Трудно има диалог между шепа богаташи в парламента и народа

Красимир Премянов и Стефан Софиянски за приликите между 1997 и 2014 г.
Обновена: 11 яну 2014 10:31 | 11 яну 2014 10:31,
74
Трудно има диалог между шепа богаташи в парламента и народа
Снимка: Булфото, архив

Трябва да постигнем консесус по много наболели въпроси в тази страна - бедност, мизерия, деиндустриализация, предизвикателства отвън. Средата е много благотворна за всякакви протести и е много лесно да поведеш българите без да им предлагаш някакво решение. Така коментира Красимир Премянов събитията в страната в момента в студиото на Нова телевизия.

Заедно със Стефан Софиянски те направиха паралел между събитията през 1997 година, когато бе атакуван парламента и днешните протести.

Трудно се постига диалог между шепа богаташи в парламента и бедния народ. Но политиците са длъжни да очертаят проблемите и да търсят решения, категоричен бе Премянов.

Има една основна разлика между събитията днес и тези от 1997-а, тогава имаше много по-остро противопоставяне между две идеологии, заяви от своя страна бившият премиер Стефан Софиянски.

Тези събития не са повод за гордост, те показваха отчаянието на хората, които бяха излезли на улицата, без да осъзнават действията си. Противопоставянето, обаче, беше прогресивно, защото имаше сблъсък на различни идеи – тези, които искаха да се върне идеологията преди 10-и ноември със силно държавно участие в обществения живот. А ние търсехме пътя към ЕС и НАТО. Хората се стремяха или към едното, или към другото. Днес няма това противопоставяне", допълни Софиянски.

Според него водещите политически сили са производни на БСП.

"ГЕРБ са производни на БСП, голяма част от депутатите им са били в левицата. Нямат различия, останахме тези, които протестираме, но и ние не знаем за какво", каза иронично Стефан Софиянски.

Той смята, че големите предизвикателства са преодолени и целта ни е достойно място в ЕС. По негови думи грешните политически решения в последните правителства са били явна предпоставка за криза.

"Трябва да намерим пътя да възстановим икономическия статут на България като сила, и различията ни са по какъв начин да го постигнем", добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
1
 
! Отговори
Смях преди 10 години
Ами има сега богаташи. А защо при Тодо Живков няма ами щото той бе народен човек. А тия от сдс са криминални престъпници . Какво е икономиката сега и каква бе по времето на Живков. Тогава страната ни бе пример
58
0
 
0
 
! Отговори
сами м преди 10 години
До банкеръГЛУПАК си ти, банкер
57
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много подходяща снимка!Върховен лицемер с бели кунки/обсипани с пръстенчета/и още по-бяла ризка пот от труд не видяла на фона на стелаж с къркачка!Ама да не си помислите,че е от ефтинийката за 2-3 лв. бутилката.Този беше в много близки отношения с женката на Любчо Пъпката.Един друг много голям мошенник!Премянов и той душица непорочна.
56
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
***!
55
2
 
18
 
! Отговори
някой си. преди 10 години
Стефане Стефане ти си най. усмихнатия крадец.Не се наяде.Преди ти се вързахме,вече не. Послушай Стоянов и ни спаси от присъствието си.Твоята наглост край няма.
54
0
 
3
 
! Отговори
boyko_stoew преди 10 години
Край на 60Тази политическа класа удобно се възпроизвежда с популизъм,медиини манипулации и пари, чрез неграмотен,купен и лесноманипулируем ЕЛЕКТОРАТ.Пожелавам на всички през новата година да си зададем въпроса: "КАКВИ ДА НЕ БЪДЕМ?"
53
0
 
3
 
! Отговори
boyko_stoew преди 10 години
прод. на 57Въпроса:"КАКЪВ ДА БЪДЕШ!"се оправдава като въпрос на оцеляване?!Въпроса:"КАКЪВ ДА НЕ БЪДЕШ!" е въпрос на ДУХОВНО ИЗРАСТВАНЕ.САМОЦЕЛНОТО развитие на нови технологии,които НЕ подобряват живота на човека,а напротив -го правят още по-зависим ,са СРЕДСТВОТО, с което богатите искат да станат още по-богати,влиятелните:още по-влиятелни.В нашата ситуация ГОРНОТО е изкристализирало в чист вид.Имаме си една политическа класа ,която е в слугинаж на ЗАДКУЛИСИЕ(напомням за ПЕЕВСКИ....КОЙ,КОЙ,КОЙ...?).Тази политическа класа удобно се възпроизвежда с популизъм,медиини манипулации и
52
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И като натикахте,простете за грубия израз,България в ЕС и НАТО какво спечели народа.Доограбиха го тези след вас.Вие нямате право да говорите за съсипването на страната,защото по онова време, активно участвахте в него.
51
0
 
