Танов отрича до дупка за натиск по случая с Мишо Бирата

По думите му изтеклият разговор с Борисов бил "сглобен"
Обновена: 11 мар 2014 15:45 | 11 мар 2014 15:45,
83
Танов отрича до дупка за натиск по случая с Мишо Бирата
Ваньо Танов на днешното изслушване. Снимка: Булфото

Бившият директор на Агенция "Митници" Ваньо Танов отрече, че върху него да е оказван натиск, за да не извършва проверка в пивоварната на Михаил Михов, известен като Мишо Бирата.

Това стана при изслушването му в парламентарната анкетна комисия, която проверява случая с оповестения разговор между него и бившия премиер Бойко Борисов.

Още по темата
Пред депутатите в комисията Танов обясни, че през 2009 г. на базата на анализ е взето решение за проверка на всички данъчни складове за производство на бира, спирт и горива.

Проверките пък показали, че в почти всички данъчни складове има нарушения. Той уточни, че във въпросния склад за производство на бира е констатирана кула за производство на спирт.

"Това е тежко акцизно нарушение и според закона трябва да бъдат предприети мерки по отнемане на лиценза", посочи Танов, цитиран от БТА. По думите му след отнемане на лиценза са започнали атаки и обвинения за това, че той е отнет неправомерно.

Бившият митнически шеф разказа, че е бил викан на среща при премиера заедно с министъра на финансите (Симеон Дянков - бел.ред.). По думите му тогава министър-председателят е възложил на министъра на финансите да изясни случая.

"След срещата аз изисках материалите по преписката, явявах се в кабинета на министъра на финансите, защитих тезата си, че лицензът е правомерно отнет", каза той.

"Въпросният разговор, за който аз категорично заявявам, че не е идентичен с проведения, а е сглобен от няколко разговора, е по повод проверка, след като съдът връща лиценза на данъчния склад", заяви Ваньо Танов.

Той подчерта, че целта на Агенция "Митници" не е била да отнеме лиценза, за да спре производството.

"Отнемането на лиценза беше като крайна мярка с цел - когато са свършили морковите да се използва тоягата и фирмата да се приведе в съответствие със закона", отбеляза Танов.

Председателят на парламентарната комисия Йордан Цонев заяви, че има съмнения за това, че върху бившия директор на митниците е оказван натиск.

"Съмненията са, че на Вас ви е било наредено да не бъдете толкова настойчив и прецизен, колкото сте бил", каза Цонев.

"Не е оказван натиск върху мен да не извърша проверка. За мен премиерът беше въведен в заблуждение и тъй като аз съм някакъв директор на агенция, за премиера е по-лесно да вярва на президента, който твърдеше, че ние сме отнели неправомерно лиценза. И той каза така - аз съм поел ангажименти, че никой няма да бъде бутнат и няма по политически причини да бъде преследван", отговори Ваньо Танов.

Той подчерта, че не е провел нито една среща с бизнесмен "на четири очи" и в случаите, когато някой е идвал при него по определен въпрос, той е нареждал на срещата да присъстват и ресорните директори в митниците. По думите на Танов Мишо Бирата е ходил в агенцията, но не помни кой друг е присъствал на срещата им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
При "мутрата" Танов, приходите от митниците в държаванат хазна растяха с няколкосототин милиона всяка година... Сега дойдоха другарите, спасиха ни от тая "мутра" и приходите спряха да растат...
52
1
 
2
 
! Отговори
карпуз преди 10 години
не му е чиста работата.лъга маза срича ,инъче изявление дава.дръжки
51
2
 
3
 
! Отговори
Огнян преди 10 години
Танов, Цветанов, Борисов- тези разбойници бяха направили държавата на еднолична фирма.
50
2
 
4
 
! Отговори
Стил преди 10 години
Бойко така ни управляваше- по мутренски, който му е приятел, никой не трябва да го закача, въпреки че нарушава закона.
49
2
 
1
 
! Отговори
Flagman преди 10 години
Танов сам си противоречи, един път никой не му се е обаждал да вади своите служители от тази пивоварна, а в следващия момент е привикан от премиера да му се иска обяснение, защо прави проверка на Мишо Бирата.
48
2
 
2
 
! Отговори
Т. Петров преди 10 години
Цяла България чу разговора на Боко с Танов и сега някой да се опитва да ни внуши, че това не е вярно, е доста тъпо и нелепо.
47
2
 
