Калфин критикува БСП, отива водач на листа в АБВ

"Все повече се преплитат бизнес интереси с политически"
Обновена: 14 яну 2014 09:53 | 14 яну 2014 09:48,
63
Калфин критикува БСП, отива водач на листа в АБВ
Ивайло Калфин. Снимка: архив, Булфото

АБВ ще регистрира листа за евроизборите и това ще бъде обявено малко по-късно днес, съобщи пред БНР бъдещият й водач Ивайло Калфин.

"Имам огромна благодарност към тези хора, които ме номинираха и имах доверието им. Имах разговори с ръководството на БСП, включително и през последните дни. Надявам се те да ми дадат публично оценка", коментира той оттеглянето си като водач на социалистите ни в Европейския парламент.

Още по темата
Калфин допълни, че ако е искал спокоен живот на евродепутат, е щял да си мълчи, но в последно време се натрупали доста разлики във виждания и в прилагани политики.

"За БСП работя от много години и на различни постове. Винаги съм работил искрено и с резултати. Ако погледнете последните години, видите накъде върви страната, се вижда, че който и да управлява, се губи доверието към институциите. Все повече се преплитат бизнес интереси с политически интереси. Трудно ми е да кажа, че правителството на БСП не спомага за това нещо", категоричен бе той.

По думите му все повече смислени и свестни хора излизат от политиката и тя се пълни с хора, на които едва ли някой може да се сети за имената им.

По повод критиките към президента Първанов за връзки с олигархията, той отбеляза, че се дават от хора, които до вчера никой не е познавал, докато бившият държавен глава е от доста години в политиката.

На обвиненията, че "АБВ" работи в полза на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, Калфин коментира: "Има редица принципни въпроси, на които трябва да се дадат отговори. И аз съм ги поставял – като се започне от назначението на Пеевски, мине се през отношението към Волен Сидеров, по принцип не само с последния инцидент, мине се през липсата на прозрачни правила в коалицията и незнание какви са приоритетите и кой какво прави в нея. За всичко това носи отговорност кой – Първанов, Борисов или някой друг?", попита риторично той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
2
 
0
 
! Отговори
111 преди 10 години
Кой , активира АБВ/Алтернатива за Бойково Възраждане/-!?Кое е свързващото звено между Борисов и Първанов !?- СИККога и как СИК намери своята ниша и възход!? - при управлението на БСП с председател Първанов.А сега познайте дали Герб и АБВ ще са заедно за изпълнение на бизнес поръчки!?
46
0
 
4
 
! Отговори
тревога преди 10 години
Не им се връзвайте на БСП -рите,това е номер за да уловят по вече гласове и неутрализират последиците от гафовете на Правителството.Те са върховни лицемери,няма никакво разцепление,всичко е игра водена от дълбоко задкулисни играчи които управляват всичко,същите които държат списъците на ДС,списъците на получилите парички по указ 56 и т.н.
45
0
 
1
 
! Отговори
Demos преди 10 години
Не знам кое кой обслужва, но помнете ми думата, големият губещ от този цирк ще бъде ГЕРБ!
44
2
 
3
 
! Отговори
Dedovia преди 10 години
Абе не беше ли Калфин избран от листата на БСП за евродепутат? Май беше министър и вицепремиер в правителството на Станишев. Чакайте, ами той беше и кандидат за президент от БСП и не е президент само заради фалшификациите тогава..Кога точно разбра Калфин, че има "принципни различия" със Станишев??Да оставим настрана на кого Станишев е симпатичен и на кого не. Истината е, че Калфата е изключително недостойно ***, което никой не би искал в своята организация. Ако не го разбира, значи е и ***!
43
0
 
5
 
! Отговори
мишо преди 10 години
другарки и другари питам кажете който е по-компетентен разбира се кой от БСП или партията БСП освен първанов е печелил избори.помните ли станишев с НДСВ иДПС дори стана ЗА СМЯХ пред народното събрание при избор за премиер.защо в момента ДПС изнасилва станишевотоБСП ,това всеки го знае по места /пример община кирково масово подадоха оставки/.ние не вярваме повече на станишев той излъга най-много. дори в личен план не успя взе си жена втора употреба с готови деца защото не беше сигурен в себеси
42
2
 
6
 
! Отговори
The king преди 10 години
Това беше ясно още в петък, когато АБВ показаха, че са се събудили от дългия си сън. Освен това Калфин се опитва да си задоволи апетитите за власт и нищо друго.
41
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 51Чета и препрочитам и наистина не мога да повярвам, че има хора като теб. Не си *** като платените да пишеш едни и същи реплики, има мисъл в написаното от теб. Въпреки това не мога да разбера какво не наред с теб. Явно наистина вярваш, че БПС са добрия герой. Явно си затваряш очите за мафията ДПС начело с доган и пеевски, но да хвалиш Стани-шев, който отгоре на всичкото не е и Българин... не те разбирам, честно не те рабирам...
40
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Калфин сам избира съдбата си.Предпочита най-голямата партия БСП пред политически трупове с доказана нечистоплътност като Румен Петков и Първанов.Последният освен на БСП дължи много и на олигарсите. След като беше изгубил 3 последователни избори, те му се отплатиха с президентски мандат. Той безспорно е по-качествен от буклука Плевньо, но дължи президенството на предателското си поведение през 97 година.Добре ги изработи Станишев, БСП няма нужда от такива "лидери"
39
4
 