13
 
! Отговори
3434 преди 10 години
Те богаташите не са само в Парламента!-Тези двамата от екрана направо живи да ги ожалиш-сигурно нямат стотинки за черен хайвер и бял хляб.Тръгнали за хората да жалят.
50
0
 
5
 
! Отговори
boyko_stoew преди 10 години
"Да Бъдеш или Да не Бъдеш"НЕ това е Въпроса!По-висш е Въпроса-"КАКЪВ да не БЪДЕШ".Дали да си купиш модерна нова "еднодневка" илида се противопоставиш....;да се изправиш срещу стремежа наИЗВРАТЕНОТО ОТ АЛЧНОСТ И СЕБИЧНОСТ ЗАДКУЛИСИЕ да зомбира човека превръщайки го в РОБ на КОНСУМАЦИЯТА СИ.ДА БЪДЕШ: постоянно зависим,полуграмотен и бездуховен ПОТРЕБИТЕЛ.ДА БЪДЕШ:ЕЛЕКТОРАТ с промит от лъжи и политически популизъм мозък.ДА БЪДЕШ:Политически и институционален слугинаж на бездуховни и ненаситни "Бизнесмени"............................................... ИЛИ ДА НЕ БЪДЕШ..
49
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Простаци!
48
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тоя богаташ не му се отвори парашута за нов мандат в парламента и затова направи верига от аптек.май пак се напъва да дава акъл.
47
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мега нагъл! МАФИЯНСКИ , НЯМА ПО-СТРАШНА ПРИСЪДА ОТ ПРЕЗРЕНИЕТО НА СОБСТВЕНИЯ ТИ НАРОД. А ти отдавна си го спечелил. Скрий се, крадецо, нагъл и не се показвай, защото народът те презира и ненавижда.
46
0
 
17
 
! Отговори
банкеръ преди 10 години
Ами нали Вие участвахте в деиндустриализацията,обедняването,обезлюдяването на цели региони.По ваша вина 2 млн. Българи работят в чужбина а тези дето са останали получават обидно ниски заплати.Като сте толкова печени,защо не приехте закон за цената на труда нещо не ви изнася нали.Без диктатура,като в Чили с публични разстрели няма да мине.Незная дали и Вие няма да сте линчуван.
45
0
 
9
 
! Отговори
АТАКА+ВМРО преди 10 години
Абе как така всички политици когато вече не са на власт и станат безгласни букви,изведнъж започват да "прозряват" истините,а докато упрвляват гледат само да увеличат благосъстоянието си.Как стават тия чудеса?Ето сега например и агент Гоце Първанов може надълго и на широко да обяснява какво трябва да се прави,а докато беше президент 8 години, беше зает само с лов и освобождаване на престъпници...
44
0
 
5
 
! Отговори
Василев, преди 10 години
да попитам, ти скоро с ***, разбиращ само от пиене, бой и секс, с тютюнопрозводител или див животновъд разговарял ли си? Знаеш ли какъв процент от народа е това? И имаш ли реална представа колко голяма част от тази маса няма никакво желание да се научи да чете и пише нормални, та да оттам да се преориентира технологично?
43
0
 
8
 
! Отговори
Да г'е преди 10 години
Създаване на Комисия антимафия - 60% немски прокурори и одитори и 40% български състав, ахрана и прилагане на решенията от европейския корпус за бързо разгръщане, разследване на цялата крадлива върхушка - 25 г. назад = наследниците = връзките по съребрена линия, затвор за всеки 100 000 откраднати лева по 1 година, но не лежане а принудителен труд в обществена полза и така.
42
1
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
и двамата са толкова противни и далавераджии, достатъчно откраднаха и си живеят встрани от прожекторите спокойно.... сега се загрижили за бедните... коментара да беше от някой по-читав, щях да го приема, от тях нищо не трябва да очакваме... и искаме... мечтаят за старите време, когато са били във властта, разбирай и в далаверите....
41
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ей така както ни се хили мазно ми иде да му перна един шамар с опакото на ръката на тоя скапан нагъл ***.
40
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ББ проумя, че БСП е дясна партия, а неговата партия заема, заедно с Деформаторският ***, РЗС и бившият му шут Бюреков, левашкото политическо пространство на популизма, глупостта и некадърността.