Кристалина Георгиева или Томислав Дончев? Рано е да се каже!

Все още не е ясно кой ще води листата на ГЕРБ
Обновена: 5 фев 2014 09:08 | 5 фев 2014 09:03,
78
Кристалина Георгиева или Томислав Дончев? Рано е да се каже!
Кристалина Георгиева и Томислав Дончев. Снимка: архив, Булфото

Все още няма яснота кой ще води листата на ГЕРБ за евроизборите, обяви пред Нова тв депутатът от ГЕРБ Лиляна Павлова.

"Предстои голямо отчетно изборно събрание, което ще се проведе на 16 февруари, след това ръководството на партията ще реши", обяви тя.

Още по темата
По думите й завъртените в медиите имена на Кристалина Георгиева и Томислав Дончев, като водачи на евролистата на бившите управляващи, са все още в рамките на слуховете.

Павлова коментира и промените в Изборния кодекс на комисията "Манолова", които по думите й не защитават интересите на всички български граждани.

"75% от българите искат те да определят как да гласуват чрез референдум", настоя тя и категорично отхвърли тезата, че ГЕРБ прокарват интересите на президента.

Лиляна Павлова заяви, че техните промени в Изборния кодекс са внесени още през лятото на миналата година, далеч преди държавният глава Росен Плевнелиев да обяви своите в края на миналата седмица.

"Нашите предложения отговарят на това, което искат и хората. В настоящия си вид обаче предложенията на управляващите елиминират гражданското участие. Ако липсва мажоритарния елемент, хората да нареждат листите, ако липсва възможността българите в чужбина да гласуват по електронен път, нищо няма да се промени", категорична бе тя.

Спорд нея е важно хората зад граница да могат да гласуват, защото по този начин ще се елиминират твърдите ядра у нас, които отново ще определят управляващите.

"Ние не сме съгласни това да се случи, трябва да има максимално висока избирателна активност, защото само тогава ще преодолеем проблема с контролирания и с купения вот, а и с автобусите", допълни тя.

По думите й предложенията им са разумни и не може да разбере защо управляващите се страхуват да ги приемат.

"Виждам панически страх от това да има и референдум, и задължително гласуване и да има и мажоритарен елемент", каза тя.

Павлова съобщи, че ако предложението на президента за референдум бъде отхвърлено, от ГЕРБ ще инициират и подписка в полза на допитването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
2
 
3
 
! Отговори
Неформална преди 10 години
Няма логика за Кристалина Георгиева от еврокомисат да стане европолитик. Това си е живо понижение. А пък този Дончев знае само как сополи от носа си да тегли. С тези двамата ГЕРБ ще покажат колко е ниско нивото в българската политика.
67
0
 
3
 
! Отговори
Dublin преди 10 години
Кристалина Георгиева или Томислав Дончев? Рано е да се каже!...ami da se sbijat i da si resat probleMA...zalagam za STAlinceto...P.S. Vuv vremenata na KOBA- tozi ot liavo stese da izcezne za dve petiletki da oblagorodiava Sibir, a tazi-s neopredelenia pol za predatelstvo kum rodnata si Nacia stese da gusne buketa.I kato se zamislia-kolko prav e bil coveka...
66
3
 
5
 
! Отговори
гост преди 10 години
Нито Кристалина, нито Томислав. И двамата забогатяха на наш гръб.
65
0
 
1
 
! Отговори
Имани преди 10 години
Прилича ми на Украйна и всички страни, влеэли волно или недоброволно в побъркания БЛОК!!! Това НАСИЛИЕ не ми се вярва да бъде НЕНАКАЭАНО!!! Както се каэва всичко има начало и КРАЙ!!! ФИНАНСОВИ ТЕРОРИСТИ!!!
64
0
 
