Кризисен ПР е скандалът около ДАТО, отсече Атанасов

"Службите са знаели отдавна за "прегрешенията"на деловодителката"
19 фев 2014 10:58, Анисия Иванова
18
Кризисен ПР е скандалът около ДАТО, отсече Атанасов
Генерал Атанас Атанасов. Снимка, архив БУлфото

Разкритията около служителката, изнасяла информация от ДАТО срещу заплащане, е кризисен ПР на прокуратурата и службите на изпълнителната власт. Целта е отклоняване на общественото внимание. Това каза пред bTV ген. Атанас Атанасов от Реформаторския блок.

Вчера стана ясно, че във въпросната служба е разкрита служителка в деловодството, която срещу заплащане предоставяла информация на разследвани лица дали спрямо тях се прилагат СРС-та.

Според Атанасов целта на "поредната доза театър” от страна на институциите е да изместят от фокуса на общественото внимание „грандиозния скандал” с информацията, разкрита от Цветан Цветанов за прикривана измама с източване на ДДС от страна на лелята на зам.-главния прокурор Борислав Сарафов, която е майка на напусналия депутат от ГЕРБ Светлин Танчев.

Още по темата
Преди седмица Цветанов обяви, че главният прокурор е прикрил сигнал срещу Сарафов за разследване, което е свързано с натиск спрямо определени лица, за да не се разкрие дадено престъпление, в което той може би има някакво пряко участие. Тази преписка обаче била потулена.

Атанасов смята, че към Цветанов първо трябва да се зададе въпросът щом майката на Танчев е разследвана за източване на ДДС, какво прави в листата на ГЕРБ. Второ, актът на главния прокурор трябваше да бъде постановление за образуване на досъдебно производство за злоупотреба с власт, а не декларация.  Според Атанасов на главния прокурор Сотир Цацаров трябва да му е ясно, че това дело ще му виси оттук нататък и докато дава такива уклончиви отговори в публичното пространство, се задълбочава съмнението, че това се е случвало.

На въпрос дали все пак съществува пазар за подобни СРС-та, Атанасов отговори, че подозира, че има такъв.

„Изкушила се е жената. Знам схемата, по която се работи – деловодството е мястото, където минават документите през двете посоки“, уточни той. Но тук става въпрос за друго – тази показна акция се прави, за да се каже: Забравете какво стана миналата седмица, вижте колкото добре работим. Тази информация за прикрита измама обаче е скандална", допълни Атанасов.

Според него делото срещу деловодителката би могло да се реализира в различни периоди от време. „След скандала от миналата седмица са решили да видят дали има нещо, което да се реализира тази седмица. То е задържано да седи на трупчета, ще му дойде времето, ще ни потрябва това дело“, обясни своята версия Атанасов.

По думите му службите със сигурност са знаели отдавна за „прегрешенията” на служителката в ДАТО. Те са чакали удобен момент – „такава информация се изпуска контролирано с цел създаване на определени нагласи в обществото, за съжаление, така се прави политика у нас”, смята още „реформаторът”.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
16Да те "лайкне" Нарцис с "тупалката" отзад.
15
1
 
5
 
! Отговори
оставка преди 10 години
Вчера няко питаха чий бушон е тази? Еми да личи,че нещо се прикрива,а дали е ПР или най-обикновен спектакъл за отклоняване на вниманието сами преценете,имайки предвид опорните точки на комунистите! "Троловете" да не взимат участие,и да не "лайкват" моля!
14
1
 
4
 
! Отговори
ъъъъъъ преди 10 години
Що риве?!?! Щото му секна информацията ли?
13
2
 
