Президентът към БСП: Мислете за демокрацията!

Недоволен е, че го критикуват за ветото за данък "слънце"
14 яну 2014 08:26,
125
Президентът към БСП: Мислете за демокрацията!
Снимка: архив, Булфото

Президентът Росен Плевнелиев каза, че от БСП трябва да се замислят какво се прави за демокрацията и надграждането на институциите в България с оглед на конституционното право на държавния глава да се обръща към Конституционния съд.

Още по темата

Вчера държавният глава, който е на държавно посещение в Китай, сезира КС с искане да бъде обявена за противоконституционна въведената от 1 януари 2014 г. такса за производство на вятърна и слънчева енергия, т.нар данък "слънце".

В отговор на журналистически въпрос днес той коментира реакциите на БСП за решението си да сезира съда.

"Какъв е проблемът с това? Прави се опит да се отнемат мои демократични права, активира се пропагандна машина с цел да се противопостави на елементарното демократично право на президента да попита най-висшата и справедлива институция, Конституционния съд, за нещо, защото това е, което аз правя", попита Плевнелиев, цитиран от БТА.

Той изрази надежда, че Конституционният съд ще вземе своите мъдри решения.

По думите на Росен Плевнелиев от БСП трябва да му благодарят, че е президент на добрия и прогнозируем бизнес климат в България и затова, че се бори да има откритост и прозрачност в действията на българската администрация и държава, когато става въпрос за подкрепа на инвестиции.

Президентът отново отбеляза, че няма как да мотивираме чуждестранните инвеститори да работят в България, когато от днес за утре, "под масата" и без никаква обосновка и какъвто и да е било дебат се променят такси.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
13
 
2
 
! Отговори
хх преди 10 години
Другари с опорните точки , нали си знаете че бойко и цветелина нямат ни един фотоволтаик.80% от зелената енергия в БГ се добива от крупни световни фирми като Бош, Фьоникс, Шнайдер електрик,Енел, Хюндай и пр. Останалите са по дребни инвеститори, повечето българи. Като им наложихте тази такса дребните ще фалират, а крупните ще създадат такъв образ на България по света, че много ще има да чакаме чужди инвеститори. А тази такса обслужва ковачки и енергийната мафия, а не населението.
70
3
 
16
 
! Отговори
цирк Буда ! преди 10 години
Този наистина е голям *** !!! По голям от простака ...учителя си и кукловод ББ
69
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ае вместо да бълвате жлъч седнете всички и свършете малко работа.. по цял ден всеки от нещо е недоволен
68
2
 
3
 
! Отговори
Joncheva преди 10 години
jal mi e za decata vi, prezidente. skoro i te ste byagat ot bg, kakto segashnite bg grajdani. vseki den eu radio i tv kanali s trevoga sledyat kakto nivoto na rekite, taka i masivnoto byagstvo na bg grajdanite ot bg i ot bg pravitestvo. narodite v eu slushat i gledat ejednevno realni fakti i *** ot katastrofalnia jivot na bg narod v bg ot sobstveni mediini iztochnici i vi nenavijdat za arogantnia teror nad bg narod. nikoi ot narodite na sveta ne iska da idva v bg, daje i begalcite ot voini.
67
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
youtube/watch?v=qcqLUDG39RQ
66
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този не трябва ли да представлява народа??? Ако тази такса не излезе от джобовете на собственици на ВЕИ-та като Бойко Тиквата и Цветелина, то тази такса трябва да излезе от джоба на всеки Български гражданин както до сега. Този тъй наречен президент чии интереси защитава, на бизнеса или на Българския народ. Браво на БСП и дано прокарат такса че да олекотят товара от гърба на Българския народ.
65
3
 
5
 
! Отговори
КУКМИИН преди 10 години
*** ТЕ ЗНАЯТ ЛИ Я ТАЯ ДУМА...? ДЕМОКРАЦИЯ... ПА ТО ТАКОВА ЖИВОТНО НЕ Е ИМАЛО НИКОГА У НАС БЕ... ДС НЕ МОЖЕ ДА СИ ПОЗВОЛИ ДА ИМА СВОБОДА..
64
4
 
24
 
! Отговори
отвратена преди 10 години
Президентът пусна в ход алабалистиката за да защити кукловодите си Прокопиев и Цв.Бориславова,забравяйки че народът ще е големия потърпевш,или по-точно загърбвайки народа.Предлагам отпадане на таксата,но изкупуване на ток от ВЕИ на цената на произведената в АЕЦ. Не може вечно олигархията и нейните маши да унищожава цял народ в името на безумните си печалби.
63
10
 
19
 
! Отговори
гербераст преди 10 години
Лошо БСП ! Зашо сложи такса зелена енергия на нашите вождове -Цветелинка , Прокопиев и Златев ? Как смеят да ни намалят печалбата в полза на народа ? оставка на БСП искаме да си крадем , както беше при нашият цар -ЦАР ТИКВА !
62
9
 
24
 
! Отговори
киро преди 10 години
Г-н Президент, подайте си оставката, никой не Ви вярва, никой не Ви уважава! Проявете достойнство(ако го имате) и си вървете по живо ,по здраво!
61
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Как може да се отнема демократичното право на президента Плевнелиев да защитава милионите печалби на приятелите си олигарсите Иво Прокопиев и Цветелина Бориславова от скъпия ВЕИ ток,това е пълно безобразие?
60
6
 
23
 
! Отговори
Бай Ганьo преди 10 години
Демокрацията умря докато носеше чувалите с бюлетини, Росенчо :)
59
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Когато на този който произвежда домати, му е гарантирано изкупуването на продукцията и то на доста по-високи цени за години напред, тогава какво да каже краставичаря а ?
58
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ментарджия.
57
9
 
37
 
! Отговори
НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ ! преди 10 години
Роско се сети за демокрацията, когато това е в услуга на фотоволтаичната мафия !
56
30
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не мога да разбера защо всички пишат глупости, че президента защитавал този или онзи. Абе хора, вие мозък нямате ли? Всеки нормален човек би искал да знае защо едни производители на енергия трябва да плащат такса, а други не? Ако вие произвеждате домати и ви наложат само на вас такса, няма ли да питате защо няма такса за тези, дето произвеждат краставици? Ако всички произвеждат зеленчуци и има такса за едните, трябва да има и за другите. Почвам да си мисля, че народа много изпростя в посл години
55
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Когато преминеш на червен светофар е нарушение на закона. Когато управляващите нарушават закона е ЗА ПОЛЗУ РОДУ. ?????Четох мотивите на Президента и без да съм гласувал за него ОДОБРЯВАМ-зашота когато не е спазен върховния закон Конституцията редно е дори да има и отговорност, а не рев .
54
8
 
11
 
! Отговори
Черен Петър преди 10 години
Че то комунистите могат ли да мислят за нещо друго, освен за собственото си благополучие?
53
1
 
14
 
! Отговори
НФБ преди 10 години
До АнонименБългарското общество е доминирано от малка група, която гледа само своите интереси, както в материален, така и в политически план...дали бсп, герб...ндсв..сдс...всички те предадоха интересите на БългарияУнищожи се икономиката, настъпи демографска катастрофа...настъпи необратима *** на цял един народ и всичко това следствие от една или друга политическа/мафиотска / групировка
52
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Къде чакаш комунист или атакист да се замисли, че той ако можеше щеше ли да е комунист или атакист?