4 г. нямаше справедливост при парите за регионите!

Станишев: Ресурсът се струпваше само в София, Пловдив, Бургас
Обновена: 13 апр 2014 14:37 | 13 апр 2014 14:31,
95
4 г. нямаше справедливост при парите за регионите!
Снимка: БСП

Трябва да се установи  справедливост в развитието на различните региони в България, защото предишните 4 години целият ресурс се струпваше в няколко града – София, Пловдив, Бургас, а всичко останало беше неглижирано по един много тежък начин. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев пред журналисти на поляната пред хижа „Беласица“, над Петрич, където традиционно се провежда Цветница. 

По неговите думи предстои да бъде направен преглед на одобрените проекти в общините, защото тези пари са за балансирано регионално развитие. Той добави, че ако има проекти, които не се изпълняват или се забавят по правителствената публично-инвестиционна програма, ще се търси начин да се насочват парите там, където има готовност.

"Целият фонд е 500 млн. лв, а бяха подадени проекти за 2,5 млрд. лв. Няма как в рамките на едно разпределение да се отговори на всички очаквания", припомни Станишев. Лидерът на БСП добави, че и от министъра на финансите е заявено, че това не е еднократна програма. „Всички виждат, че разликата между столицата, още няколко града и останалата част от страната, стана драстична. Това трябва да се преодолява, а не да се разширява“, категоричен е соцлидерът.

На въпрос кога ще бъде завършена магистралата в частта към Петрич, тъй като има забавяне, Станишев коментира, че това е сериозен проблем, който са обсъдили с кмета на града.

„Говорено е и с ръководството на пътната агенция. Изпълнителната власт прави всичко възможно да го ускори, защото това е сериозен проблем и създава много неудобства на хората. Трябва да бъде разрешен и се оказва постоянен контрол върху фирмата да ускори работата, но разбира се не за сметка на качеството“, обясни той. 

Лидерът на БСП беше посрещнат от десетки социалисти от Петрич с букети от рози по случай големия християнски празник Цветница.  Те му заръчаха след предстоящите евроизбори да няма друг вот през тази година. От своя страна той им отговори, че това ще зависи от "добре свършената работа от всички нас, както и от убедителните резултати на предстоящия евровот".  

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
9
 
2
 
! Отговори
Вале преди 10 години
За 4г. Борисов не успя да договори почти никакви позитиви за България. Не можа да реализира и сума ти проекти. Този човек се интересува само от благото си и не му пука за България.
52
2
 
12
 
! Отговори
Кой преди 10 години
Венци Йосифов е виновен,че се разведи с таз кифла,та кифлата дава съвети на Серго как да фалира държавата.
51
4
 
1
 
! Отговори
Нели преди 10 години
Съгласете се, че не може винаги да има само за едни и същи градове и региони пари, тогава не би следвало да се нарича регионална политика. Решението е справедливо. А с обновяването на някои градове се възражда надеждата, че те ще бъдат по-приветливи и желани за посещение и живот.
50
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И другите градове печелят европроекти. Само че министерството на финансите трябва да разреши и одобри. И Дянков стопираше парите за всички други градове освен София и Бургас. И за софийското метро са отклонили пари от Дунавската стратегия.Стига сте се правили на най-умните, само те знаели да пишат проекти, айде де.26
49
1
 
8
 
! Отговори
платен трол преди 10 години
До Анонимен 53Абсолютна глупост! Варненци така и не разбрахте, че големия ви проблем беше не Борисов, а некадърната ви и безумно крадлива администрация. Европроектите подлежат на одит от съответните евроинстанции, а с тях повярвай ми шега, никой няма желание да си прави.
48
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Станишев говори пълни глупости, всички проекти са с европари, а тях не ги раздава ГЕРБ.
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Идват само инвестори-***, които са мошеници и търсят роби да бачкат за жълти стотинки. Гърци, евреи... Изнасят си вредното производство, понеже в нормалните държави не им разрешават, а в тази скапана държава - може. Дават по 350лв. за 12 часа бачкане.Никой голям инвеститор не е дошъл, няма ида дойде.
46
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 47 А знаете ли как се печелят европроекти в България ? И Варна кандидатства по мащабен проект за пристанищен терминал,който ѝ беше в кърпа вързан ..... нооооооооооо любовта на Б.Б. към Варна се изпари и се насочи към проектите на Бургас.А Варна се беше зарекъл да превърне в село.
45
0
 
