Готови сме да подпишем за асоцииране на Украйна към ЕС

Решението на МС - подкрепа за европейската перспектива на Киев
24
Готови сме да подпишем за асоцииране на Украйна към ЕС
Снимка: архив, Ройтерс

Правителството одобри проекта за споразумение за асоцииране между Европейския съюз и Европейската общност за атомна енергия и техните държави-членки, от една страна, и Украйна, от друга страна. То ще бъде подписано при условията на последваща ратификация.

Решението на кабинета е знак за готовността на страната ни да подкрепи европейската перспектива на Украйна, съобщиха от правителствената информационна служба.

Още по темата
Сключването на споразумението за асоцииране ще спомогне за ускоряване и задълбочаването на политическите и икономически отношения между Украйна и ЕС, както и постепенно предоставяне на достъп на Украйна до определени сектори на вътрешния пазар на ЕС, включително чрез създаването на зона за дълбока и всеобхватна свободна търговия.

Предвижда се зоната да бъде установена в рамките на 10-годишен преходен период. Митата по вноса и в двете страни за голяма част от стоките ще бъдат премахнати от датата на влизане в сила на споразумението.

Наред с това ще се премахнат нетарифните пречки пред търговията, предвиждащи национално третиране, забрана за ограничения пред вноса и износа, както и намаляване на техническите бариери пред търговията, свързани със стандарти, технически изисквания, опростяването им и избягване на ненужните изисквания.

Украйна е един от основните търговски партньори на България. От началото на 2013 г. се наблюдава ръст на стокообмена при увеличаване на износа и намаляване на вноса.

Както Dnes.bg писа, Украйна обяви, че ще изчака по-добри условия, за да разгледа евентуално подписване на споразумение за асоцииране с ЕС.

"Кога ще стане това времето ще покаже. На мен ми се иска този момент да настъпи по-скоро", каза украинският президент Виктор Янукович. Колебанията на Киев вече стана ясно, че се дължат основно на Русия, която е предложила да бъде отложено подписването, което трябваше да стане тази седмица във Вилнюс, и вместо това да започнат преговори между Москва и Киев за създаване на "пътна карта" за възобновяване на двустранните отношения.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
14
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
Широкият индекс S&P 500 добави около 27 на сто от началото на 2013 г., насочвайки се към най-голямата си годишна печалба от 1998 г. насам.Бившият лидер на Фед посочи, че за него реалистична прогноза за растеж на икономиката на САЩ е "по-близо до 2 на сто".2% ръст на БВП на САЩ се равнява на 4% ръст на БВП на Китай и 16% ръст на БВП на Руската федерация за да останат на едно ниво едни спрямо други. Китай ще има по висок около 6% може би, но Русия не би могла да достигне такива нова .
21
2
 
14
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
Запада се замисли за мирно решение в Сирия след като руснаците свалиха две балистични ракети.--------------20 Извинявай ти с всичкия ли си си , какви ракети в Средиземно море .
20
1
 
14
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
Основните консуматори на ирански петрол продължават да бъдат Китай, Индия, Япония и Южна Корея. Нивата на покупки на петрол от Пекин, Ню Делхи, Токио и Сеул бяха дори по-големи преди САЩ да им предложи освобождаване от някои търговски ограничения в замяна на намаляване на покупкитеВ краткосрочен план иранският износ може да получи ограничен тласък от сегашните нива, които според официалните данни достигат 1,2 млн. барел на ден. При постигане на крайно споразумение между Тех. и Запада става 2,5
19
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сейчо, мама мани ги тия капаци - ще се шибнеш некъде!както казваш - едно по едно:Запада се замисли за мирно решение в Сирия след като руснаците свалиха две балистични ракети.Дреме им на иранците за ембаргото. Явно има да изтъргуват политически позиции.Украйна като ни гледа сеира се усети от ЕС какъв са и го забелилили - и не се хвана.Доколкото икономиката на щатите - аре без глупости.!
18
0
 
23
 
! Отговори
ЕС оказва натиск преди 10 години
ЕС е директивна и тоталитарна организация,нашите продажни политици не могат да завият една гайка без допитване до Брюксел и Вашингтон.Позор!А лъжливите български медии лъжат,че Москва оказвала натиск.Глупости!
17
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
България пак се навира между шамарите,само и само да прави мръсно на руснаците и украинците.ЕС е безперпективна организация.От ЕС единствено може да се очаква глад,мизерия и съсипана икономика.
16
6
 
