Последно: Кой летя с Борисов? Аз, скочи Рашидов

Комисията за Авиоотряда прати полетите на властта в прокуратурата
Обновена: 6 ное 2013 15:50 | 6 ное 2013 14:30,
72
Последно: Кой летя с Борисов? Аз, скочи Рашидов
Фалконът на властта. Снимка: архив, Булфото

Парламентът изпрати в прокуратурата доклада за полетите на властта в периода август 2009 – март 2013 година с "Авиоотрад" 28 и летателните средства на МО.

Общо за периода 2009-2013 г. - това е мандатът на работа на комисията, Авиоотрядът е извършил 443 полета. Само горивото за тях е за 3 141 980 лева, пресметнаха депутатите.

Още по темата
Днес Народното събрание разгледа доклада на комисията и подкрепи предложението на председателя й Венцислав Лаков от "Атака" той да бъде изпратен в държавното обвинение. 100 депутати подкрепиха решението, 80 - не.

"Аз летях 144 пъти с премиера, признавам си да се успокои обществото и вие. Но кой назначи Пеевски", скочи Вежди Рашидов от ГЕРБ на многократно задавания въпрос за това кой е летял с бившия премиер Бойко Борисов с полетите, за които липсват списъците.

"Много неща се казаха за нещата, които не разбрахме. Там, където сте минавали граници, където гранична полиция е имала допир, се знае кой е пътувал", отвърна му Антон Кутев.

По негови думи отговорните институции като президентството са подали цялата си информация, но други не са.

"Докато не седнем и не изясним кои са пътували, няма да спрем да задаваме въпроси. Летенето на част от полетите са били незаконни. Незаконни, защото правилникът на Авиоотряда и законът казват кога може да се лети", категоричен бе червеният депутат.

По негови думи така наречените търговски полети са незаконни, а освен това не са заплатени коректно. Според Кутев това е ощетило държавния бюджет с над милион.

"Остава да разберем кой е ощетил държавния бюджет. Има само един единствен отговор – човекът "кой" е този, който отговаря и поръчва. Целият Авиоотряд е на подчинение на Бойко Борисов. Въпросът има отговор. Има човек, който е подписал полетите и би трябвало да носи отговорност за това, че бюджетът е ощетен с над 1 млн. лева", ядоса се Кутев.

"Кой трябваше да даде отговор – един добър приятел на Пеевски по това време. Ама той не дойде не само на комисията и сега го няма. Питам защо Борисов не е тук, за да ни каже кой е летял с него в самолета? Защото го е страх. Защото го каним три-четири пъти в комисията. Нарочно правя това изказване. Ще се радвам да дойде. Има един човек, който лично трябва да отиде в прокуратурата след този доклад и той се казва Бойко Борисов", възмути се още Кутев.

"Нека да уточним, че когато кажете, че нещо е незаконно и незаконосъобразно, това е лично ваше мнение. Моля да бъдете коректен и да казвате, че според вас нещо е незаконно", отговори му Ивайло Московски от ГЕРБ.

"Това колко често министър-председателят ползва правителствения Авиоотряд не зависи в голяма степен от него", заяви Владислав Горанов от ГЕРБ, също член на комисията, който призна, че е летял едва два пъти.

Според него, за да отидеш някъде, трябва да иска някой да те види.

"Аз се съмнявам някой от правителството да има къде да отиде. Сегашното управление никога няма да реализира толкова полети, защото никой не иска да види членовете на кабинета", настоя Горанов.

"Довършете дебата с целомъдрени изказвания и нека никога повече не се занимаваме с битови теми кой с кого е летял", призова той членовете на комисията.

"И вие сте в кюпа, господин Горанов, през вас са минавали исканията за допълнително финансиране и вие безропотно сте подписвали", отговори му веднага националистът Венцислав Лаков.

"Три часа водим един безсмислен дебат", включи се и зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. По негови думи именно това е причината, която ще наложи още едно извънредно заседание.

"Защо никой не отговори за енергийните олигарси, за аферата Хохегер, за намаляване на тока с 5% и трупането на задължения от над 150 млн. лв. на НЕК. Вие вкарахте държавата в една спирала да върви надолу", възмути се той.

"Може ли някой да излезе и да каже колко струва тази комисия на българския данъкоплатец. Как е възможно да се харчат такива пари", заяви още Цветанов.

"Разходите по комисията като цяло са по-малко, отколкото е струвал един полет вътре в страната", ядоса се лидерът на "Атака" Волен Сидеров. По негови думи за първи път се случва парламентарна комисия да изпрати премиер на прокурор за злоупотреби.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма ли вече Боко да отлети от Народното събрание завинаги!!?!?
48
3
 
8
 
! Отговори
smehurko:)))))))))) преди 10 години
До НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ ! Все *** сте си :)))))))))))))))))) като теб ,анонимният:))))))))))),stariqdub :))))))))))Платени *** сте или от гей дружинката на Сер ГЕй:))))))))))))))).Жащо не дават данни за предните който са били на власт да може да се направи сравнение :))))))))))Защото вашите гейчета са изхарчили много пъти повече,защо мълчите за хонегер:)))))))) Белене и много още други в милиярди Евро далавери:)))))).Защото Гейчетата саа си долни леви ***.али:))))))))))))) все отзад им е.
47
2
 
