Президентът към БСП: Мислете за демокрацията!

Недоволен е, че го критикуват за ветото за данък "слънце"
14 яну 2014 08:26,
125
Президентът към БСП: Мислете за демокрацията!
Снимка: архив, Булфото

Президентът Росен Плевнелиев каза, че от БСП трябва да се замислят какво се прави за демокрацията и надграждането на институциите в България с оглед на конституционното право на държавния глава да се обръща към Конституционния съд.

Още по темата

Вчера държавният глава, който е на държавно посещение в Китай, сезира КС с искане да бъде обявена за противоконституционна въведената от 1 януари 2014 г. такса за производство на вятърна и слънчева енергия, т.нар данък "слънце".

В отговор на журналистически въпрос днес той коментира реакциите на БСП за решението си да сезира съда.

"Какъв е проблемът с това? Прави се опит да се отнемат мои демократични права, активира се пропагандна машина с цел да се противопостави на елементарното демократично право на президента да попита най-висшата и справедлива институция, Конституционния съд, за нещо, защото това е, което аз правя", попита Плевнелиев, цитиран от БТА.

Той изрази надежда, че Конституционният съд ще вземе своите мъдри решения.

По думите на Росен Плевнелиев от БСП трябва да му благодарят, че е президент на добрия и прогнозируем бизнес климат в България и затова, че се бори да има откритост и прозрачност в действията на българската администрация и държава, когато става въпрос за подкрепа на инвестиции.

Президентът отново отбеляза, че няма как да мотивираме чуждестранните инвеститори да работят в България, когато от днес за утре, "под масата" и без никаква обосновка и какъвто и да е било дебат се променят такси.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
2
 
24
 
! Отговори
Иван преди 10 години
Когато се прави инвестиция първо трябва да се види на каква цена е възможно да се продава съответната стока, респективно на тока. В случая с ветрените и слънчевите инсталации това не е направено, а им е определена неправилно много по-висока цена от средната за страната - монополно висока - 5, 6, до 10 пъти от останалите производители. Това е корупциона практика и затова таксата е законосъобразна и не следва да се отменя. Президентът е слуга на олигарсите !!
90
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Махай се плевня!!!Взимай си и перките и фотоволтаци и бегай!!!
89
3
 
20
 
! Отговори
Ani преди 10 години
Тоя дето НЯМА нищо общо с демокрацията и я бърка с това "аз да съм добре" седнал да дава акъл...Примерно един монтьор да дава акъл на хирурга как да прави операции или обратното..
88
5
 
4
 
! Отговори
.... преди 10 години
Проблемът с таксата е, че трябва да отиде НЕК или БЕХ за покриване на разходи, и спасяване на НЕК от фалит (тя си е фалирала), а те ще я дадат на *** (те всички са енергийно бедни). Също така преференциални цени ползват доста други производители, някои от тях дори с по- високи цени от ВЕИ. Този бум на големи централи доведе до този момент. Ако бяхме почерпили германски опит със строителството на много на брой малки централи до 200кВ нямаше да е такова положението. Ама късно е либе за китка.
87
4
 
25
 
! Отговори
ПАРКИНЗИ преди 10 години
стигнахме до там, че клошар дето е спал по разни ПАРКИНЗИ да ни е президентпри положение, че в БГ има поне 3 милиона човека дето не са спали по ПАРКИНЗИ, не са крали държавни пари чрез ОФШОРКИ и не са си построили вила на брега на морето КЪДЕТО Е ЗАБРАНЕНО!!!
86
3
 
19
 
! Отговори
ОФШОРКИ преди 10 години
А да мислим ли дали да си направим офшорни фирми, за да не плащаме данък в родината си?
85
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Изведнъж бсп се свърши точно защото не мислеше за демокрацията господин ПРЕЗИДЕНТ. С такива социалисти ще имаш още един мандат. Социалистите ни дариха на турци и националисти те са никои.
84
6
 
24
 
! Отговори
Генерала преди 10 години
Тоя докога ще се прави на непукист и няма да си подава оставката ?О С Т А В К А !*** и мошеник!!!
83
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
и ти и те не мислят за демокрацията
82
6
 
18
 
! Отговори
смях преди 10 години
Благодаря ти президентче,много ти благодаря че си ни станал президент -***,такъв досега сме нямали,хиляди благодарности ,още нещо искаш ли?А сега моля те "демократе" гледай си там китайската стена,че може повече да не я видиш с държавни пари и си трай,защото все повече и повече се излагат шматко такава!!!!!
81
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Направи от един комсомолски *** демикратичен олигарх и му гледай сеира!
80
3
 
14
 
! Отговори
от сама къща преди 10 години
Не че някой се интересува от мнението ми но , президентът ни е направо клоун за да не използувам по крайни определения ! След всяко свое действие започва да се обяснява като "ученичка" ! На "любопитните лешояди" разбирай журналисти трябва да им се даде да разберът че в държавата трябва да има ред и законност и не за всичко е нужно да се вдига шум до небето! След като сами не могат да преценят какво да отразяват да им се наложи "цензура" и да им се търси отговорност !
79
1
 
9
 
! Отговори
Революционер преди 10 години
За каква демокрация говорим? За тези дето ни обраха. Ето, те продължават да крадат, но този път се изхитриха и намериха друг начин-чрез държавни заеми. Ако са изхарчили поне 50 % от тези кредити по предназначение-шапка им свалям. Ще видите, че дори и 50 % не са отишли по предназначение. Ако са 50 % откраднатите пари от заеми и 50 % са отишли по предназначение-пак е добре. В тази държава няма добри и честни управляващи, има по-малко крадливи и най-крадливи.
78
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако не беше демокрацията, новобогаташът *** още щеше да е ирландска пастирка...
77
1
 
12
 
! Отговори
Юлияна П. преди 10 години
Роска не бързай да се връщаш , много ми е гуд .........................
76
8
 
2
 
! Отговори
VB преди 10 години
Щом му е дадено право да се обръща към КС исканията да не се обръща са антидемократични. Като искат да не се обръща да променят Конституцията. Не виждам нищо лошо в това законите да бъдат гледани и от гледна точка на тяхната конституциосъобразност.
75
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Офшорко много строг на снимката!Възмутен е явно, че му пречат да защитава интересите на олигарсите, във вреда на народа...
74
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Президентката е жалка, неприятна, крадлива и пошла. Много е неприятно, като си представиш, че този тъжен образ олицетворява българите по света.
73
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ako Prvanov a ne Prokopiev bese sobstvennik na perkite , to4no tova bezumno pipon4e stese ne 20 a 220% zavisenie na danake stese da iska.kolkoto i simpati4en da izglejda kogato go nema nikade, tolkova otvratitelen e kogato ot Kitai zeme da komentira firmadjiite s perkiteperkuliasal te 4ak ako mu turat edin alternator v zadnika taia kratuna moje i ednofazov tok da izlaska
72
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
шадап комунягос!