Нямало СРС-та срещу Първанов, Борисов и Петков

Не е наш проблем кой какво е записвал, не е от МВР, отсече Йовчев
Обновена: 16 яну 2014 19:09 | 16 яну 2014 19:01, Веселина Йорданова
72
Нямало СРС-та срещу Първанов, Борисов и Петков
Цветлин Йовчев. Снимка: архив, БТА

Няма СРС-та спрямо експрезидента Георги Първанов, бившия премиер Бойко Борисов и бившия МВР шеф Румен Петков.

За това беше категоричен вицепремиерът и вътрешен министър Цветлин Йовчев пред „Фокус“, който декларира, че в МВР и в ДАНС не са изготвяни искания за СРС-та спрямо тримата.

Още по темата
Министърът увери още, че няма искане за друго лице, в хода на което да са получени такива данни. “Нито в МВР, нито в ДАНС е постъпвала подобна на отразената в медиите информация”, каза МВР шефът.

“По време на сегашното правителство не е събирана, не се събира и няма да се събира информация за политици, политически партии, политически процеси", отсече Йовчев.

Както Dnes.bg писа, по-рано стана ясно, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов внася сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров за разпространената вчера информация, че има записи на разговори в дома на Борисов в Банкя с президента в периода 2002-2012 Георги Първанов и с Румен Петков.

От националното движение вчера заявиха, че Георги Първанов никога не е посещавал дома на Бойко Борисов в Банкя и години наред не е имал каквито и да е контакти с бившия премиер. Първанов също смята да сезира главния прокурор и да потърси правата си в съда.

По повод скандала и Румен Петков заяви, че информацията за среща между тримата е “грозна манипулация”.  Днес той заяви пред БНТ, че е разговарял с Бойко Борисов преди три месеца за рестартирането на проекта АЕЦ „Белене“.

Вътрешният министър Цветлин Йовчев беше категоричен още, че ако лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е подслушван, „то при всички положения не е подслушван от държавни структури и за това подслушване не е използван ресурс на държавата и на държавни структури”.

„Кой с кого се е срещал, какво са си говорили, какво е записвал и как е записвал, извинявайте, но това не е наш проблем", смята министърът. Според него, ако има конкретни данни, факти и обстоятелства, които да навеждат на това, че лице или частна структура е извършвала такива действия, би следвало те да бъдат подадени на компетентните органи, за да се извърши разследване.

Йовчев е категоричен, че „държавата няма никакъв пръст в тези неща, няма и да има“.

“Ако има такива структури, такива хора, то е въпрос на манталитет. Този, който го е правил преди, вероятно ще го прави и сега. Но при всички случаи тези хора не са вече нито в МВР, нито в ДАНС, нито в ДАТО”, сигурен е МВР шефът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
3
 
1
 
! Отговори
Внимание преди 10 години
Боко подслушва гостите си и след това пуска записите да си прави PR. Прави го по навик!
51
0
 
0
 
! Отговори
ham преди 10 години
Бойко Борисов: Не виждам нищо лошо да се подслушват министри
50
2
 
3
 
! Отговори
БГ преди 10 години
*** КОМУНИСТИЧЕСКА.НИЕ ПОЧТЕННИТЕ И ПАТРИОТИЧНИ БЪЛГАРИ МНОГО МУ ВЕРВАМЕ. РУСКО-ТУРСКИ ***.МАРШ ЗАЕДНО С орешко И ОЧЛАТАТА ПЕПЕЛЯНКА 0Т ДПС. КАКВО ЛИ БИ ИМ СЕ СЛУЧИЛО НА местан И доган ЗА ВСИЧКО КОЕТО СА НАТВОРИЛИ НА МАЙКА БЪЛГАРИЯ АКО ГО СРЕЩНАТ СТЕФАН КАРАДЖА И ХАДЖИ ДИМИТЪР ???? ОСОБЕННО ЗА ШУТОВЕТЕ КОИТО ТЕЗИ ТУРСКО-КОМУНИСТИЧЕСКИ *** РАЗДАВАХА В НАШАТА РОДИНА БЪЛГАРИЯ
49
3
 
