"Газпром" съгласен по "Южен поток" да тече не само руски газ

България е поставила ултиматум за това, каза енергийният министър
Обновена: 31 окт 2013 21:08 | 31 окт 2013 21:08, Елка Василева
25
"Газпром" съгласен по "Южен поток" да тече не само руски газ
Руският министърът на енергетиката Александър Новак, председателят на Управителния съвет на „Газпром“ Алексей Милер и енергийният министър Драгомир Стойнев. Снимка: Булфото

След ултиматум от България „Газпром” се е съгласил по „Южен поток” да не тече само руски природен газ, а и синьо гориво на неговите конкуренти - други доставчици от Европа и Азия. Това разказа пред bTV енергийният министър Драгомир Стойнев.

Според него, ако България не беше изтъргувала такова условия на финалните преговори, Европейската комисия след две години можеше да започне наказателна процедура срещу България и да ни наложи огромни глоби с мотив, че ограничаваме и пречим на европейските свободни енергийни доставки.

Още по темата

„В продължение на три часа водихме наистина изключително тежки преговори и накрая ние постигнахме като държава членка на ЕС, ние ясно им обяснихме, че сме длъжни да се съобразяваме с европейското законодателство, че проектната компания ще даде достъп и на трета страна до газопровода - нещо, което досега не се е случвало никъде”, заяви Стойнев.

„Това е проект, който може да даде рестарт на българската икономика. Такъв проект бе нужен на българското правителство и на българската държава. Да, европейските средства и проекти са важни, но съгласете се, че със смяна на плочки и канализация не може да се вдигне българската икономика. На нас ни трябваше нещо мащабно, голямо”, допълни министърът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
4
 
! Отговори
stoneg преди 10 години
Хубаво е да има проекти и тн но жалкото е че българският мил гражданин няма да види нищо от това освен че някакви тръби минават през страната му
20
1
 
2
 
! Отговори
rumen72 преди 10 години
Газпром се е съгласил по Южен поток да не тече само руски природен газ, въпрос към ТИКВАТА, къде спа при подписването на предварителния договор или остави поредната мина която трябваше да избухне сега.
19
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Протежетата на руската енергийна мафия в България дали знаят че едва 10% от изнасяния в ЕС газпромски газ е руски. 90% е от средноазиатските бивши съветски републики, които са стъпкани от руския бутуш.И там някой Станишеф , Овчаров, Чобанов, Свинаров и Говедаров са се продали добре!
18
3
 
3
 
! Отговори
Гнафт преди 10 години
Ще текат международни пръдни
17
2
 
7
 
! Отговори
СЕРЕГЕЙ САТАНАИШЕФ преди 10 години
...ЗАДУНАЙКАТА Е 100% НЕЗАВИСИМА ТЕРИТОРИЯ-КАЗА БОГАТИРА ЛИЛИПУТИН...---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
16
8
 
11
 
! Отговори
Хамър преди 10 години
До Анонимен.Америка отдавна е Луйзер,няма пари,няма петрол,парите миришат на мастило-прясно???? Една е РУСКА МАТЕРНА!!! Там е Петрола,там е газта! Рублата е важна! Долара е фалшив! Който се смее последен-най-добре се смее!!!
15
8
 
4
 
! Отговори
Руснак преди 10 години
Добре,че няма Бойко иначе нямаше да се случи една СИЛА една КРЪВ да мине през Българската НЕ! Да беше Бойко да обреже лентата....ах как ми липсва една ТИКВА на Хелоин,на СУПЕР БЪЛГАРСКИЯ ПРАЗДНИК На Вси ***,наред със ТИКВАТА! България винаги заема позицията НАДУПЕН-когато види ,че съюзника губи! Никога Тази ХУМНА държава не е била със ПЕЧЕЛИВШИТЕ за времето!!!!!???? *** народ,*** младежи,тъпо мислене!!!А можем да просто да извием едно ХОРО,щото кръвта на АВРОПАТА ще минава през БГ
14
3
 
6
 
! Отговори
dp преди 10 години
И какъв ще е тоя неруски газ дето и той щял да тече, откъде ще го вземат.
13
5
 
6
 
! Отговори
Mangi4a преди 10 години
Обичам тиквите,но не и тиквениците!
12
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
То от чисто злато да бяха тръбите пак нямаше да струва толкова този "енергиен проект". По точно е да се каже проект за крадене на пари от руската мафия и малко трохи за българската енергийна мафия. Тия *** докато не унищожат България няма да мирясат.
11
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
енергийният министър Драгомир Стойнев един свестен министър от БСП. Браво.
10
2
 
22
 
! Отговори
gazprom преди 10 години
Посочената в изказванията след срещата обща цена на българския участък е 3.5 млрд. евро.Най-голямата измама е това:500 км тръби през наша територия - цена 7 000 000 евро на километър тръба.
9
0
 
2
 
! Отговори
ISKAME PROBLEMI преди 10 години
.....пречим на европейските свободни енергийни доставки -EMI SVOBODNI SA/ EVROPAICITE/ DA SI NAMERIAT DRUGI,AMA?... по Южен поток да не тече само руски природен газ, а и синьо гориво на неговите конкуренти -PRAVIM NESHTATA MAZALO POSLE ZASHTO P R O B L E M I
8
1
 
3
 
! Отговори
Поп Грую преди 10 години
До Анонимен 9Ама ти сериозно ли?
7
3
 
3
 
! Отговори
BlackMamba преди 10 години
Съгласни са! Чужд газ ще тече на високосна година на 29 февруари от 00:01 часа до 23:59 същия ден. Стига толкова! :)))
6
23
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много е хубаво за да е вярно. Има някаква уловка. Руснаците няма да се предадат толкова лесно, ще правят въртели на Европа до последно. Виждате какво правят в Сирия, под предлог че се бият с Ал Кайда унищожиха Сирия и разгониха народа и по съседните държави в това число и в България. И понеже световния полицай САЩ с техния смотльо Обама предпочитат да лапат мухи вместо да поддържат реда в света нещата през следващите 3 години ще стават все по-зле и по-зле. Вероятността за 3-та световна е 75%.
5
8
 
24
 
! Отговори
makedonski преди 10 години
Добре, че е ЕС да ви натиска иначе сте се надупили яко. Оставка!
4
23
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
първата нормална новина в енергетиката...досега никой не е постигал този пробив...разбира се, руснаците знаят много добре, че няма какъв друг газ да тече през тази тръба...а и нашите са твърде калпави, за да договорят подобно нещо..
3
13
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мисля, че тази далаверка сложи край на България...
2
16
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Такъв 500 километров болошой настояшчий рускии си го втъкна или му гов тъкнаха *** на българския народ