7
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
Що така бе..., депутатите...- ЗА БИСТРИШКИТЕ ТИГРИТЕ ВСИЧКО РАЗБРАХМЕ..., А ЗА СИЛИКОНОВИТЕ ТИГРИЦИ - НИЩО...- НЕ Е ХУБАВО ТАКА...!(... или са толкова грозни, че не е за разправяне... или... малолетни..., или... никой нищо не казва...).
46
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** се отчитат само в американското посолство.А отчети се приемат само овшор.
45
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Понеже натодът е изключително изпростял ще се повлияе за пореден път от такива плюмки по определени личности и ПАК ще ПРЕИЗБЕРЕ ГЕРБ и после пак ще реве, че бил гладен и че нямал пари. Има едни много точни приказки: "Всеки народ си заслужава съдбата" и "*** народ, слаба държава". Няма какво да си говотим. Всеки можещ напусна отдавна този кокошарник. *** държава с малоумно племе в нея.
44
5
 
8
 
! Отговори
123 преди 10 години
"Еколозите обаче мълчат със страшна сила. Орлов мост е пуст. Пробуденото гражданско общество видимо дреме. Защо бе, зелени ***, си траете? Къде са ви протестите срещу унищожаването на природата? Нали сте най-честните, нали крадете милиони от Европа да пазите жълтогъзия лалугер и кривоклюната чинка? Защото, уважаеми читателю, в Пампорово безчинства фирмата на Цветелина Бориславова, а тя, както е известно, е собственик на зелената българо-американска банка. Освен това са в един партизански отряд с Иво Прокопиев. Неудобно е някак си да хапеш ръката, която те храни и вестниците, които ти б
43
11
 
9
 
! Отговори
Cleo преди 10 години
До 20 ГЕНАДИ: "Това, което Борисов е построил и му е прерязал лентатаСтанишев и Местан не могат само да го боядисат"================Няма как да стане, не съм чувал дупки и ями по новопостроени мостове да могат да бъдат боядисани ... Борисов е построил на *** *** отроче ...
42
10
 
9
 
! Отговори
Анонимни алкохолици преди 10 години
Нашият другар Вежди често изтъкваше, че алкохола във въздуха не се брои за употреба, та затова навярно е летял честичко.
41
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кой уволни Бисеров? Навярно този ,който назначи Пеевски.
40
17
 
39
 
! Отговори
до истина преди 10 години
Станишев открил 144км. без рязане на ленти, а Бойко 85 км. с 43 *** на ленти.По времето на станишев един тротоар не е построен :) Спряха му парите.Лекето Лаков кога ще разследва ходенето до Брюкселския ресторант?
39
12
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Борисов да си отговаря за Авиоотряда, но червения депутат Кутев, като се прави на по-голям католик от папата, да каже колко пари е взел от борда на ЧЕЗ! Няма да разберем! Нито за Кутевски, нито за Пеевски, за Белене,за комисионната на Моника и много още! Те знаят как да заличат следите си! Имат над 100-годишен опит!
38
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Веждичката е главен масажист на Бистришките тигри и е напълно нормално и той да е летял с тях.
37
10
 
20
 
! Отговори
stariadub преди 10 години
А Рашидов спямня ли си как плюскаше от претъпканата шведска маса на приема на Мултигруп 96(хората нямаше кво да ядат) та година и го направиха главен Мултак, има го ю туб. Всички идвате от партията майка ве *** и Тиквата и Волен и всички
36
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НИЩО НЕ МОЖЕТЕ ДА ИМ НАПРАВИТЕ НА ГЕРБ! ЕВРОПЕЙСКО РАЗВИТИЕ ЩЕ ИМА! СМЕШНИКА ВОЛЕН НЕ МОЖЕ ДА ПРОМЕНИ ТОВА С ГЛУПОСТИТЕ СИ.
35
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Понеже натодът е изключително изпростял ще се повлияе за пореден път от такива плюмки по определени личности и ПАК ще ПРЕИЗБЕРЕ БСП и после пак ще реве, че бил гладен и че нямал пари. Има едни много точни приказки: "Всеки народ си заслужава съдбата" и "*** народ, слаба държава". Няма какво да си говотим. Всеки можещ напусна отдавна този кокошарник. *** държава с малоумно племе в нея.
34
11
 
8
 
! Отговори
do 40 преди 10 години
PEPA ...TI DOKAZATELSTVOTO KOLKO E PROST BYLGARINA..BOIKO E NAI GOLEMIQ KOMUNIST...KADAR NA BKP RAZTRIVAL U6ITE NA TODOR JIVKOV
33
19
 
26
 
! Отговори
ПЕПА преди 10 години
ТОВА КОМУНИСТИТЕ СА СТРАШНИ ХОРА, НЕ СПИРАТ, ОТ СУТРИН ДО ВЕЧЕР С БОЙКО СЕ ЗАНИМАВАТ..... ЗА ВСИЧКО Е ВИНОВЕН ТОЙ СПОРЕД ТЯХ....ЯВНО ТАКАВА ОМРАЗА КЪМ НИКОГО НЕ Е БИЛА.....МНОГО ГИ Е СТРАХ НАЙ ВЕЧЕ ОТ НЕГО...ЗАПЛАХА ИМ Е....НО ЩЕ ИМ ОСТАВА МАЛКО ВРЕМЕ......НА ФИНАЛА СА....
32
10
 
20
 
! Отговори
жо преди 10 години
цоко защитава боко, ай сиктир, и двамата в ЦСЗ
31
8
 
15
 
! Отговори
Истина преди 10 години
Станишев открил 144км. без рязане на ленти, а Бойко 85 км. с 43 *** на ленти. Хората трябва да мислят като гласуват с главите си, че после да няма пак сгрешихме.
30
1
 
5
 
! Отговори
независим преди 10 години
Тефтерчето на ВАСИЛ ЛЕВСКИ:ГРЕБЕН ЗА МЕНЕ - 2.5 ГРОША.Нещастен дребнав ***.Манете и Паметникът му. Там ще бъде Луварът.Там е мястото за Триумфарната Арка , а не на Женският пазар......

403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe