Жив съм, здрав съм, не са ме линчували още!

Отцепникът Марков: Защо пък да не се върна в ПГ на ГЕРБ?
Обновена: 9 дек 2013 14:14 | 9 дек 2013 11:34,
38
Жив съм, здрав съм, не са ме линчували още!
Георги Марков Снимка: ГЕРБ

Отцепилият се от ГЕРБ депутат Георги Марков не смята да влиза в друга парламентарна група в Народното събрание, а субсидията му остава в ГЕРБ. Това съобщи самият той днес в парламента. Миналата седмица той напусна ПГ на ГЕРБ, но не се появи в НС.

Марков е първият депутат , който напуска групата си. Той съобщи, че вече е разговарял със зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, но все още не е разговарял с лидера Бойко Борисов.

Говорих с Цветан Цветанов по телефона, когато той беше в Брюксел, заяви Марков. Той обясни, че сега зам.-председателят на ГЕРБ е в Германия, но когато се върне, двамата ще се видят.

Той даде само положителна оценка на Борисов и Цветанов и дори не изключи възможността да се върне в парламентарната група.

Марков уточни, че при разговора им Цветанов му е казал, че ако иска, винаги може да се върне. Нека да видя как ще ми се наредят нещата сега и защо да не се върна? Няма невъзможни неща на този свят, заяви днес Марков. Той беше категоричен, че не смята да влиза в друга ПГ, а субсидията му остава в ГЕРБ.

Още по темата
По негови думи до този момент е следвал безусловно поведението на ГЕРБ. От думите му стана ясно, че и за в бъдеще най-вероятно ще бъде така. Депутатът обаче не изключи възможността да подкрепя някои идеи на управляващите. Нека добрите неща да ги подкрепяме. Ако има неща, в които се съмняваме, тогава да дебатираме, каза Марков, като допълни, че и самият Бойко Боорисов е изразявал подобни мнения.

Марков коментира и отношенията с колегите си от вече бившата си ПГ.

Не са ме линчували още. Жив съм, здрав съм. Мисля, че няма да имам някакви особени проблеми с колегите, заяви Марков. Той уточни, че и досега е имал различия само с няколко души. Марков отново коментира и причините да вземе решението да напусне парламентарната група. Той обясни пак за проблема си с „дружинните ръководители“.

Това решение тръгна след пребиваването ми в Румъния с г-н Орешарски, заяви той. Георги Марков неведнъж е разказвал, че отношенията с колегите му са се обтегнали, след като при негово посещение в Румъния се засякъл с премиера Пламен Орешарски и двамата били на една маса. Това довело до много подмятания.

Трябваше да давам обяснения, обясни той. По негови думи обаче подобни въпроси не били задавани от Бойко Борисов и Цветан Цветанов, а от хора, на които те разчитат в партията.

Марков пак отказа да назове поименно хората, с които е имал проблем.

Не искам да задълбочавам нещата, защото колкото повече ровим на едно място, толкова повече се цапаме. Аз съм го казал, на когото трябва, допълни депутатът.

Марков обясни, че за в бъдеще ще гласува по съвест в пленарна зала.

Депутатът все още е част от партия ГЕРБ, стана ясно още от думите му.

Засега съм член на ГЕРБ. Изпълнителната комисия не се е произнесла. Мисля да остана, докато комисията не се произнесе, заяви Марков.

Той категорично отхвърли твърденията, че върху него е оказван натиск, за да напусне ПГ на ГЕРБ. Той коментира още, че компетентните органи са се произнесли по разследванията срещу него и той е невинен.

Какъв натиск да има срещу мен? За да има натиск, трябва да имаш нашийник на врата и по този начин да те държат, за да не може да си изявявате мнението и мисленето, заяви още Марков.

Той коментира и изказванията на депутати от ГЕРБ, че щом напуска парламентарната група, трябва да напусне парламента. Подобно становище изрази зам.-председателя на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев.

От 2007 година правим избори, тези хора не съм ги виждал, не са ми помогнали с каквото и да е било - нито по финансов, нито по някакъв начин. Те не могат да ми казват аз какво да правя - дали да напускам парламента, отсече той. 
 
   
   
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още по темата: гербГеорги Марков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дано да ти одрежат ръцете със брадва!!!
29
0
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 10 години
До ТОДОР ХРИСТОВ: Парламентарната форма на управление има много недостатъци, но по-добра не е измислена. Ако искаме цар или президент с всички пълномощия да назначава и да уволнява, това ще означава само, че не сме дорасли за демокрация. Захари Стоянов е представил много образно един такъв пример ча човек, който е роб по душа: "Той принадлежи към оная порода българи, които само тогава можат да заспят спокойно ако през деня около врата им се завий някой камчик или заптийска плесница".
28
0
 
0
 
! Отговори
П_Петров преди 10 години
а месец след това Марков я продава на "Дунав автотранспорт 2", която е собственост на съпругата на Севгин Осман - Гюлдерин Хюсню Осман. Цената този път е над 93 хил. лв. По сделката е изтеглен ДДС кредит, но след това фирмата е прехвърлена на социално слаби хора.
27
0
 