7
 
! Отговори
Богдан преди 10 години
А-аа..Йовчев,не така,не се измъквай по комунистчески,както втълпяват че Цветанов не е упражнявал контрол,така и ти ще отговаряш..какво е това Кой с кого се е срещал, какво са си говорили, какво е записвал и как е записвал, извинявайте, но това не е наш проблем"!?
48
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Как да не е ваш проблем, бе, господин справящ се с битовата престъпност? Това е скандално! Министър на вътрешните работи да твърди, че незаконно направено подслушване не е проблем на МВР?!?! Корифей! Защо не арестувате Алексей Петров като поръчител и организатор на това? Защото в крепи с компромати ли?
47
0
 
9
 
! Отговори
Райчо преди 10 години
Има СРС в тоалетната на Борисов, за да го слушат как пикаел както той се изрази по медиите един път...
46
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Значи изразът "R&B" вече си има още един смисъл...
45
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Боце и Гоце отричат като комунисти на разпит, ама Румбата предаде четата. Заверата е ясна и проекта Белене е част от условията поставени от доновете на дона . Къде са протестерите да изпълнят Орлов мост с възмущението си? Няма кинти, Няма морал, Пфу...
44
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Румен с гъдулката, Бойко с масрафа... малей, ква коалиция ше се заформи около масата...
43
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Румен и Бойко...неочаквано, добра мутренска комбинация...
42
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Взе да става весело. Боце пак метнал палачинката... ся окончателно ша вдигне кръвно с журналистките... Трепнещо очаквам ся и форумната герберастия да са метне на Беленската амбразура да ни обясни за най-мирния и най-калоричен атом, за въздуха и слънцето ... *** още май снасят опорните точки ... да подскажа докат чакат - Костов, теменужки, драгалевци, един файтон, секта, кои сте вие... е, достатъчно за начало...
41
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този май има нужда от два шамара да се опомни кой е и къде се намира. Когато се извършва престъпление, това е твоя работа продажен ибрик! Не се оповавайте на продажната свияня, тя не винаги ще бъде там и ще дойде време да си плащате сметката.
40
0
 
8
 
! Отговори
Цецо преди 10 години
Ама той Бойко обясни каква е технологията - слушат се негови приближени и се хваща и той. При това се прави от МВР в друг град.
39
0
 
8
 
! Отговори
IIvanoff преди 10 години
Ха, Ха, Ха,...Никой ли не може да се сети защо има толкова много полицаи на главица от населението... и какво се следи... и накрая - кой е врага ?...Ха, Ха, Ха..
38
1
 
2
 
! Отговори
dassy преди 10 години
До ВладимирЕй ти, ***!
37
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво говори тоя, бе?! "Не е техен проблем"; "Въпрос на манталитет"...Не били държавни структури; не били в МВР, ДАНС,.... Че вашата работа опазването на държавата и на държавните структури ли е или опазването на хората от престъпления и посегателства?Ама вече въобще не се притесняват; откровено си казват, че единствено държавните структури са техен проблем!
36
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ченге............
35
2
 
15
 
! Отговори
Владимир преди 10 години
Махайте се от тази държава!!!!!!! Гадни уруди !!!!!!!!!!!!!!!
34
4
 
9
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 10 години
Верваме ти, червен ***!
33
1
 
2
 
! Отговори
Престъпления преди 10 години
Монопола в България се държи от жените с цел опазване на нацията, защото не струват, нямат акъл и това все повече ще си личи оттам и злобата им, мислите ли ,че така трябва да бъде и да се подлагат на геноцид бели умни хора, понякога и жени, да има и умни жени с чужди гени. Защо полицията не разследва кражбите на *** ,строенето на къщи за много пари , а същевременно се заяждате с бизнеса на милионерите и кадърните хора, защо не разследвате собствените си жени ,които са в мрежа с чипове в гла