2
 
! Отговори
st преди 10 години
До до 56 Малеее ти пак ако отидеш като комисар еххехехехе какво ще направиш,връзки да уредиш родата да си оплетеш кошничката хехехехе айде познавам ме се що е българин хич не ми го хвали така че който и да е все едно поне да е човек който няма да е изолиран като куче.
63
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Томислав Дончев:vtren4en kato Cecko ga glea tuhlenno apartament4umen kato Budkata ga gleda sled preglad na prostata 4rez opipvanei veren kato Dunia Dinia Fedosinia ga diktuva ko da se pise iz teftereto na Gerbeto
62
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Stal=Stomanenata=Zeleznata BG Lady e sire4 Madam de Samokovsko Teneke ili Kristalnata Reshetkae mnoo po kofti ot toia plujek Tomislav koito e oste po-kofty ot Madam de Tenekia , pri koeto nai sha da e kofti ako dvamata sa na vtoro mesto pri polojenie 4e na prvo sa pak te
61
1
 
2
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Целта е критиките на Комисията по отношение нарушенията на ГЕРБ да бъдат заметени на фона на атаката срещу действащото правителство. Това в момента върви и като пиар действия от страна на ГЕРБ и реформаторите
60
1
 
3
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Благодарение именно на Сталинка Георгиева в документа е записано, че ЕК е оттеглила доверието си от кабинета на Пламен Орешарски, или поне такова да бъде внушението.
59
1
 
3
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Кристалина (Сталинка) Георгиева лично е настоявала в доклада на Европейската комисия да има сериозни критики по отношение назначаването на Делян Пеевски за председател на ДАНС.
58
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Може да вкарат и жената на Плевнелиев.
57
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако пуснат лелята на Дянков герб съвсем ще се закопаят - за тях ще гласуват има -няма 10 процента
56
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
томислав дончев е свежото лице на герб, - говори нормално, усвояваше европроектите....Кристалина георгиева ще я запмоним с репликата, че сирийциет ще ни оправят прирасат, с надменното и държане и с откааз да пусна някой лев ог фонда за бедстващите държави на Бългаия докато даде 8 милиона за Судан от обощ 17....
55
1
 
1
 
! Отговори
capo преди 10 години
ne se habete.:-))))sled nationalnite bg referendumi za chlenstvoto na bg v eu i nato..."da" ili "ne"go mislim planot...:-))))bg narod ne iska v eu, ne iska v nato.:-))))
54
0
 
19
 
! Отговори
до 56 преди 10 години
До Анонимен Приятелю,ама ти за какво харесваш Сталинка? за това,че ти нахендри бегълци от Африка,Афганистан и те кара да ги храниш,като лъжеше,че приемаш майка с 10 деца,за това че и ти маха пръст,че не им подсигуряваш работа или за това,че ти дава акъл да подобриш генофонда със същите ужасяващо черни бегълци ли? Аз не я харесвам,тя е забравила родината си,проблемите и и сега е един бездушен високоплатен еврочиновник
53
0
 
10
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
Тая е душевно болна, мястото и е в психиатрията, а последното и място е във външната политика на България! Съзнанието и е тотално размито, и неспособно да различава плява от зърно и затова предложи сомалийците да рашат демаграфския проблем на България като се заселят в страната ни. Сигурно си зарежда хладилника в тях с ,и се оправдава с това че е неуважение към африканската култура, които събират зърната за кафе от на маймуните изпражненията защото били най-узрелите!И те са хора!
52
3
 
4
 
! Отговори
st преди 10 години
До Анонимен Няма кой да избереш,тебе ли да изберат който я пилтечи я не пилтечи различен от бг език,или да изберат руска *** която ще бъде изолирана в една евро институция.
51
14
 
4
 
! Отговори
st преди 10 години
Кристалина Георгиева е по добрият вариант.
50
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Против ГЕРБ съм, но Кристалина Георгиева е единствената кандидатка, която заслужава да стане пак еврокомисар!
49
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
има хора, коЙто харесват ГЕРБ, но не могат да пишат.