Сеч на полицаи – пенсионират млади, стари стоят

Синдикат "Сигурност" в МВР изнесе смущаващи данни
Обновена: 21 яну 2014 15:54 | 21 яну 2014 15:45,
75
Сеч на полицаи – пенсионират млади, стари стоят
Месеци наред хиляди полицаи от вътрешността на страната са командировани, за да вардят протестите в София. Снимка: архив, Булфото

Синдикалният алианс "Сигурност" в МВР алармира за масови пенсионирания в полицията без ясни критерии.

По думите им има случаи, при които 58-59 годишни полицаи са оставени на работа за сметка на 47-годишен техен колега, но не пожелаха да конкретизират с имена и дирекции, където това се е случило.

Лукан Лазарски от синдиката само спомена, че първите пенсионирани са от Областната дирекция на МВР в Русе.

Той добави, че подобно масово и немотивирано освобождаване ще създаде редица проблеми в МВР, защото голяма част от полицаите от дълго време са ангажирани с охраната на протестите и на границата ни с Турция.

"В проблем ще се превърне и охраната на предстоящите избори", смята Лазарски.

Той посочи, че на този етап от синдиката се надяват въпросите да се решат с диалог, но заяви, че протестни действия на полицаи не са изключени.

От Синдикалният алианс "Сигурност" в МВР отдавна били изпратили писмо до ръководството на министерството, с което настояват за информация за освобождаването на полицаите. Отговор обаче не получили.

Служителите в дирекцията "Национална система 112" също настояват за спешни промени в закона, обяви още той.

"Все още са налице проблемите със злоупотребите с телефона за спешни повиквания. Над 50 процента от обажданията към 112 не представляват спешен случай", пресметна Лукан Лазарски.

Опасенията на синдиката в този случай са, че при евентуална съществена опасност от терористични заплахи не може да се ползват ресурсите на службите за спешно реагиране

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
0
 
! Отговори
АЛЦ преди 10 години
До Анонимен 61Не само , че са за други служби , а остатъка до 65 000-70 000 е много ненужен команден състав , който нито се намалява , нито се пенсионира.
56
2
 
10
 
! Отговори
АЗ преди 10 години
До АнонименДа бе, то на тия *** само закони да ги пазят им трябват и гледай какво става. То така те рекетира , представи си , ако можеше да стреля по тебе ***.
55
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
58 59 godishni MAMKA IM KOMUNISTICHESKA! ne puskat kokala.
54
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не псувайте полицаите, виновна е системата. Ако системата се промени и защитава полицая който си върши работата нещата ще са други. Сега политиците са изградили система която репресира полицая и не му позволява да работи ефективно. Току виж някой по нахакан разкрие някоя далавера, сакън. И не е вярно, че полицаите са 70 000, в МВР са набутани една камара служби дето нямат място там. Оперативния полицейски състав е не повече от 22 000 човека, останалото е за др. министерства.
53
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По-младите са на по-ниски чинове, по-ниски заплати и невероятен стрес. Докато по-старите имат интерес да стоят, защото са началници, генерали и пенсиите им са мизерни ако се пенсионират.
52
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хохерер в затвора а приятелят му Сер гей Станишев вожд и учител на европей ския социализъм Слепи ли са пресата и телевизиите в *** Сергей ти си само за затвора марионетка кукла а страхливата 4 та власт мълчи позорно дори и Бюреков без цензура СТРАХЛИВЕЦ..И пак се стреми към европейският парламент.На кол да бъде наврян до май месец.
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименНе заслужаваш да си анонимен, защото казваш горчивата истина
50
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До darcas
49
0
 
17
 
! Отговори
мда преди 10 години
Нещо не мога да схвана защо има ПЕНСИОНИРАНИ служители на полицията или ПЕНСИОНИРАНИ държавни служители. Щом са пенсионирани НЕ бива да са на държавна работа! Защо получават заплата и пенсия? Същата работа е и в армията. Пенсионират се на 40-45, си стоят до 80. Както някой по-долу спомена има 200 генерали. Половината сигурно ходят с памперси. До кога ще е така?!?
48
2
 
1
 
! Отговори
Slivkov преди 10 години
web e palno s snimki i video na bg policai, deto samo simulirat rabota - vidno e za vsichki hora ot 27 darjavi na eu, kakto i za drugite darjavi ot sveta, che te nisto ne rabotyat i banditskata mafia upravlyava v bg parlament, ta bg narod e prinuden da visi na vrata na eu narodite za pomosti i izdrajka. vsichki hora ot eu vijdat tragediata na bg narod da jivee s 100 evro na mesetz i svobodni pazarni eu tseni na stokite i uslugite pri edin hyper visok DDS 20%. eu mediite sa s realna informacia.
47
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До az samзащо не провериш какви пари взимат в данс и какво правят там за да ги заслужат! 3000 човека взимат заплати за 50 000 и за тях пари има защото са стожер на ***
46
0
 
36
 
! Отговори
darcas преди 10 години
Проблема е, че изчистват по-мислещите и тия, дето са недоволни от условията, и оставят продажниците и целувачите на ***. Във всяка държавна и общинска служба първо съкращават тия, дето са най-умните и оставят връзкарите и целувачите на ***
45
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Румянакак прецени кой е кадърен, пенсионират ги защото не са комунисти, а старите си стоят
44
0
 
15
 
! Отговори
не син преди 10 години
След като ченгетата свършиха мръсната работа на престъпната коалиция е време да за "благодарността" на Гея,Феса и Кретена ! Полага им се !
43
1
 
14
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
От написаното се вижда ,че нямаме управници ,които могат да създадат структури полезни за държавата.Явно алчността и безхаберието са били водещите качества през годините.
42
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Страх ги е бе. Няма държава. Няма институции. Държавата я има само на документи. В чужбина те е страх да погледнеш полицай. Тук ги плюем и псуваме и нищо не ни правят. Всеки иска да има правила и да се спазват правилата, ама да не важат за него.
41
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Т'ва не е нищо,в армията,на 20 000 човека има 200 генерала.
40
4
 
30
 
! Отговори
Ф.С.В преди 10 години
Да) както се вижда от статията- Полицаите са всичко друго но не и полицаи- пъдари и биячи по митинги -граничари по границата - пазачи по изборите--но за борба с мафията ,ромите, крадците убийците- ТЕ не стават! и затова няма какво да им съчувстваме - увеличиха им заплатите с 8% като намалят бройката им .Един Аладин ги направи за смях - добре че гръцката полиция го залови !!
39
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До недоволен. Къде ги видя 70000 бр.По щат МВР е 54410 от тях 29242 са в обласните дирекции ,като се махнат ЛРТП стават около 27000 униформени ,не пиши глупости без да знаеш
38
2
 
53
 
! Отговори
йованчо преди 10 години
За последните 20 години три пъти ни обраха апартамента, 1 път гаража, на майка ми и откъснаха синджирчето от врата, една вечер на центъра едни *** биха баща ми. Родната полиция не залови абсолютно никого. Господа полицаи за мен всички сте за уволнение! Не искам от моите данъци да се плащат вашите заплати! Разрешете купуването на оръжие, ще се пазим сами.