер по фин. причини ,а на престъпниците/без документ,незаконно влазъл в БГ/ да му се осигурат всички тези неща че и отгоре.Мили сънародници за хуманност и милсърдие говорете на тези които могат да си го позволят те богатите и това е доброволен акт а не принуд
106
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
абе г-н Министър вие българин ли сте че говорите такива глупусти вместо да затегнете граничния режим вие говорите някакви врели -не кипели какво още искате от народа за колко изтъргувахте държавата бе вижда се че нямате и грам достойнство в противен случай отдавна да бяхте подали оставка да ама не власт без кръв не се дава нали така ви научиха ами вземете си вкъщи няколко индивида като тези от снимката за 1 седмица ипосле да видим каква песен ще запеете да ама нееее ....
105
5
 
7
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
До Стар"Пак ще се откраднат едни пари по програми А работещите бедни в България да го ду*ат. "Абсолютно точно казано((((((((((
104
0
 
20
 
! Отговори
Стар преди 10 години
Късно е вече, духът е изтърван от бутилката, повечето от нелегалните имигранти ще останат тук и ЕС почва да маха с пръст, осигурете им условия, образование работа, здравеопазване, ние ще ви дадем сега малко пари но не ги прайщайте към нас и след една две години парите спират и се почва новини на техния език , джамии, специални часове в училищата и автономия маже да поискат итн всичко по указание на ЕС. Пак ще се откраднат едни пари по програми А работещите бедни в България да го ду*ат.
103
0
 
8
 
! Отговори
Георги преди 10 години
Колкото БОТЕВ освободи България ..защото 60 души събрал човека,а др са мишки...толкова и аз мога да направя нещо....за сирийци забулени хляб нямам ,но за русия бих и се бил ..айде със здраве не забравяйте кой ни забива нож и кой е мрял за нас просто е....европейци хаха живея в европа,по двулични хора не сам виждал.чао