Отношенията ни с президента не са лоши, увери Йовчев

Проблемът с бежанците може да се реши само с отговорно поведение
Обновена: 25 окт 2013 14:51 | 25 окт 2013 12:50,
19
Отношенията ни с президента не са лоши, увери Йовчев
Снимка: БТА

Вицепремиерът Цветлин Йовчев нямал лоши отношения с президента и се надява всички институции да осъзнаят сериозността на проблема с бежанците, стана ясно от думите му днес в парламента.

Предната седмица той и президентът Росен Плевнелиев влязоха в задочен спор за свикването на КНСН за бежанците.

"Надявам се да се осъзнае сериозността на проблема с бежанците и че той може да бъде решен единствено с отговорно поведение и силите на всички институции", заяви вицепремиерът.

Днес той беше абсолютно категоричен, че не е в лоши отношения с държавния глава. „Много нормални и бих казал много добри са ни отношенията“, заяви той. Както е известно, той беше част от кабинета на президента Росен Плевнелиев и напусна по времето на служебния кабинет. Тогава Йвочев обяви, че има планове да развива собствени проекти.

Днес той заяви, че е получил предложение да стане част от правителството дни преди то да бъде формирано. "Изоставих планове, които смятах да реализирам, но ще ги реализирам след това", обясни вътрешният министър.

Вицепремиерът коментира и мерките, които предприема страната ни в международен план за бежанците. По думите на Йовчев страната ни ще търси подкрепа от Гърция за ускоряване на подписването на спогодбата за реадмисия с Турция.

Йовчев съобщи, че България има потвърждение от гръцка страна, че ще активизират работата по изграждане на тристранния център с Турция на Капитан Андреево, който ще подпомогне много комуникацията и взаимодействието, когато групи наближават границата. Ще усилим патрулите там, каза още вицепремиерът.

По негови думи се водят и активни преговори с други страни, които могат да приемат бежанци. На наша територия пък трябва да се направи всичко възможно да се осигурят нормални условия за пребиваване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
мето преди 10 години
Срам и позор за българската държава ,че имаме начело такава пародия за държавен глава !
14
0
 
0
 
! Отговори
мето преди 10 години
Отговорно поведение от Мистър Биин ,никой да не очаква ! Той освен ,че изглежда нелепо ,ами се държи и говори така !
13
0
 
0
 
! Отговори
асен преди 10 години
Росен Плевненлиев уж трябва да бъде независима сила ,но той определено е много зависим от лидера на Герб Бойко Борисов !
12
0
 
0
 
! Отговори
асен преди 10 години
И да са добри и да са лоши няма файда ,Плевненлиев работи само в интерес на партия Герб !!!
11
0
 
0
 
! Отговори
ками преди 10 години
Президентът ни е скрита лимонка ,не знае човек в кой момент може да забие нож в нечии гръб
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Проблемът с бежанците може да се реши само с отговорно поведение-така е,но от кой да чакаме такова,от президента ли?...силно се съмнявам,че ще го получим от там.
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В България остана само честен президент, по когото само плюят. А що се отнася за бежанците място за тях има в България. Редно е да ги приемаме. Има десетки обезлюдени села, по градовете има празни жилища мюсто има. Все пак от тук напуснаха милиони българи, може на тяхно място да се настанят бежанци.
8
1
 
1
 
! Отговори
akud преди 10 години
takae иска се повече отговорност и тази отговорност е България не може да поддържа повече от 5000 бежанци, 3 000 експосирани, затваряне на границата и всичко е ОК
7
0
 
4
 
! Отговори
huqvei преди 10 години
тоз *** още ли не е подал оставка???Ей крадливи комунисти - Откъде и за чия сметка взимате парите за фалшивите бежанци????
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да се разбира, продължаваме да бездействаме ако има резани да заповядат! И кой нормален човек ще има добри отношения с това подобие на президент освен ако не са от една порода!!!
5
1
 
3
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 10 години
Министър П*тка, кво искате. Веднъж е заел твърда позиция, когато нареди да пребият невинните граждани.
4
1
 
5
 
! Отговори
qdosan преди 10 години
Овчев, отношенията ти с президента са повече от лоши. Но ти вече се разкри, че си бил къртица на БСП/ДС и в ГЕРБ и при президента.
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
стига лъжи! затваорете границата и депортиране на нелегалните престъпници! това е единственото решение! всичко друго е лъжа и измама!
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не бе ....само го чакате да си обърне главата и туп по главата. Вашите методи са такива. Най-богатите хора в България са червените милионери обаче все на бедни се правите и на бас ,че и Йовчев е точно толкова богат като и Плевнелиев ,но по принцип всеки комунист гледа в чинията на другия до себе си и ако има в по-вече от него започва да вие. Кога обаче ще погледнат към сиромасите ,които се чудят с какво да си посипат един комат хляб ?
1
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Министър на МВР и вице-премиер признава открито и публично, че има проблем , а било то и с бежанците. Нали за това е на тази висока длъжност, за да не допуска да има проблеми отнасящи се до вътрешните работи. Нещо на са ми ясни тези неща май ? Като не може да се справи с проблема да подава оставка.