БСП "самоизгони" Първанов и компания

"Не можем да търпим членове, които ни хулят, отричат и компрометират"
156
БСП "самоизгони" Първанов и компания
Янаки Стоилов и Велислава Дърева Снимка: БТА

БСП констатира, че от партията са се самоизключили 10 нейни членове начело с президента в периода 2002-2012 г. Георги Първанов.

Освен него решението засяга и бившите министри Румен Петков и Евгений Желев, кмета на Перник Росица Янакиева, Ивета Станкова, бившия лидер на соцръководството в Монтана Емил Константинов, бившия общински председател на БСП-Добрич Владимир Калчев, Бойка Арабаджиева и Людмил Веселинов.

Георги Близнашки също вече не е член на левицата, но не защото се присъедини към АБВ, а защото застана на страната на протестиращите студенти и на президента Росен Плевнелиев за провеждане на референдум.

В решението пише, че „БСП констатира прекратяване на членството им” за "системно нарушаване на уставни норми, изразяващо се в активна  дейност в подкрепа на друга листа, нарушаване на единството и единодействието в партията и неизпълнението на колективно взетите решения".

Още по темата
To беше взето днес на пленум на партията. Предложението дойде от Изпълнителното бюро.

„Това решение беше гласувано с 85 души, трима против и 2 въздържали се при 103 участници”, заяви Янаки Стоилов, зам.-председател на партията.

Няма изключване и самоизключване, решението има констативен характер, това е заключителен процес, добави той.
 
Близнашки се прости с членството си „за уронване престижа на партията, системно нарушаване на уставните норми, състоящо се в публични изявления и действия срещу партийната политика и партийните решения и за саботиране на обществената подкрепа на решенията на партийните органи в полза на друга политическа сила”.

В решението е записано още, че „градските и общинските (районни) съвети на БСП, в чиито организации има партийни членове, които участват или подкрепят други листи, както и които системно нарушават уставните норми, да предприемат действия в съответствие с Устава на БСП”.

„Вече категорично се потвърди, че с листа за евроизборите, различна от листата на БСП, АБВ поставя ясна разделителна линия с кандидатите на партията. Няма европейска партия, която да позволява такава двойственост в позициите и поведението на своите членове. Недопустимо и политическо неморално е да членуваш в една партия, а да работиш за кандидатите на друга. Безпринципно е да застанеш срещу партията, която в драматично време отстоява идеите за социална, правова и демократична държава, срещу безскрупулността и цинизма на политическия ни противник”, обвиниха в решението си социалистите.

„Не е справедливо, не е солидарно, не е партийно да застанеш срещу тези, които са те подкрепяли, избирали и са вярвал и в теб, особено ако се казваш Георги Първанов и заявяваш с патос „Партията е минало за мен. В момента работя за АБВ и това е бъдещето ми”.

Още по-несправедливо и неморално е да стоиш формално в редовете на БСП и да не изпълняваш основните си задължения като партиен член, да работиш за изпълнение на партийната политика и партийните решения и за укрепване на организационно-политическото единство на партията, както и да участваш активно и да поддържаш партията и нейните кандидати в изборни кампании и други политически прояви. Нещо повече  какъв партиен член можеш да бъдеш, ако декларираш публично като Румен Петков: „Аз съм член на БСП на свободна практика – ще работя за успеха на АБВ на евроизборите”. Затова БСП като уважаваща своето достойнство и своя авторитет партия не може да търпи в редовете си членове, които я хулят, отричат и компрометират”, остро упрекна в решението си ръководството на левицата.

На днешния пленум то прие и проект на декларация срещу омразата на изкуството да живеем заедно.

„БСП е много обезпокоена от тази омраза заради самата омраза, която от месеци наред залива българското общество”, коментира от името на социалистите Велислава Дърева.

Според нея причина за това не е само социално- икономическата криза, но и "фанатичното желание на десницата да не приеме резултатите от последните избори".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още по темата: БСПчленове
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
2
 
9
 
! Отговори
arhar преди 10 години
Говори се, че на сестра Галева утре вместо цветя щели да й подарят братя Галеви ... с белезници ...Сестра Галева започна да си крие главата в пясъка повече и от щраусите ...Сестра Галева и братя Галеви - бъдещата кандидат - президентска тройка .
81
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В партията на Сергей, Азер, Янаки, Вигенин и Ицо Петроф, Велислав Дърев остана единствения мъж.
80
2
 
11
 
! Отговори
политолог преди 10 години
Нямам нищо против симпатизантите на БСП, но да се целуваш с ДПС-ДС е повече от предателство на Българщината. Затова тази партия трябва да отиде в историята.
79
7
 
3
 
! Отговори
Demos преди 10 години
Водач на листата на АБВ ще бъде Румен Петков, на второ място пак Румен Петков, на трето място отново Румен Петков. Вижте това: afera bg/mishena/58103.html. Първи си тръгна Нидал Алгафари, сега ген. Михо Михов. Ивайло Калфин е на път да си тръгне. Първанов няма да се кандидатира. Значи остава и на четвъртото място в листата пак Румен Петков. Да му мислят БСП от тази сериозна конкуренция!!!
78
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ще бъде възстановен Спартакус! Ще стане музей! Събират се реликви оттам - използвани презервативи, хартийки със следи от дупето Му!Това ще ни напомня за младите години на нашия Вожд - СЪРГЕЙ!Моника ще е уредник!
77
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Урааааа. Да живее Съргей!Той е нашият Вожд!От утре ще учим наизуст репликите, с които е проговорил!А кака ... как се казваше жена му бе... майната й.... Ще меси баници и ще ни радва с визията Си!УРААААААААААААААААААААААААААААААААБКП! БКП! БКП! БКП! БКП! БКП! БКП! БКП! БКП! БКП! БКП! БКП! БКП! БКП! БКП! БКП! БКП! БКП! БКП! БКП! БКП! БКП! БКП! БКП! БКП! БКП! БКП! БКП! БКП! БКП! БКП! БКП! БКП! БКП! БКП! БКП! БКП! БКП! БКП! БКП! БКП! БКП! БКП! БКП! БКП! БКП! БКП! БКП! БКП! БКП! БКП! БКП! БКП!
76
1
 
5
 
! Отговори
икономист преди 10 години
Всеки ден вече освен убийства има и самоубийства. Това е резултат от идиотското управление на БСП-ДПС-Атака-ДС. Нали мислеха за бедните, щеше да са социално управление, а то какво излезе геноцид над народа. Къде отидоха над 4 милиарда заеми уж за подобряване на стандарта . Кой ги окраде ...Кой....Кой...Кой.
75
4
 
1
 
! Отговори
Само БСП! преди 10 години
психолог и ти пишеш за да не заспиш! След марака на гроб сега за хората има пари! Ей на пенсионерите сега пак ще дават по 50 лева за празника! гроб не даде нищо на пенсионерите!!!!!! Знаеш ли колко много от тях умряха докато гроб беше на власт?????? Но на мракобесници като боко и цеко не им пука! Г-н Орешарски, г-н Станишев и г-н Местан работят за общото благо! Разберете го най сетне!!!!!
74
5
 
1
 
! Отговори
Само БСП! преди 10 години
88 пишеш пълни измислици! БСП, ДПС и Атака се обединиха негласно срещу злото на народа - гадните *** от гроб!!! Тези партий загърбиха различията си в името на общото благо и за да рабоят за страната ни. За сажаление навсякаде е пълно с подмолни герберски калинки и даржанки, който ежедневно сабутират!!! Не се оставяйте хората на цецо лъжецо да ви заблудят!!!!!!!
73
2
 
2
 
! Отговори
Izbegal преди 10 години
Навремето Първанов отхвърлил любовта и От тогава не се къпе не се реше и сама се подстригва а дрехите ги намерила в един фургон зад вратата
72
1
 
5
 
! Отговори
х преди 10 години
Нямо по лошо от ГЕРБ освен коалиция от БКП и ДПС-ДС и точно това за нещастие ни се случи, и ще му сърбаме попарата. Това са партии на олигархията и на мафията и когато казаха,че ще върнат държавата не на народа , а на хората, имаха предвид точно това да я върнат на мафиотите олигарсите и престъпниците. Това са хората според БКП-ДПС-ДС, а народа да духа супата. За доказателство оневиниха Трактора", пуснаха от затвора Йоско, които като братя Галеви напусна държавата, масово пускат и оправдават ДДС
71
0
 
7
 
! Отговори
Европейска визия преди 10 години
Тая Велислава Дърева пари има.Време има .А все ходи като някоя баба със смачкани дрехи и не измити зъби.
70
8
 
0
 
! Отговори
Само БСП! преди 10 години
Нямаше по лошо оправление от това на мутрата боко! Тъкмо нещата се норамализираха и всичко се задвижи плавно в правилната посока и сега абв и предателя отново връщат всички ни в пещерите в които бяхме по времето на гроб! Замислете се!!!!
69
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Izbegalтая вещица им слага въжето -тя им е пиар
68
1
 
9
 
! Отговори
психолог преди 10 години
Всеки ден вече освен убийства има и самоубийства. Това е резултат от идиотското управление на БСП-ДПС-Атака-ДС. Нали мислеха за бедните, щеше да са социално управление, а то какво излезе геноцид над народа. Къде отидоха над 4 милиарда заеми уж за подобряване на стандарта . Кой ги окраде ...Кой....Кой...Кой.
67
0
 
7
 
! Отговори
Izbegal преди 10 години
Вън комунистите от БСП !
66
14
 
2
 
! Отговори
Само БСП! преди 10 години
Не можете да разберете, че ако не гласувате за БСП отново връщате тиквата и цецо на власт!!!Предатели! Абв работи за гроб!!! Всеки глас за абв е глас за тиквата! Дори за ДПС да гласувате пак е по-добре, отколкото да подарите гласа си на гроб и да ги върнете на влас за да ни погребът отново!!!!!!!!!!!!!
65
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НАИ ПОСЛЕ ГИ ИЗКЛЮЧЧИХА ТЕЗИ ***
64
0
 
14
 
! Отговори
Izbegal преди 10 години
При Жан Виденов съм чакал на опашка за царевичен хляб с часове , бях в 6 ти клас
63
4
 
5
 
! Отговори
предатели преди 10 години
В Илиада, Одисей убива предателя Долон с думите: "Един предател е еднакво вреден и за чужди и за свои."