Спират процедурата за избор на главен съдебен инспектор

Има 2 причини за това решение, обяви Четин Казак от ДПС
Обновена: 28 яну 2014 20:00 | 28 яну 2014 20:00, Красимир Ангелов
10
Спират процедурата за избор на главен съдебен инспектор
Мая Манолова и Четин Казак предлагат прекратяване на процедурата. Снимка: Булфото

Парламентът ще обсъди утре проекторешение за прекратяване на процедурата за избор на главен инспектор в Инспектората към Висшия съдебен съвет. Това предвижда проектопрограмата на Народното събрание за тази седмица.

Предложението за прекратяване на процедурата е внесено днес от Мая Манолова от Коалиция за България и Четин Казак от ДПС.

"Заедно с Мая Манолова внесохме предложение за прекратяване на процедурата за избор на главен съдебен инспектор поради две причини. Първата е, че ГЕРБ декларираха миналата седмица, че няма да подкрепят тази кандидатура, което я обрича на неуспех, тъй като не може да бъде постигнато изискваното от Конституцията на Република България мнозинство от 2/3 от всички народни представители“, заяви Казак пред „Фокус“. 

Още по темата

По думите му втората причина е, че "в Доклада на Европейската комисия беше заявено, че ЕК ще следи внимателно този процес и дали е гарантирана състезателност, конкурентност".

"Очевидно, при стартиралата процедура няма подобен елемент поради факта, че никой, освен нас, не внесе втора кандидатура“, допълни народният представител от ДПС.

По думите му няма нищо свързано с личността, с кандидатурата и с качествата на кандидата Веселина Тенева. "Ние продължаваме да държим на нея", каза още Четин Казак.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира решението в профила си в социалната мрежа Facebook.

"Когато днес Манолова и Казак разбраха, че не могат да разчитат на гласовете на ГЕРБ за избора на Тенева, побързаха да оттеглят кандидатурата, която бяха внесли“, заяви Борисов.

"Явно като са прочели прессъобщението от ГЕРБ, че имаме съмнения към кандидатурата на съдия Тенева и много въпроси към нея, Мая Манолова и Четин Казак са побързали да се предпазят от поредното грешно кадрово назначение. Не очаквам, че са се засрамили от непрозрачната процедура, от това, че спуснаха само един кандидат и че не се съгласиха да удължат срока за номинации, за да има повече кандидати и конкуренция за избор на главен съдебен инспектор", пише още лидерът на ГЕРБ във Фейсбук.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
7
 
! Отговори
Запознат преди 10 години
Този мръсен т*рчин, който срещу едно агне и гощавка и за да стане депутат, преди години, направи една малка уличка на шуменските ***, сега се изказва в Парламента.Боже , Боже, докъде падна Българския Род?!
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
от РЗС заплашиха
7
0
 
5
 
! Отговори
хм преди 10 години
А дали не го спират защото от ДЗС не заплашиха днес,че ако не бъде оттеглена кандидатурата на тая уфсЪ ще изнесат супер скандални факти утре по обед?????
6
0
 
7
 
! Отговори
асен преди 10 години
спряха избора за главен престъпник /знаещ законите/ , на престъпниците знаещи законите
5
0
 
19
 
! Отговори
конспиртолог преди 10 години
Спират изборът, защото иначе ще се видят кирливите ризи на всички кандидати.
4
0
 
15
 
! Отговори
Sashko преди 10 години
Kak da glasyvash za niakoi kato znaesh che diplomata my e 3.78.!. E tova nema kak da stane.!.
3
1
 
14
 
! Отговори
Няма,бе №2 преди 10 години
Ням да се научат, Народът е мързелив, слабопаметен и без воля.
2
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
не знае страх Мая ,а?само така народе бунтувай се, интересувай се ,недоволстваи и ще видиш как ще се научат да работят
1
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
зор ,голям зор в парламента ,нищо не върви