Цветанов: След изборите видяхме какво e полицейщина

Под негово ръководство МВР не подслушвало опозиционни политици
Обновена: 21 дек 2013 21:27 | 21 дек 2013 21:27, Елка Василева
92
Цветанов: След изборите видяхме какво e полицейщина
Цветан Цветанов. Снимка: архив, Булфото

С идването на власт на кабинета „Орешарски” видяхме какво значи полицейщина и неспазване на човешките права, заяви пред bTV депутатът от ГЕРБ и бивш министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, обвинен за неупражнен контрол върху подслушването и следене в МВР, довело според прокуратурата до злоупотреби с подслушвания.

„Няма нищо по-добро от това да направиш едни опорни точки, едни внушения и манипулации, за да създадеш определено усещане у хората. След изборите се видя, че всичко, което се говореше през предизборната кампания – че бившият вътрешен министър е подслушвал поголовно, е било част от внушенията”, коментира Цветан Цветанов.

След като обвини в полицейщина настоящото управление, той веднага подчерта, че за това не бива да бъдат обвинявани полицаите, защото „генезисът на проблема е в политическото ръководство на МВР”.

Той изрази мнение и по обвинението в подслушване, отправено в началото на седмицата от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. „Познавайки хората, които оглавяват днешната система за сигурност, и връщайки се през 2008 г. към разработката „Галерия” – това е един стил на работа и няма да се изненадам. Нашият лидер сподели едно усещане, което имат много наши членове и кметове в страната. Има ясен сценарий за нападка срещу наши кадри”, обясни Цветанов.

Той беше категоричен, че под негово ръководство МВР не е подслушвало опозиционни политици журналисти и обществени личности. По думите му обект на такава дейност от средите на бизнеса били само „бизнесмени, които са престъпвали закони – източвали хазната или участвали в корупционни схеми”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
3
 
28
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 10 години
Много нагъл този, пожелавам му за новата година да е в една килия със сумиста .
54
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ, ФИЗКУЛТУРНИК - ПАПКОНОСЕЦ .*** скрий се
53
6
 
39
 
! Отговори
!!! преди 10 години
Все съм виждал наглеци,но този *** бие всички!!! Този Престъпник вместо да се завре в миша дупка и да мълчи,той интервюта дава!?!?Еб.ти безочието!!!
52
7
 
37
 
! Отговори
ИВАН-СОФИЯ преди 10 години
ЕГАТИ НАГЛИЯТ МИЛИЦИОНЕР!МАРШ В ЗАТВОРА *** ***!
51
39
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Срещу Цветанов само ГОЛИ ПРИКАЗКИ И ПУШИЛКИ! САМО ЗЛОБА И ПОМИЯ! Не можахте да извадите и едно-едничко доказателство за нищо! Ноооооооооооооо... Видяхме всички кръвта на децата по жълтите павета по времето на Йовчев! Е това е ПОЛИЦЕЙЩИНА! Затворете си червените *** и тичайте за социални помощи!
50
7
 
36
 
! Отговори
н преди 10 години
никога в България не е имало такъв *** министър
49
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тебе не зная, но Бойко го подслушваха. Нека си спомним флашките. Тогава трябваше да упражняваш контрол. Защото колата като се обърне, пътища много.
48
5
 
33
 
! Отговори
Ханко Брат преди 10 години
Цецкоглу и поклонниците му да се осведомят, какво точно се случи вчера в Хамбург и тогава да плещят за полицейщина... свобода... димукрация...
47
34
 
7
 
! Отговори
5f5 преди 10 години
Не знам какъв е Цв.Цв,но факт е че в момента другия Цв.събира данни от хората,упражнява натиск върху протестиращи,ние издържаме 2000 полицая от цялата страна,за да се чувства властта спокойно,раздели СДОТО на три и увеличи парите за подслуушване три пъти.И най важното той контролира ДАНС по политически начин и го използува за политически цели...
46
36
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Червените *** и те започнаха да се цепят,каква добра новина.
45
38
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Червени *** марш в с. Корея.
44
3
 
18
 
! Отговори
РТР преди 10 години
помни като *** 2 минути каквото посееш това ще жънеш
43
6
 
37
 
! Отговори
1 преди 10 години
тоя грозен крадлив *** още ли е на свобода
42
40
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гадните платени червени драскачи отново разнасят смрад по форумите.
41
7
 
36
 
! Отговори
99 преди 10 години
Тоя злобен, нагъл и крадлив *** оше ли се разхожда безгрижен и защо не е в приюта !?
40
6
 
32
 
! Отговори
ники преди 10 години
няма ли кой да му запуши устата на тия ***
39
10
 
44
 
! Отговори
dragko преди 10 години
Отвратителен човек!Само злоба се лее от устата му!След време,ако не офейка извън страната ще бъде съден за национално предателство!Разчита на закрилата на "господарите"си отвъд океана и следва наведен заръките им!Това че си е разчиствал сметките с групировки на "другите"не значи че милее за родината и му е скъп народа и!И в момента слухти и чака да дойде на власт за да почне отново!
38
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Простаци колкото щеш, ама *** с власт и сила е страшно .
37
7
 
41
 
! Отговори
Ялов е, мами преди 10 години
ТАКЪВ *** И *** КАТО ТОЯ БЪЛГАРИЯ НИКОГА В ИСТОРИЯТА СИ НЕ Е ИМАЛА ЗА ВЪТРЕШЕН МИНИСТЪР.
36
6
 
37
 
! Отговори
плевенчанин преди 10 години
Цветанов, ти си безочлив и жесток тип, който мачкаше безогледно всички. Целият си изтъкан от злоба. Я си спомни твоето протеже в Плевен Ивелин Николов - изключително зъл, злобен, отмъстителен, коварен, примитивен и отмъстителен тип. Ти, Цветанов, го направи депутат и областен координатор на ГЕРБ-Плевен. Ивелин мачкаше хората, рекетираше когото му падне. Безскрупулен и нагъл негодник. Сега се е покрил в миша дупка, трепери от страх и не смее да си покаже носа на вън. Колко хора е разплакал.