5
 
! Отговори
баро преди 10 години
Голям разбирач е това лапацало.
12
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да те отдавна са знаели, че служителката срещу заплащане давала информация, но нарочно се правели че не знаели, малко му е крива логиката на Атанасов. Относно преписката на Цветанов, той каза, че я е предал на бившия главен прокурор. Той обаче каза, че няма такова нещо и това е измислица на цветанов. Справка в прокуратурата показва, че няма такава входирана преписка. Излиза, че никой не знае и не е видял такава освен Цветанов. Уж я дал лично на Велчев, пък Велчев казва че Ц.Ц. лъже.
11
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А сега какво правим с Цветанов?????Тоя е мега ***.Сам си го НАБИ!Точенето е било по времето на Цвъки - ФАКТ.Цвъки е ЗНАЕЛ- ФАКТ.И не е направил НИЩО - ФАКТ.
10
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ах, Джуджето Хаяско как ги разбира схемите с "разследвания на трупчета" и бил в .час със"схемата" за изнасяне на информация от ДАТО.И тоя е бандит както и Цветанов.***.
9
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
МОМАТА КРАДЕ ЦИЦАров МЪЛЧИ. ЧАЛМАТА НЕ ЕБ.ВА СЪДА ЦИЦАров ПАК МЪЛЧИ . САЧМАТА СЕ ПРАВИ НА ХИТЛЕР ПО УЛИЦИТЕ НА СОФИЯ ЦИЦАров НЕ ХАЕ.В МОМЕНТА В БЪЛГАРИЯ ИМА КОМУНИСТИЧЕСКИ РЕЖИМ ФАШИЗЪМ И ТУРСКО РОБСТВО ТРИ В ЕДНО А ЖАЛКИЯ БЪЛГАРИН СЕ РАДВА НА 5лв ПОДХВЪРЛЕНИ МУ ОТ МОМАТА САЧМАТА И ЧАЛМАТА. ВСЕКИ НАРОД СИ ЗАСЛУЖАВА СЪДБАТА......ЛУДИЯТ ***-ФИКУСА СЪВСЕМ ПOЛУДЯ.ГЛУПОСТИТЕ И ПРОСТОТИИТЕ НА ПОЛИТИЦИТЕ ОТ СВИНАРЯ СТАНАХА СНЕЖНА ЛАВИНА!ВРЕМЕ Е ПСИХИАТРИТЕ ДА ГИ ВЪДВОРЯТ В 4-ТИ КИЛОМЕТЪР,ЗА ДА НЕ ЛУДНЕМ И НИЕ!
8
0
 
4
 
! Отговори
* преди 10 години
Сложете си сламки в главите и си пийнете коктейлите! Те са много леки, почти въздушни.
7
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
К'во стана сега, че аз се обърках... Някой точи СРС-та, има си дори ценова листа. От друга страна други точат ДДС, там пък цацата, този левент е седнал на папката с информация и не може да му я измъкнат из под газа. ДПС ни заплашват с преврат. И никой нищо не прави по въпроса... е това ако е държава... здраве му кажете...
6
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 3 Лелята на Сарафа е теглила ДДС в периодна 2010-2012, Кр.Велчев - шефче на НАП (тогава), Цуцик - начело на МВР.... а лелята на Сарафа - точи ли точи... милиони ДДС... После - в кандидатска листа на ГЕРБ, Кр.Велчев -и той, Цуциньо и той.... ах какво съвпадение, каква невероятна холивудска кримка - да се смееш ли, да плачеш ли...
5
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този пък е толкова злобен. За никого добра дума не е казал. Дори за своите. Откъде намира толкова много негативна енергия. Ако има едно състезание по отрицание, ня всичко, няма да може да вземе първото място. Отвратителното му озлобление ще му попречи по пътя към приза. Овладей се, бе господине. не бива така. Това е вредно за здравето - не само твоето, но и на другите хора, без значение дали са ти близки или просто обкръжение. Дори истината не звучи добре в думите ти, заради имиджа ти.
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Службите са знаели,разбира се и са я използвали,а сега вече не им е необходима и я изхвърлят.И понеже знае доста неща може да замълчи завинаги.
3
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До прокурор-пенсионер "Поканата" за "молитвена закуска" се купува - струва 10 000$ - и това е съвсем легално в САЩ. И много ми е интересно след като Цуцо и Обама са от различни вероизповедания - на какво са се молили :) Впрочем, оказа се че изобщо не са се видяли - гостите са хапнали и пийнали и Обама е излязал и казал нещо накратко и им е пожелал приятен ден :) А шматарока А.А поставя един "палав" въпрос - след като лелята на Борето е точила ДДС - какъв го дири в листата на ГЕРБ?
2
1
 
21
 
! Отговори
Тоя охлюв преди 10 години
още ли се мисли за генерал от ДС. Аман от бракоразводни адвокати с маршалски амбиции
1
9
 
20
 
! Отговори
прокурор-пенсионер преди 10 години
Другари с опорните точки, каквито и *** да използвате няма как да напишете, че някой от БСП-ДПС-ДС са се срещали с Кралицата. А иначе ще се мъчите да умаловажите и тази среща на Плевнелиев и само ще плюете. Истината е обаче, че световната и европейска общност не желае БСП-ДПС-Атака-ДС да са в управлението. Тази покана , а и предишната на Цветанов при Президента Обама е ясно доказателство.