15
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
До 11 Едно по едно:Запада никога не е преставал да търси мирно разрешаване на конфликта в Сирия , проблема е че опозицията е разединена и значителна част от нея са си чисти екстремисти не беше така в началото.За Иран просто иранците клекнаха в резултат на ембаргото.Украйна ние с нашето бързане за Южен поток я прецакахме точно на финала .а КОЛКОТО ДО ИКОНОМИКАТА НА ЩАТИТЕ , АРЕ БЕЗ ГЛУПОСТИ
15
1
 
24
 
! Отговори
NIKO11111 преди 10 години
Не им трябва да влизат в Евреиският съюз, който ще се разпадне до няколко години, като свърши юдеиската далавера от него.Ще унищожат държавността си и ще излезнат по- слаби от цялата работа. И не съм комунист и никога няма да бъда, само да уточня, за мастиите, които са чуждопоклонници.
14
0
 
16
 
! Отговори
Имани преди 10 години
Насилието е осъдимо от морална гледна точка!!! Директна пасивна фиэическа агресия се иэраэява в това да се попречи на някого да достигне желаната цел, да не му се обръща внимание, да се пренебрегват нуждите и исканята му!!! А на всички страни членки на ЕС, да са ви Честити новите ЧИПОВЕ!!!
13
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ИвоЗабрави да напишеш, че могат да си внасят ***.астия от ЕС и САЩ, това е много важно перо от стокообмена, а също така и мазни гъзоблизци, обучени от креатурите на Държавния департамент за политици. Май ще се окаже, че украинците са в пъти по-умни от нас и ще покажат среден пръст на брюкселските !
12
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нашенските продажници като раболепни слуги ,които за 24 г.ни затриха държавата подчинявайки се на масонско -ционисткия *** ЕС ,сега са много уплашени ,че след последните световни събития в който цион в лицето на сащ и ЕС губят позиции и влияние и това което стана с Украйна ,ще последва ефекта на доминото с коийто ефект ще рухне това недоносче ЕС ,което никой вече не иска оствен брюкселските мазни бюрократи и при разпад на ЕС нашенските управници си дават ясна сметка какво ги чака
11
1
 
27
 
! Отговори
Иво преди 10 години
Украинците започват да изтрезняват. ЕС ще досъсипе икономиката им. Киев да чака чичо Брюксел да им разреши това или онова, да ги наказва? Е, тая няма да стане! Украйна има огромни човешки и икономически ресурси, може да произведе всичко - от гигантски самолети (ако не знаете, в кооперация с Русия) до храни, метали, въглища...лабрадорит. Няма въглеводороди и внася. Откъде? Пак от Русия, не от Германия и Франция. Значи им е изгодно сътрудничество. А за НАТО - забравете!
10
6
 
16
 
! Отговори
bashkircho преди 10 години
До 7Problema ne e v ES a v nas. 1. Upravnicite sa ni skapani. 2. Sistemata ni e razvalena. 3. Mantaliteta nie selski. Kakvo obshto ima ES s polojenieto v BG?
9
1
 
33
 
! Отговори
Европа се преорентир преди 10 години
След Сирийското остъпление от страна на САЩ и НАТО, Западът тръгна към регрес, включая и ЕС. Последва Иранското споразумение, Китайското разширение на военнат граница, гоненето на гастарбайтерите от Западните страни. Западът се нуждае от ресурси ипазари. България, Румъния рухнаха, търсят се други източници. Унгария се усети и бастира ЕС. БРИКС бавно и полека притиска Запада. Икономиките на Щатите, Франция (тя вече го показа), Британия бележат спад. Украйна се усеща и вместо ЕС отива към БРИКС.
8
0
 
37
 
! Отговори
айдеее преди 10 години
Еее, няма само ние да сме пре..ните с този *** Е,С, Аиде и някой друг да гризне дървото--нали така...Може пък да ни забравят поне замалко тези от Брюксел...Ако говорим сериозно-Е.С.е супер измамата на 21век.Това е афера с която даже комунистите немогат да се похвалят.Такова дебелоочие и цинизъм,такова лицемерие ---човечеството никога не е виждало...
7
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе ние нали сме цъфнали та завързали с този ЕС ние ставаме преливник за бежанци към ЕС
6
4
 
50
 
! Отговори
муспи преди 10 години
България е жив пример какво зло е ЕС. Украйна си вади заключения.
5
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво подкрепяме като Украйна НЕ ИСКА ЕС???Подкрепете и искането на делфините за пресушаването на океаните, ***!
4
1
 
27
 
! Отговори
GAMALIEL преди 10 години
BALGARIA E NEZAKONNO V ES ,PONEJE NE E IMALO REFERENDUM. HERSONSKIA HAZAR SATANISHEV vkara naroda v neokolonialnata klopka sreshtu posta mu v bruxel !pozor za satanishev i kompania. OSTAVKA !
3
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Станишкооооо! А пари откъде?