Да кажем честно - не можем да поемем повече бежанци!

Това е по-хуманната позиция, рече Първанов
65
Да кажем честно - не можем да поемем повече бежанци!
Георги Първанов. Снимка: архив, БулФото

Време е да кажем честно, че не сме в състояние да поемаме повече бежанци, заяви Георги Първанов, президент в периода 2002-2012 г.

Според него това ще бъде по-честната, по хуманната позиция, отколкото да ги приемаме, без да има гарантирано нормално съществуване за тях.

"Виждам опасност в стремежа на досега съществуващи и нови политически формации или други структури, да експлоатират възможни проблеми, какъвто е този с бежанците. Не бих искал да тръгваме по тази плоскост, защото при цялата икономическа криза, при цялата политическа нестабилност, ако бъде накърнен и етническият мир, това би ни струвало твърде много", каза Георги Първанов, който призова към повече спокойствие, към разум и действеност отговорните институции.

"И по темата за бежанците виждаме голямо изоставане, неподготвеност", допълни той.

Георги Първанов участва в Плевен в обществена дискусия на тема "За национално съгласие по развитието на българската енергетика като основен приоритет".

Ако ние своевременно, бързо, не дадем ход на новата ядрена централа "Белене", ни чака един енергиен микс, който няма да е добър с оглед на бъдещата цена и за потреблението, и за бизнеса - така че алтернатива няма, подчерта той.

По думите му АЕЦ "Белене", въпреки забавянето, продължава да е един много печеливш проект, но времето е изключително важно.

"Моят акцент бе за търсенето на нов подход към професионалните ръководства на енергийните структури, дружества, монополи, защото голяма част от проблемите в нашата енергетика идват от партизирането и лобизма в този сектор по време на целия преход", заяви Първанов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
5
 
! Отговори
ья преди 10 години
Да си кажем честно, че не може да се осигури нормално съществуване на българите, пък какво остава за разните им чужденци!
57
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да си кажем честно...Не искаме и тези, които дойдоха!!!!!!!!!!!!!!
56
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На всички е ясно, че Първанов критикикува с едничката цел - да успее някак си да се върне в политиката. Ама това не става като се заяждаш със сегашното ръководство на БСП...
55
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
бкп ги готвят за електорат. Как да не можем да ги поемем.
54
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Едно баба знае, едно си бае.Белене, та Белене!
53
1
 
19
 
! Отговори
пппит преди 10 години
хора не се карайте и не се делете помислете как да защитим домовете си защото е дошло време да ни ги вземат и да настанят в тях чужденците
52
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До мираДа, наистина е важно активното гражданско присъствие, а точно това целят да задушат сегашните протести. За да има противодействие на грешно действие и за да има подтикване към вярно действие е необходимо да можеш да искаш конкретните стъпки. Когато искаш безусловна оставка на правителството - отказваш възможността за конкретни стъпки. Нещо повече, не може да искаш оставка, а какво ще следва да не знаеш и да казваш опсле ще видим. Най-вероятното после ще е връщане на позорно изританите
51
1
 
19
 
! Отговори
мира преди 10 години
писането по форуми е загуба на време. Необходимо е противодействие на всяко грешно действие т. е. гражданско присъствие, за всичко!. Иначе ще загубим родината си. След 20-30 години няма да има държава Българиа.Политиците са точно такива, каквито са, защото ние им позволяваме.
50
0
 
18
 
! Отговори
мира преди 10 години
инатут, мислиш много глупаво! Тези бежанци са точно като ***, размножават се като зайци и не са от "работливите". Днес, хранени с помощи, плащани от нас са само БГ-***, а утре ще плащаш и за "придошлите".
49
5
 
15
 
! Отговори
inatut преди 10 години
Не оставяйте Гоце така лесно да ви мине. 10 000 бежанци са по-малък проблем от 700 000 неработещи и краднещи ***, които се размножават като зайци, хранени с помощи, гласувани от котилото на гоце и плащани от нас.Кога закони, ред и правосъдие за ***, кога?Кога ще има правосъдие за големите престъпници, хора като Бисеров, като мафията, създадена от ДС, кога?Там са активите на държавата и там са пасивите за обществото, а не при 10 000 бежанци.
48
5
 
17
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 10 години
ПОРАСНА МНОЖИНСТВОТО ОТ МЮСЛЮМАНИ.ВИЕ НЕ МОЖЕТЕ ДА СЕ СПРАВИТЕ С НАЩИ МЮСЛЮМАНИ КАМО ЛИ С ТЕЗИ АРАБИ.АРАБИН НЕ РАБОТИ ТЕ ОБИЧАТ ДА КОМАНДВАТ И СВОИТЕ ХАРЕМИ .А НАЩЕ БЪЛГАРКИ ЩЕ ИМ СЛУЖАТ ЗАЩОТО СА ГЛАДНИ БЪЛГАРКИТЕ И НЯМАТ НИЩО ВЪВ ПАЗАРДЖИК ЗАПЛАТАТА Е 300ЛВ. АРАБИН ВЪВ ПАЗАРДЖИК ВЗЕ ***-ТУРСКИЯТ ПАЗАР. ИДЕТЕ И ВИЖТЕ КАКВО СТРОИ ТАМ.НО БЪЛГАРИНА Е СВИКНАЛ ДА КЛАНЯ ГЛАВА НА МЮСЛИМАНИТЕ И ДА ИМ РОБУВА ЗА ПАРЧЕ ХЛЯБ
47
6
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По-добре бежанци от Виетнам или Кореа да си внесем. Трудолюбиви са и като допълнение ще ни отърват от бездомните кучета.Някой да е видял арабин да работи?
46
0
 
34
 
! Отговори
KOKO преди 10 години
катарето и оае изпратиха затворниците си осъдени на смърт в сирия да свалят башар,направети си сметка какви са тия бежанци които заливат България
45
2
 
14
 
! Отговори
боко преди 10 години
До Пиротска организираме се и разбираш какво трябва да направим , с беревените *** това е цярат
44
1
 
63
 
! Отговори
Сандо преди 10 години
отидоха 100 нашенски *** в ЕС и ония опищяха света.нас ни наводниха хиляди ***, на запад и дума не се чува за товачестито !
43
0
 
33
 
! Отговори
bolka преди 10 години
Можем, можем.За това си има план и нашите политици го изпълняват послушно.Наскоро мисля един представител на Международния Червен кръст беше посочил числото 12 000 до края на 2013 година.А г-жа Кр. Георгиева изтъкна, че т.н. бежанци ще подобрят демографската криза у нас, което означава, че няма да бъдат от порядъка на 20-30 000, а доста повече и то дълготрайно.А един пък друг с познато име посочи 200 000 до края на 2014 година.Ако приемаме по 150 на ден, ще получим верния брой.
42
2
 
17
 
! Отговори
Язе преди 10 години
Бих гласувал за Първанов. Обаче той бе детрониран. Сетете се защо ;)
41
2
 
12
 
! Отговори
Мария преди 10 години
И Серго и Боко да му ядат на Гоцо оная работа без хляб,а той да лиже Доган.
40
1
 
2
 
! Отговори
fdad преди 10 години
айде бе ...как да не можем PayMust/?id=topway
39
0
 
11
 
! Отговори
nasakotoqkata преди 10 години
комунисти и онтикомунусти зомбирани нещастници анти колонизираитесе