8
 
! Отговори
хехехе преди 10 години
Май от всички изявени политически лидери остана само Костов който нито е агент нито доносник нито пък член на БКП.............Мдаа, а иначе преподавател по политикономика, а жена му партиен секретар..Но иначе нищо общо с БКП или ДС, ама нищо..:)
38
0
 
0
 
! Отговори
Свилена преди 10 години
Машината за свързване на политика с бизнес е добре смазана и работи за шепа хора и това не е от 4 или 8 години .Тази практика е от началото на така наречените промени.Пазарлъка ще направя това ама ти ще ми дадеш оново е патент на БСП.Няма какво да го увъртат.Те го внедриха и сега се възмущават от резултатите.Като са заобиколени от роднини и приятели и немогат копче да им кажат,приемат държавата като тяхна собственост а тя не е ,направиха ябунището на Европа от това да работят само за роднин
37
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Георги Първанов и Ивайло Калфин са едни от малкото читави политици в България. Бях много разочарована, когато проектът АБВ беше замръзен, но съм и обще по-разочарована от Станишев и компания. Срам ме е че се допусна ДПС да упрвавлява държавата. Срам ме е Доган и Местан да говорат като собственици на България а БСП да ги слуша. Срам ме е от това, че един иначе интелигентен премиер като Орешарски зависи от един луд като Сидеров и кефа на Доган и Местан. Така че АБВ - дано и дано да не е надали
36
0
 
2
 
! Отговори
t0read0r преди 10 години
До Неутралентова ли е истината? аз все си мислех, че само с нови, чисти и морално извисени, адекватни управленци, истинско гражданско общество, елиминиране на останките на ДС и възмездие за мунчовците на прехода бихме могли.. истерясалия Станишев и неестествено простия Борисов са еднакво вредни, провинили се вече, елементи на статуквото.
35
3
 
3
 
! Отговори
Пешко преди 10 години
До иво калпазановАкъли от Масква според мен. Даже предполагам, че висшите кадри на кутевци плямпат на руски помежду си - и без това си им е традиция.
34
4
 
6
 
! Отговори
Неутрален преди 10 години
Истината е, че за да я има България е необходимо взаимодействие между дясното (с най-голямата партия ГЕРБ) и лявото (но не и с комплексирания ИСТЕРЯСЪЛ ОТ ЗЛОБА съсел)!!!
33
3
 
5
 
! Отговори
Хвърликнижков преди 10 години
Преди време си хвърли партийната книжка, сега пак.Едно време турският паша, дето превзел Търново, отсякъл главата на предателя, като преди това му казал: Днес ти предаде тях, утре ще предадеш и мене. Та нека намека ми е ясен: никой не обеча предателите
32
2
 
4
 
! Отговори
иво калпазанов преди 10 години
До Анонимен 33И аз мисля така,този номер е разновидност на "гущера си къса опашката"-коронният номер на *** който да наречем на пример "гущерът си пуска две опашки".Разбира се някъде в бъдещето те пак ше се слеятгрупа А (Станишев и сие) и група Б (Първанов и сие) А прелива в Б или Б прелива в А в зависимост от конюктурата,както навремето с Евролевицата.Интересно дали сами са го измислили този номер или им дават акъли от МоскваКоментирайте моля!!!!!
31
7
 
3
 
! Отговори
До 28 преди 10 години
Ами да си гледа пенсийката от 3000лв,държавната охрана,личната секретарка и безплатен офис докато е жив като бивш Президент.Тези екстри му се дават да си пише мемоарите,а не да върти интриги заедно с интриганта на републиката Б.Б.Съжалявам ,че гласувах за Калфин-прави излязоха другарите ,които бяха против него и това ,че не е член на БСП ,а го издигнахметака скорострелно нагоре.От високото обаче на някои хора им се завива свят и падат и свършват като политици
30
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Калфин,Първанов,Овчаров и др не могат да будат наречени нито глупави нито предатели.Това еотчаян опит на най-интелигентните представители на България да спасят това което е останало от нея. Второ разрядния ешалон на БКП наречен ГЕРБ е твърде слаб за да се противостави на на ръководителите зад кадър.Затова всеки имащ желание да я има България ще стиска палци дано успеят.В момента в България се разиграва сюжетът на филма Денят на трофидите.
29
2
 
11
 
! Отговори
kulio преди 10 години
Ооо ДА Калфа разделяй , разцепвай, унищожавай , закривай, пий партийна кръв. Нека това недоразумение комунистическо отиде в забвение СЕГА!!!
28
3
 
16
 
! Отговори
отврат преди 10 години
на съм ляв симпатизант, но България има нужда от лява алтернатива. Не може в ляво да има едно БС(К)П и това е. Преди си мислех че Станишев е по-малкото зло от Гоце...колко съм се лъгал. Сега като слушам и гледам Манолова и Кутев, се чудя да плача или да се смея....