1
 
! Отговори
diopter +20 преди 10 години
zaglavieto e 99% istina. debelite koremi na horata ot vtoria red na snimkata pokazvat koi izyade mnogoto pari na bg narod. spesteni bg levove v debeli bg slanini e kofti kartinka.:(
44
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Серго е ***. Всеки път се изказва неподготвен като първолак
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Никъде в тази прокълната държава няма потенциал за развитие. България има отчайващи перспективи (най-вече демографски) и никой инвеститор няма да инвестира в държава, където след 20г. не е ясно дали ще може да намери хора за работа по-високотехнологична от метене на офиси. Знам какво е нивото на днешните млади - отчайващо. Е не и претенциите им. Знам и демографски на къде върви.Никой голям HiTec инвестор няма да припари тук, какво да търси в държава с преобладаващо малограмотно и *** насел
42
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Герб бутаха само София и Бургас. Тоя защо споменава Пловдив, не знам?!
41
0
 
0
 
! Отговори
тони преди 10 години
До азТова е идеята на фондовете, да се подпомагат изоставащи райони, а не да се гледа кротко как затъват, докато показно се режат ленти.
40
1
 
5
 
! Отговори
платен трол преди 10 години
До Анонимен 45Изобщо не е прав. Бургас спечели най-много европроекти . Най-много пари от държавния бюджет получи Варна, като най-голям град. Щом искате да вярвате на елементарни лъжи и това ви кара да се чувствате по-добре, нека е така, но това не е истината.
39
2
 
5
 
! Отговори
аз преди 10 години
Извинявайте, но наистина ли вярвате , че Видин може да е развит като Бургас или Враца, като Варна? Навсякъде по света има по-силни и по-слаби райони,и това е въпрос на потенциал на съответните райони. Равенството го има само в *** червени, кухи кратуни. Каквото и да говорят в България има точно 5 района с потенциал за развитие : София, Пловдив, Варна, Бургас и Стара Загора. Всичко останало са предизборни манипулации жалко,че хората се подават на елементарни ходове.
38
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За Пловдив не знам, но за Бургас е напълно прав. От всички черноморски общини БуРГАС ПОЛУЧИ НАЙ-МНОГО ПОДАЯНИЯ ОТ ГЕРБ.
37
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До възмутенЗащо мислиш сме най гадната, набедена и никаква държава на света. Защо мислиш, че няма нищо по-гадно от това да си българин. Защо ме е срам, че съм такъв. Защо мислиш, че този прокажен народ никога няма да се оправи.
36
1
 
8
 
! Отговори
we преди 10 години
Този Станишев пак се изказва неподготвен. Пловдив е в тотална икономическа изолация от централната власт и еврофондове от повече от 8 години.
35
1
 
6
 
! Отговори
възмутен преди 10 години
То да бяха само последните 4 щеше да е добре.Винаги ресурса си остава в София,затова и България се дели на София и провинция.Ама искам да знам какво щяха да ядат софиянци,ако не пристигаха камионите от провинцията?И какъв вой се нададе като се спомена,че ще местят министерства в провинцията.Хареса ми!
34
5
 
10
 
! Отговори
до Мария преди 10 години
ГЕРБ управлява само 4 год. , за толкова малко време какво първо да направиш, а тия червени *** управляват не 4 год., а от 1944 год. Първо взе насилствено земята на хората и всичко което можеше да се вземе, после уж я връщат но не цялата, а колко от БСП нямаха земя а сега си взеха най-хубавата за тях, купиха заводи и инвентари без пари. А такива като теб Мария, мислят че БСП мислят за народа и че те ще спасят България, а именно те са виновни за това, те взеха милионите от банките.