"Зелените" се счепкаха заради Реформаторския блок

Част от партията не е съгласна с участието си там
Обновена: 5 ное 2013 14:29 | 5 ное 2013 14:29, Камелия Цветанова
27
"Зелените" се счепкаха заради Реформаторския блок
Борислав Сандов, съпредседател на "Зелените". Снимка: БТА

Част от представителите на партията "Зелените" не е съгласна с участието на политическата формация в Реформаторския блок при евентуалното му регистриране като политически субект. Това стана ясно на пресконференция на партията, на която Петко Цветков - представител на Националния съвет /НС/, поиска оставката на нейния съпредседател Борислав Сандов, предаде БТА.

Разтревожени сме от "липсата на прозрачност и демократичност" в преговорите с Реформаторския блок, както и намеренията за регистрирането му като политическа коалиция, коментира и Лилия Костова, член на НС на "Зелените". Ако "Зелените" участват в новия политически субект, сред нас ще има разцепление въпреки всички "зелени" теми, които ни обединяват, смята тя.

Още по темата
Досега изпълнявам единствено решенията на НС, ако някой докаже, че не го правя, съм готов да се оттегля, отсече Сандов.

Не трябва да допускаме външни за нашите принципи теми да водят до разцепление, въпрос на консенсус е как да излезем от положението, добави той.

Запитан защо не се оттеглят от Реформаторския блок, Сандов коментира, че той съществува в момента като истинска алтернатива на политическото статукво. Не можем самостоятелно да реализираме демафиотизацията на България, ние имаме различия по определени теми, но по темата "мафия-граждани" сме на едно мнение, добави той.

По думите му "Зелените" засега остават в Реформаторския блок, но настояват останалите партии в блока ясно и категорично да заявят дали ще участват в предизборна коалиция или не.

В учредителните документи всичко одобрено от Гражданския съвет на Реформаторския блок не съществува думата "коалиция", подчерта съпредседателят на "Зелените" Борислав Сандов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
педро преди 10 години
Докато не се махнат Зелените от РБ няма да гласувам за тях! Там са само за пари и власт прикривайки се зад утопични идеи и популизъм.
24
0
 
2
 
! Отговори
Сироп преди 10 години
Сигурно са отказали на "зелените" да продължат да им плащат или да ги финансират. Защото у нас еколозите разбират само от едно - финикийски знаци. Те не се грижат наистина за природата. Те просто следват повелите на господарите си Цветелина Бориславова и Иво Прокопиев.
23
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 17 Десен, ами то като изхвърчат тия, нищо не остава. И без това рИформаторския блок е само от неуспели да се доберат до парламента на последните избори. К'ви реформи от такива?!? Ама като има кой да им се връзва........
22
4
 
8
 
! Отговори
Жив слон преди 10 години
Тия Зелените, съвсем ми паднаха в очите.. Преди си мислех, че наистина са зелени..а, се оказаха наакано кафяви....
21
7
 
6
 
! Отговори
десен преди 10 години
Рaдaн Кънев в никaкъв случaй нямa отношения с Гергов, нaй- силнaтa пaртия сред реформaторите е ДСБ, около тях трябвa дa се формирa бъдещaтa дяснa коaлиция. Зa мен реформaторски блок в сегaшния му вид не съществувa, тaкaвa формaция реaлно нямa! Куневицa дa си игрaе с комунистите, тя си е техен продукт, упс политик...
20
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тия са като сините сливи - в основата си са червени, щото са зелени
19
5
 
13
 
! Отговори
Rumenov преди 10 години
Зелените са абсолютен фарс и колкото по-скоро се разкарат, толкова по-добре. Никаква организация, никакви идеи, изобщо - никакви качества. Наистина е жалко, че им се обръща толкова внимание.
18
8
 
16
 
! Отговори
qwer преди 10 години
Защо ми слагате минуси бе, нима не знаете,че лидерите на реформаторите имат общ бизнес с червеният свинар Г.Гергов ? Хамави и заблудени българи сте,аз в Испания научавам истината за тези демагози вие там не можете да разберете и проумеете истината,дори само присъствието на Кунева показва ясно какви хора са в този вертеп ?Заслужавате си мизерията повече от всякога,сами от простотия си избирате кой да ви клати,затова ще останете там само простаци и *** и думата "българин" ще е срамна.
17
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НА ЗЕЛЕНИТЕ НАЙ ИМ ОТИВА ПРИ ТИКВИТЕ
16
5
 
