Магистралата София-Ниш - готова до края на 2016 г.

Регионалните министри на България и Сърбия потвърдиха: тя е приоритет
Обновена: 4 ное 2013 15:22 | 4 ное 2013 15:15, Елка Василева
30
Магистралата София-Ниш - готова до края на 2016 г.
Десислава Терзиева и Игор Мирович. Снимка: БТА

Планира се магистралата София-Ниш да е готова до края на 2016 година. Това коментираха пред журналисти министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева и сръбският й колега Игор Мирович след връчване на 13 договора по Програмата за трансгранично сътрудничество между България и Сърбия в сградата на Министерство на регионалното развитие /МРР/.

Десислава Терзиева е информирала сръбския министър, че през следващата седмица представители на Министерство на транспорта и МРР ще имат среща в ЕК с предложение за евентуално включване на проекта за магистрала Калотина-София в програмата "Connecting Europe Facility". В момента българският участък е включен като приоритетен обект за финансиране по оперативна програма "Транспорт".

Във всички случаи Калотина-София е приоритет за нашата държава и за да може да има връзка София-Ниш, което е приоритет на България и Сърбия, нашето правителство ще положи максимални усилия да намерим конкретни източници на финансиране, така че българският участък да бъде готов в края на 2016 г., каза Терзиева.

От своя страна Игор Мирович заяви, че в Сърбия са преодолени техническите проблеми, договорени са всички изпълнители и се работи дори в неделя. Надявам се, че до края на 2016 г. пътят ще бъде готов, доволни сме да чуем, че българското МРР и всички останали отговорни органи работят за спазването на същия срок, каза Мирович. По думите му с цялостното завършване на магистралата могат да се очакват и нови инвеститори след 2016 г.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
5
 
! Отговори
Империалистик преди 10 години
До ИМПЕРИАЛИСТ На кой му трябва ОМРАЗАТА на СЪРБИЯТА? Вече знаем от къде да минаваме! Румъния отдавна е приятелската територия,за разлика от омразната Сръбска! Има вече МАГИСТРАЛИ или готини пътища в Румъния,там се чувствам като в България,за разлика от омразната Сърбия! Всичко си е НОРМАЛНО в Братска Румъния!
25
2
 
6
 
! Отговори
КИРИЛ СОФИЙСИК преди 10 години
ДА, СКОРО ХОДИХ ДО НИШ. ТАМ ТЯХНАТА ЧАСТ ОТ МАГИСТРАЛАТА Е ПОЧТИ ГОТОВА. НАШАТА НЕ Е МРЪДНАЛА И С МЕТЪР ОТ ДВАДЕСЕТ ГОДИНИ НАСАМ.ИНАЧЕ И ТАЗИ ГОСПОЖА Десислава Терзиева И ГОСПОЖА ТАЛПАТА ПРЕДИ НЕЯ И ПЪТИЩАРЯ ,КОИТО СЕГА НИ Е ПРЕЗИДЕНТ НА ДУМИ СТРОЯТ ЛИ СТРОЯТ. МУХЛЬОВЦИ ! ЧЕРВЕНИ, ЖЪЛТИ , ЗЕЛЕНИ И ВСЯКАКВИ *** НЕНАЯЛИ СЕ!
24
3
 
4
 
! Отговори
crvena zvezda преди 10 години
До Динамо ЗагребДруго не можа ли да измислиш?Защото и след война са по-напред от нас ли?
23
1
 
4
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Съдилища и зандани -това му е майката.Който не може да си плаща масрафа да гние в кауша .Скоро всички ще сме за там.
22
6
 
11
 
! Отговори
1 преди 10 години
Ако се върне ББ на власт, сигурно ще стане. Ако са на власт турци и комунисти и за 2120 пак няма да е готова.
21
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Колега, сърбите са дръпнали трасе, което избягва тунелите, а и без европейско финансиране те си направиха тунелите като нови преди по-малко от десет години, който е пътувал е видял колко са напреднали...мене ме вълнува българската страна, че за едни 40 км сигурно пак ще влезем в историята :-)
20
2
 
9
 
! Отговори
AssФалт преди 10 години
До 2016 не може да избрете изпълнител само, щото не може да се разберете коя партийна фирма от коалицията ще прибира парата.Раздавайте социални помощи докато има и после си ходете с мир.Да не гори пак НС зимата и вие в него...
19
1
 
10
 
! Отговори
Икономист-плановик преди 10 години
Планира се, ама що ли не им вярвам? На наште де. Има ли трасе? Проект? лъжат ли? не лъжат ли? кофти ако ни будалкат нещо.
18
6
 
7
 
! Отговори
inatut преди 10 години
София - Ниш няма да има поне до 2020.Това са глупости.Онези тунели на сърбите ще им струват цифра кеш.Те не могат да получат някои от Европейските финансирания, които ние получаваме, просто защото не са член на ЕС.Това е поредната комунистическа манипулация. Като гагаузов преди 7г., когато обясняваше, че до банско по магистрала до 2 г.С действията от миналата седмица-законите за отчуждаването, *** ясно показаха, че няма да строят магистрали. *** "Х"асфалт не ядат!
17
1
 
10
 
! Отговори
аз преди 10 години
а дано ама надали само ще усвоят парите и пак ще си е същия път
16
2
 
13
 
! Отговори
pena123 преди 10 години
Цикламчето да не се прави на ударено а да каже защо спряха проекта за севернат скоростна тангента на софийското околовръстно. Защото без тая тангента, която трябваше да свърже Тракия, Хемус, Люлин и София-Ниш, няма никакъв смисъл да се строи София-Ниш. Само ще се дозадръсти Софяи. Та за тоя проект имаше и изабрани изпълнители и договорени пари а комунистите го спряха само за да намърдат фирмата на Черепа за строител...
15
2
 
15
 
! Отговори
Бате ви преди 10 години
Хемус оставяме за бате ви Боко, той да резне лентичката :)
14
4
 
12
 
! Отговори
Динамо Загреб преди 10 години
Србе на врбе!
13
1
 
27
 
! Отговори
Приоритет преди 10 години
А Хемус бе, ЕЙ!
12
3
 
3
 
! Отговори
AIMILIVS преди 10 години
Имаше някакъв много гаден път от границата до поне средата на пътя ...гаден , гаден като нашите демек , не нещо по-зле.
11
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като гледам с каква скорост работят сърбите, тяхната част от Ниш до българската граница ще е готова още догодина, ама от наша страна кога ли ще започнат.....
10
1
 
11
 
! Отговори
IVo_1 преди 10 години
До AIMILIVSАко си бил в сърбия или поне си минавал от там Ниш Белград си има магистрала която е платена. Те вече са готови от мноооого години
9
3
 
25
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 10 години
Мостът "Нова Европа" /Дунав мост-2/ им бръкна в джигера на шумадийските свинари.
8
10
 
11
 
! Отговори
AIMILIVS преди 10 години
А от Ниш до Београду как ще се оди , знаете ли че нашите партньори србете нарочно подържат района по-беден и без пътища заради голямата част българи, живеещи там ? Това лято бях в Белград , хареса ми много и града и храната и атмосферата и хората бяха любезни и готини , навръщане отидохме в Ниш ...много *** и гаден град пълен с ***... изобщо не ми хареса.
7
5
 
13
 
! Отговори
Целокупна България преди 10 години
а дано, ама надали... женицата с костюмчето и визия на квартална продавачка по-добре да се скрие някъде и да не говори глупости.