2
 
! Отговори
Макавеев преди 10 години
Това е наглостта на ГЕРБ.
46
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
W normal darzawa , da lazliwi pokasania , es otiwa w Satwora . 1 do 5 godini .Nö zialata pornograwska rabiates Idwa ot prokoruturata . Tesa za Satwora Sastoto ne so warshat 4estno rabotata. Nistplatz nestawa w balgaria . Goliama prostotia ...
45
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ПУСНЕТЕ СИ ОТНОВО РАЗГОВОРИТЕ МЕЖДУ БОЙКО И ТАНОВ, ТАНОВ И СТАНДЖЕВ, ТАНОВ И МЕНДА СТОЯНОВА- ЧУЙТЕ ГИ, ЗА ДА СИ ОПРЕСНИТЕ СПОМЕНИТЕ И ПОСЛЕ ЧУЙТЕ КАКВО ГОВОРИ РПЕД КОМИСИЯТА- ДЪРТ ЛЪЖЕЦ ! ЗАБРАВИ ЛИ, ЧЕ ЗВЪНЯ НА ЕДНО ЕНГ ?
44
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДНЕС ГО СЛУШАХ ПРЕД КОМИСИЯТА- ЛЪЖЕЦ ! СМЯТА, Ч ЕСМЕ ЗАБРАВИЛИ СЪДЪРЖАНИЕТО НА ЗАПИСА И ТАКА ЛЪЖЕШЕ НАГЛО- СТАР ЧОВЕК, А ЛЪЖЕ !
43
1
 
7
 
! Отговори
Социолог преди 10 години
Хм...абе хора,наистина се чудя,тези гадини дали наистина си мислят,че тъпотиите им хващат дикиш?!
42
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Така е другари комунисти, всички клевети които фабрикувахте срещу ГЕРБ се оказват лъжи и клевети и са оборени в съда.Трябва нови машинации да измислите за да останете на власт.
41
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Стиска ли му да признае? Законът омерта в действие.
40
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
цц най важно е кой печата бюлетинитемат'ряла кучета го яли
39
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Записа може и за Танов да е сглобен, но според френските експерти е автентичен и като капак записа мистериозно изчезна, както и Мишо бирата а след това и жена му!?!. Тони Странджев, третото лице в записа потвърди, че е действителен и Танов му е наредил да прекратят проверката на Мишо Бирата защото Борисов заповядал така. Митничарите потвърждават че им е заповядано да прекратят проверката, само Б.Б. и Танов лъжат че това е изфабрикувано.
38
3
 
10
 
! Отговори
до 49 преди 10 години
НЯМА ДА СЕ ШАШКАШ ЕЙ НАЛИ ПОМНИШ ПАРТИЙКАТА НА МАДРТСКИЯ КРАДЕЦ ВЕЧЕ Е В НЕБИТИЕТО ГЕРАП ФУЛ Я ЧАКА СЪЩОТО ГАСТРОЕЗОФАГИАЛЕН РЕФЛУКС -ГЕРБ БОЛЕДУВАМЕ ГЛАДУВАМЕ КОЙ ИСКА ДА ВЪРНЕ БОЛЕСТА И ГЛАДА БСП СА СЪЩИТЕ И ТЕ ШЕ ИЗХВЪРЧАТ НААКАХА СЕ ДА ЖИВЕЕ АТАКА И ВОЛЕН СИДЕРОВ!!!!!!!!
37
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не се напъвайте платени драскачи, колкото и да плюете, ГЕРБ пак ще спечели изборите.Просто няма по-добри, простичко е.Станете от компютрите и идете да се разходите, че задниците ви ще напращят.И стига вече едно и също, хората не вярват на пропагандата ви, иначе щяхте да печелите избори.
36
3
 
18
 
! Отговори
ТАНОВ УЧЕНИЧКАТА преди 10 години
ТАНОВ ПАК ШЕ ПЛАЧЕШ КАТО УЧЕНИЧКА ПОМНИШ ЛИ В СТУДИОТО КАК РЕВА КАТ МАГАРИ ,ЧЕ БОРИСОВ ТА ОБВИНЯВАЛ И ТА НАТИСКАЛ ВЪРНЕТЕ ЗАПИСА ДЕТО РЕВЕШЕ КАТ МАГАРИ ТОЗ С КРОКОДИЛСКИ СЪЛЗИ ПОМНИ ЕЙ .
35
1
 
9
 
! Отговори
DAAA преди 10 години
И на децата в забавачката им стана ясно за какво иде реч Танов до уши в л..на и отрича! Досущ като Борисов лъжат като *** до дъно! Ако записа беше направен законно сега щяха да търкат наровете в Централен Софийски затвор! И как веднага онзи здрав прав мъж Мишо Бирата инфаркт в хотела на Златев пък и на място те с тази диагноза много оцеляват ама нашия ако не го бе убили инфаркта шяха да го доубият в болницата ,като експерта по записите ,катастрофата не можа но в болницата умря в 8 ден!
34
4
 
12
 
! Отговори
Дон Кольо преди 10 години
Че смее ли да каже нещо? Ако пропее, най-много и него да го сполети един внезапен "инфаркт".