19
 
! Отговори
десен преди 10 години
Aко от коaлициятa изхвърчaт червените " зелени" и Куневицa- Пръмовa, десните могaт дa спечелят вотa нaпролет. Другия вaриaнт е aгония, рaзцепления, кунево- зелени цуни, гуни с комунистите
15
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не се ли убедихте,че ББ и Олигарски са *** ,които обслужвата червената мафия от която са и те?!
14
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До*в: Хубави, лоши, днес по-добри от Реформаторския блок няма. И там половината са комунисти, но в другата половина има читави - Радан Кънев, например, ми се вижда читав. Останалите са 100% комунисти: БСП-ГЕРБ-ДПС-Атака-НФСБ-ВМРО-Лидер и пр. ***. Комунист да комуниста, агент на ДС или РУМНО до агента. До един. ТРЯБВА ПОНЕ В ПАРЛАМЕНТА ДА ИМА НЯКАКВА ОПИЗИЦИЯ. Днес няма друга, освен Реформаторския блок. Иначе БСП-ГЕРБ-ДПС-НФСБ-Атака-ВМРО ще ни докарат ДО ПРОСЕШКА ТОЯГА С ЦЕНИ И ДАНЪЦИ.
13
12
 
20
 
! Отговори
qwer преди 10 години
Реформаторският блок е сбирщина от ***, драпащи за кресло в парламента. Сред тях няма читави хора.
12
5
 
15
 
! Отговори
българин преди 10 години
Реформаторският блок няма нужда от "зелените" - те са си комунистчета и очевидно са пратени, за да разцепят блока. Трябва да се махне и Пръмова-Кунева.
11
1
 
16
 
! Отговори
Бояджиите преди 10 години
У нас ,както и да се смесят цветовете все кафяво излиза накрая...Мирише лошо и цапа!
10
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Шистовия гaз е товa, което може реaлно дa зaдвижи икономикaтa ни и дa тръгнем нaпред! Единствения проблем сa руските aгенти тук, които искaт дa купувaме от Русия. Не сте ли бългaри бе хорa, мислите, че ще " зaбогaтеем" от мизерни трaнзитни тaкси, a лaпaчкaтa е зa Русия, отворете си очите, Булгaрия дaвa грешни милиaрди долaри зa ресурс, който си го имaме! Зaтовa сме бедни.
9
6
 
14
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
До rio_de_oroза шистовия газ не знам дали вреди на околната среда ама руския газ много ни вреди на сите българе, зелените със сигурност ще посинеят, пък червените отдавна са в турско-сини нюанси.
8
6
 
18
 
! Отговори
rio_de_oro преди 10 години
Ако зелените съществуваха в началото на 20 век сигурно щяха да протестират пред заводите на форд за първите коли и да обясняват как е "не естествено" движението с автомобил.Сигурно щяха и да линчуват братя Райт че искат да "крадат" от жизненото пространство на птиците със своята "дяволска" летяща машина.Всеки иска да запази природата , което е напълно нормално, но да изпозлваш страховете на хората и да разпространяваш лъжи не е нормално.
7
5
 
12
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
А що бе да не се коалирате, то в България безпринципни коалиции бол:- царя с комунистите- ДПС с комунистите- Атака с комунистите и ДПСи винаги играят в тройка, па реформаторите да не могат при положение, че вътре са повече от три.Пък и театъра дето ни го играят ще е по-интересен с повече действащи лица.Прав е Бойко щом не можеш сам да управляваш и сам да носиш отговорност не се хващай на хорото.
6
8
 
17
 
! Отговори
Путев преди 10 години
Зелените и другите - сини, тъмносини, куневи (бивши жълти, сега зелено-сини. бивши царисти-монархисти, а сега демократи) - обединени сте само за да влезете в Парламента и да лапнете кокала.Както направихте коалиция между вас (зелените са леви, ДСБ са десни), така и ще клекнете на БСП/ДПС да ви яхне.Няма да защитавате идеологии, защитавате си само портофейлите. Засрамете се!