Плевнелиев ще се съобрази с КС по казуса "Пеевски"

"Президент, когато е бил президент, внимателно преценява следващите си действия"
Обновена: 15 яну 2014 08:29 | 15 яну 2014 08:14, Елка Василева
17
Плевнелиев ще се съобрази с КС по казуса "Пеевски"
Росен Плевнелиев. Снимка: архив, Булфото

Президентът Росен Плевнелиев заяви, че ще се съобрази с решението на Конституционния съд по казуса с Делян Пеевски, предаде БНР. Вчера КС обяви за недопустимо искането на държавния глава срещу решението на парламента, с което беше отменен изборът на Пеевски за председател на ДАНС.

Още по темата

„Ще се съобразя с решението на Конституционния съд. Това е най-висшата демократична институция на България. Но, разбира се, запазвам правото си, след като се запозная с детайлите, да имам своя коментар по темата“, каза президентът.

 Плевнелиев отказа да коментира в подробности предприетата стъпка от предшественика си Георги Първанов, след като гражданската инициатива АБВ обяви, че тръгва към евроизборите със самостоятелна листа.

„Трудно ми е да коментирам тази тема, защото все още не знаем конкретните намерения на бившите български президенти. Когато има повече яснота за техните намерения - защо не? В политиката, разбира се, всички опции са отворени. Но един президент, когато е бил президент, той внимателно преценява следващите си действия“, заяви държавният глава.

Президентът Плевнелиев каза това в Шанхай, където откри българо-китайски бизнес форум.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
red_cheecks преди 10 години
Поредното феноменално изказване на Преиздента. - "Президент, когато е бил президент, внимателно преценява следващите си действия"
16
0
 
0
 
! Отговори
Izvestniq преди 10 години
Росен много лесно се отказва. Отказаха му официално искането и той вече готов примирен с това. Малко повече трябва да се бори този човек, не мислите ли? Все пак е президент на България и трябва да дава пример. Не може да стои така пасивен според мен. Това е адски лош негов избор, от който ще започне да му пада и рейтинга в крайна сметка.
15
0
 
0
 
! Отговори
bezpartien преди 10 години
Нищо друго не му остава да направи, защото така или иначе питането му не беше много на място.
14
0
 
0
 
! Отговори
Izvestniq преди 10 години
Сега си дава добре сметката, че ако направи някакво по-остро изказване, то ще го злепостави. В крайна сметка му отрязаха мераците, но това е съвсем нормално, защото президента в момента е изолиран и нищо не може да направи. До голяма степен и той си го търси, защото не е твърд по доста позиции и опонентите му знаят къде и как да го настъпят. По-скоро те него го атакуват, отколкото той тях.
13
0
 
1
 
! Отговори
Моника преди 10 години
А той има ли някакъв друг избор, освен да се съобрази, колкото и да му се иска, няма да се получи на неговата. За пореден път се изложи и то много. Явно този път не мина искането му или по-точно искането на приятелят му.
12
0
 
2
 
! Отговори
H.Poirot преди 10 години
Той и да иска , няма как да не се съобрази с това решение . Мисля, че вече трябва да престане да се меси в работата на правителството .
11
0
 
1
 
! Отговори
Dora Yankova преди 10 години
Има ли друг избор всъщност?! Плевнелиев показа за пореден път липсата на дипломатичност и на елементарна съобразителност, след като постави пред КС един казус, по който вече са излезнали с решение. Но явно такъв е сценария, както и по случая с таксата за ВЕИ-тата, където в Чехия вече КС не е одобрил подобно жалване, но от страна на бизнеса. У нас този монополизиран от приятелите на Плевнелиев пазар се представлява от самия него.
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма ли най-накрая Плевнелиев да си подаде оставката ???? Що за нагъл олигарх е този ?
9
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мале колко умна мисъл "Но един президент, когато е бил президент, той внимателно преценява следващите си действия...А един президент когато не е президент, президент ли е? У наше село се шашардисааме от мислене и що мислите измислииме? Измислииме, че оню Фройд е бил прав човекот - шашавото си е по ората, не по гората...
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ирландската овчарка заяви, че ще спазва закона.
7
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Първата дама Росица Плевнелиева заяви, че ще се съобрази с решението на Конституционния съд.
6
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Президентът Плевнелиев си е и остава куха лейка,случайно попаднал на този пост за наша съжаление.-нека обясни кои са и кои не са демократичните институции у нас;-конституционният съд не е най висшата демократична институция и няма как да е защото не е избран от избирателите;-щял да се съобрази с решението.Че как иначе.Ако не се съобрази какво,ще иска оставка,ще предизвиква протести ли или ще си ходи;Безлична марионетка с посредствена изпълнение.
5
2
 
8
 
! Отговори
Пешо преди 10 години
"......конкретните намерения на бившите български президенти"Плевнелиев дали е наясно, че не съществува понятие 'бивш президент'? Или пак си имаме поредната му 'чехословашко-колорадска' издънка?
4
1
 
4
 
! Отговори
хех:) преди 10 години
До До 1 пък и до другата шега на природатаЧл. 72. (1) Пълномощията на народния представител се прекратяват предсрочно при:1. подаване на оставка пред Народното събрание;2. влизане в сила на присъда, с която е наложено наказание лишаване от свобода за умишлено престъпление, или когато изпълнението на наказанието лишаване от свобода не е отложено;3. установяване на неизбираемост или несъвместимост;4. смърт.(2) В случаите на т. 1 и 2 решението се приема от Народното събрание, а в случаите н
3
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
КС е смях! За всички е ясно, че Пеевски трябва да е аут от парламента. Но нищо не може да лиши този *** от депутатското място и най-вече имунитет. Паричките работят на всички нива, сигурно и в най-демократичния орган в държавата. Слуги! ОСТАВКА! МАФИЯ!
2
8
 
5
 
! Отговори
До 1 преди 10 години
Я като си я чел ти ни кажи какво тоно пише по въпросния казус?А КС вече все по очевидно започва да брани властта...Такива смешни позиции заемат, че няма накъде повече. Такова падение на тази институция не си спомням.
1
3
 
21
 
! Отговори
хех:) преди 10 години
Какво би направил, ако реши да не се съобрази? Ще се разплаче и ще направи прес конференция? Трябва да си прочете Конституцията тоя пич