Цветанов: След изборите видяхме какво e полицейщина

Под негово ръководство МВР не подслушвало опозиционни политици
Обновена: 21 дек 2013 21:27 | 21 дек 2013 21:27, Елка Василева
92
Цветанов: След изборите видяхме какво e полицейщина
Цветан Цветанов. Снимка: архив, Булфото

С идването на власт на кабинета „Орешарски” видяхме какво значи полицейщина и неспазване на човешките права, заяви пред bTV депутатът от ГЕРБ и бивш министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, обвинен за неупражнен контрол върху подслушването и следене в МВР, довело според прокуратурата до злоупотреби с подслушвания.

„Няма нищо по-добро от това да направиш едни опорни точки, едни внушения и манипулации, за да създадеш определено усещане у хората. След изборите се видя, че всичко, което се говореше през предизборната кампания – че бившият вътрешен министър е подслушвал поголовно, е било част от внушенията”, коментира Цветан Цветанов.

След като обвини в полицейщина настоящото управление, той веднага подчерта, че за това не бива да бъдат обвинявани полицаите, защото „генезисът на проблема е в политическото ръководство на МВР”.

Той изрази мнение и по обвинението в подслушване, отправено в началото на седмицата от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. „Познавайки хората, които оглавяват днешната система за сигурност, и връщайки се през 2008 г. към разработката „Галерия” – това е един стил на работа и няма да се изненадам. Нашият лидер сподели едно усещане, което имат много наши членове и кметове в страната. Има ясен сценарий за нападка срещу наши кадри”, обясни Цветанов.

Той беше категоричен, че под негово ръководство МВР не е подслушвало опозиционни политици журналисти и обществени личности. По думите му обект на такава дейност от средите на бизнеса били само „бизнесмени, които са престъпвали закони – източвали хазната или участвали в корупционни схеми”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ти цецо подслушваше доктори и публично се забавляваше да четеш пред парламента незаконни срс-та.сега на свой гръб усещаш колко е гадно,ама как си мислехте вие-че ерата на тодор живков се е върнала ли. Колелото на историята се върти и май ви затисна. Просто Западът ви изкара на светло. Така сега ще ви се видят зулумите,дето ги правехте през целия преход,докато народът изнемогваше.Мутри
74
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цецо е велик.
73
1
 
8
 
! Отговори
Любомир преди 10 години
Крайно време е Цецко да влезе но топло! Сегашната полиция не бие такива, които заслужават да им потрошат кокалите - виещи, псуващи, пръскащи със спрейове, блокиращи, окупиращи, пречещи на нормалния живот, на транспорта в 1 и 1/2 милионен град. И им вменяват вина, че устискаха и не се стигна до кръв. А Цецко беше изкарал "Пустинните котки" и добра, че се уплаши, та минахме без ужаси. Цецко е наглец, въпреки страхливостта си, алчен мошеник, ***, но гласовит. Цецо даде милиони за подслушване.
72
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цецо да не търси реабилитация? Той не бил лошо момче, само малко!
71
2
 
16
 
! Отговори
вуйко преди 10 години
ЛУДАТА БОЙКА ДА НЕ Е УМРЯЛА ЧЕ ТОЯ КРИВОГЛАВ ПЪПЕШ ГО ЗАМЕСТВА ДНЕСКА
70
6
 
6
 
! Отговори
кому-боклу преди 10 години
БКП каза Цветанов е лош и всички като в древногръцки хор - лош е, лош е. Но като им зададеш по-конкретен въпрос - с какво по-точно и се започват чуденки, сучене от пръсти и абстрактни отговори. Работата е там, че ако той си има кривини, те не са по-големи от на ГЕЯ, БЕЯ и ЗЛОДЕЯ, както и на всички политици от прехода. Но за тях нито дума, за тях няма дори скечове в шоуто на СЛАВИТУ. Веднъж не съм се посмял на скеч за Гоце, Доган или Станишев. Защо ли?
69
2
 
15
 
! Отговори
пфууу преди 10 години
точно този да говори за полицейщина.............пфуууу. кръст сянка да ти пази.
68
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Господи,бъди човек!Избави ни от това човешко недоразумение,което се гаври с България и народа й!Що за наглост трябва да имаш,за да говориш за полицейщина,когато по недоразумение си участвал в управление,в което нарочените хора се просваха на пода,за да се заснеме"борбата"на този възприел себе си *** като политик.Човек срещу когото има възбудени наказателни дела,няма право на какъвто и да е коментар.
67
0
 
4
 
! Отговори
lari преди 10 години
ne sme q videli pri teb q gledahme po televiziqtya
66
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пфффф, аз чат-пат чета новини, ама всеки път като отворя се изненадвам, че тоя още е на свобода и не са ли подвели другия с големата глава и него под отговорност....Още не-язък!
65
1
 
20
 
! Отговори
uzast преди 10 години
Е не, баси наглия човек! Не били подслушвали...че нали Миро мършата и Емо фаса (не прости редови гербаджии), си изнесоха семействата в чужбина от страх! След като изнесоха инфо как физкултурника подслушва наред....
64
1
 
25
 
! Отговори
преди 10 години
Щях да го коментирам друго яче, обаче Цветанов да говори за полицейщина ми е гнусно! Мразим :)
63
2
 
13
 
! Отговори
Отговор не искам преди 10 години
Видяхме много и чухме много компромати и то все от редовете на ГЕРБ,защо няма един компромат от БСП е и какво излиза кой кого подслушва?
62
2
 
30
 
! Отговори
Дан-55 преди 10 години
Е бива наглост бива аматоя прекалява.
61
3
 
7
 
! Отговори
ИСТ преди 10 години
Не е полиционерщина а е милиционерщина
60
1
 
22
 
! Отговори
EDIN преди 10 години
СМЯХ !ПО НЕГОВО ВРЕМЕ 40 ПОЛИЦАИ ВЯРДИХА ПАРЛАМЕНТА ОТ 1 ЧОВЕК И 1 ДОМАТ !
59
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Къде я видя тази полицейщина аз полицай на улицата отдавна не съм виждал забравих как изглеждат
58
12
 
5
 
! Отговори
OST0ROZKO преди 10 години
МАНИПУЛИРАНИ КОМЕНТАРИ ТИПИ4НО ПО КОМУНИСТИ4ЕСКИ !!!
57
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ПУМИЯ ДОЛНА ,МАРШ В ЗАТВОРА ЗАЕДНО С ТИКВАТА ДА ВИ ЛЕКУВАТ ДЕБЕЛОТО ЧЕРВО !!!ДАНО ВИ СЦЕПЯТ ТАМ ГЕРБАВИ ОТПАДЪЦИ !!
56
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сега е време да видиш какво е затвор.