2
 
! Отговори
П_Петров преди 10 години
Странна работа, за отцепващите се от ГЕРБ все има сигнали до прокуратурата за данъчни и финансови престъпления. Отцепват се и всичко се потулва.Какво стана с Миро Мършата, Емил Димитров? Същата работа сега и с Георги Марков."Прокуратурата е била сезирана още през 2009 година за доскорошния депутат от ГЕРБ Геогрги Марков,"" сигнала, който е подаден пред 2009 година, цитиран от "Дневник", се разказва как през 2004 г. лидерът на ДПС във Велико Търново Севгин Осман продава приватизираната от него автогара в Свищов на фирмата на Марков "Нове-МГ" за 30 хил. лв., а месец след това Марков я про
26
0
 
2
 
! Отговори
Бай Ганьo преди 10 години
До Анонимен 21 Само че върхушката на ГЕРБ са точно отцепници минали през БКП, БСП, СДС, ДПС - всеки на ръководен пост в ГЕРБ е сменял поне две партии до сега.
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Наистина, нали Цв.Цв. нямаше право да напуска страната???Ама удобните журналисти не се занимават с това.
24
0
 
3
 
! Отговори
някой преди 10 години
плод на обгазяването на Свилоза си ти!Ако трябва някой да те опише в карикатура, в нея ще бъдеш със събути *** одупен в центра на Свищов пред академията.
23
2
 
1
 
! Отговори
Big Bad Wolf преди 10 години
"Няма да бъда памперс на никого, отсече Георги Марков"Може да си жив ама ще си останеш отсега нататък известен като Жоро Памперса.
22
1
 
7
 
! Отговори
гост преди 10 години
Напълни гащите тоя.БКП дават пари, но трябва да си ЖИВ да си ги харчиш.Затова отново в МАФИЯТА и като мине малко време и нещата се позабравят ИНФАРКТ.
21
1
 
10
 
! Отговори
бай Петко преди 10 години
Колко ти обеща бойко пак да се върнеш. Бъди мъж, бе. Като си казал А кажи и Б, недей да лижеш това, което си из...л. Жалки плазмодии! Пфууу...
20
0
 
15
 
! Отговори
George1 преди 10 години
Гнусен продажен плъх.
19
1
 
16
 
! Отговори
Гери преди 10 години
Този е отчайващ индивид и като си помисля,че сбирщина от такива ни управляват,просто ми се плаче,няма ли свестни хора да застанат начело на тази държава? СЪБУДИ СЕ НАРОДЕ! НЕ САМО ДЕЦАТА ДА СА БУДНИ И БИТИ ОТ БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИЦАИ!
18
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 73737Е не може всички да са красиви , като Чобанов dnes.bg/politika/2013/12/09/i-pri-veto-niama-da-ostanem-bez-nov-biudjet-uspokoi-chobanov.208852
17
9
 
12
 
! Отговори
бай БУДАЛ преди 10 години
ИМА ли разлика между него и ГЛАВЧО ГЛАВЧЕВ или ЦЕЦКА ЦАЧЕВА...... пак гласувайте за тия крадливи гербераси
16
16
 
28
 
! Отговори
73737 преди 10 години
Това е типичният гербер-глуповат , грозноват ,бездарен , комплексар по раждение , послушко по призвание , но задължително е нагъл , алчен и недооценен.Сега се чуди кой път да хване.Някой спомня ли си откъде изпълзяха тези *** преди 4год?Само си представете на пазара на труда хора като Лилището , Деси Дуловска ,Цвъко , Главчев ,Миро и т.н. и т.н.ОТВРАТ!ВСИЧКИ ГЕРБЕРИ СА ПЪЛНА ОТВРАТ!
15
0
 
9
 
! Отговори
Геле преди 10 години
Скоро, скоро.....
14
1
 
36
 
! Отговори
!!! преди 10 години
Цяла седмица Републиката се занимава с това недоразумение!
13
1
 
35
 
! Отговори
Свищовлийка преди 10 години
Тоя искам зда го срещна и да го заплюя, както и Адамов,и Благов съсипали Свищов с алчност и простотии. Жалко това е градът с най-много дарители в България и такива алчни *** стъпкаха с калните си обувки всичко свято !
12
1
 
20
 
! Отговори
f преди 10 години
имало раследване срещу него и тои е невинен, е то в българия до сега виновен политик не е имало,всички са" чисти "а и палатите които имат са напълно законни.а колкото до линчуването не е късно то идва коледа може да те посуровакат малко е така за да ти доиде акъла
11
15
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
цЦВЕТАНОВ В ГЕРМАНИЯ?НЕ МУ ЛИ БЕШЕ НАЛОЖЕНА МЯРКА ДА НЕ НАПУСКА БЪЛГАРИЯ?ДОКОГА ТОЗИ /ЕПИТЕТ/ ЩЕ СЕ РАЗХОЖДА ЗА НАША СМЕТКА ПО СВЕТА?