4 г. нямаше справедливост при парите за регионите!

Станишев: Ресурсът се струпваше само в София, Пловдив, Бургас
Обновена: 13 апр 2014 14:37 | 13 апр 2014 14:31,
95
4 г. нямаше справедливост при парите за регионите!
Снимка: БСП

Трябва да се установи  справедливост в развитието на различните региони в България, защото предишните 4 години целият ресурс се струпваше в няколко града – София, Пловдив, Бургас, а всичко останало беше неглижирано по един много тежък начин. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев пред журналисти на поляната пред хижа „Беласица“, над Петрич, където традиционно се провежда Цветница. 

По неговите думи предстои да бъде направен преглед на одобрените проекти в общините, защото тези пари са за балансирано регионално развитие. Той добави, че ако има проекти, които не се изпълняват или се забавят по правителствената публично-инвестиционна програма, ще се търси начин да се насочват парите там, където има готовност.

"Целият фонд е 500 млн. лв, а бяха подадени проекти за 2,5 млрд. лв. Няма как в рамките на едно разпределение да се отговори на всички очаквания", припомни Станишев. Лидерът на БСП добави, че и от министъра на финансите е заявено, че това не е еднократна програма. „Всички виждат, че разликата между столицата, още няколко града и останалата част от страната, стана драстична. Това трябва да се преодолява, а не да се разширява“, категоричен е соцлидерът.

На въпрос кога ще бъде завършена магистралата в частта към Петрич, тъй като има забавяне, Станишев коментира, че това е сериозен проблем, който са обсъдили с кмета на града.

„Говорено е и с ръководството на пътната агенция. Изпълнителната власт прави всичко възможно да го ускори, защото това е сериозен проблем и създава много неудобства на хората. Трябва да бъде разрешен и се оказва постоянен контрол върху фирмата да ускори работата, но разбира се не за сметка на качеството“, обясни той. 

Лидерът на БСП беше посрещнат от десетки социалисти от Петрич с букети от рози по случай големия християнски празник Цветница.  Те му заръчаха след предстоящите евроизбори да няма друг вот през тази година. От своя страна той им отговори, че това ще зависи от "добре свършената работа от всички нас, както и от убедителните резултати на предстоящия евровот".  

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
9
 
1
 
! Отговори
симо преди 10 години
До ЧичкаФондовете ги спряха след натиск от ЕНП по донос на Борисов. Днес същият е персона нон грата в Европа, никой не му вярва.
12
2
 
15
 
! Отговори
платен трол преди 10 години
Лъже комунистическия ***, но най-лошото е , че се намират наивници да му вярват. Документите, които бяха извадени на показ доказаха, че по времето на ГЕРБ Варна е получила повече ДЪРЖАВНИ пари от Бургас, което си е съвсем нормално, все пак града е по-голям. Европроектите, които се печелеха в Бургас са съвсем друга тема. Много управлявани от социалисти градове също печелеха ремонт след ремонт.
11
2
 
15
 
! Отговори
Запознат преди 10 години
Прочетох плана на БСП за развитие на България - най-важните точки които са заложени са "малцинствено предприемачество", "развитие на междублоковите простраства" и куп други идиотщини. Никъде не видях планове за индустрия (лека или тежка), за покровителстване на честния малък бизнес, за ограничаване на едрия капитал, за развитие на туризма съчетано с екологизацията на страната. Никъде не видях планове за възстановяване баланса на енергетиката. Вместо това ще насърчаваме патладжанените хора.
10
2
 
5
 
! Отговори
Ужас преди 10 години
Абе нема ли полиция там?Пазете децата бре.Този нали всички медии писаха,че е обратен?!
9
2
 
6
 
! Отговори
Чичка преди 10 години
Абе Станишев, ти откога започна да разбираш от икономика? Нали те помним тебе - спряха ви еврофондовете заради масова корупция още на първата година от членството. Не се заблуждавай и не заблуждавай хората че при вас беше добре. Единственото хубаво в периода 2005-2008 беше, че световната икономика просперираше, нямаше как България да изостане. И това беше. Хайде да те видя сега как и по-важното КОЙ ще изплаща заемите, които БКП теглите, за да купувате електорат?
8
11
 
3
 
! Отговори
Камен преди 10 години
До ОСТАВКА!!!Има да почакаш, Станишев си е стабилен и в БСП и в ПЕС, един от малкото ни политици, умеещи да комуникират с европейците.
7
6
 
2
 
! Отговори
dan преди 10 години
Орева света Тиквата, че пари няма, а се оказва, че дръвника просто не е искал пари от ЕС. Няма проект, няма проблем.
6
3
 
17
 
! Отговори
Десен преди 10 години
Др. Станишев аз много пътувам и тук е мястото да кажа че много в градове управлявани от БСП се благустрояваха по времето на ГЕРБ и като цяло се строеше доклоктото може в тежка криза. На очите ли си да вярвам или на комунистическите бръщолевения. И сега следва въпроса какво навравихте вие за една година управление освен че изтеглихте един заем който така и не разбрахме къде отиде.
5
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонименбегай се гръмни като те е срам
4
4
 
10
 
! Отговори
ОСТАВКА!!! преди 10 години
Станишката пее лебедовата си песен, ще го наритат и от ПСЕ, и от комунярската партия! Хората не са вече толкова глупави, за да ги управляват нагли делянпеевци с гласовете на зомбираните пенционери и платените ***! СТИГА!!!Гласувайте, братя и сестри, за да има БЪлгария БЪДЕЩЕ!!!
3
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Така е, тази прокълната държава винаги за едни е била майка за други - мащеха. Затова - ДГД, да изчезва и обезлюдява. Мразя я. Пикая и на жалката, полуробска история, и на помиярският и народ (шайка *** и озлобени скотове) и на всичко. Срам ме е че съм българин.
2
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всъщност през това време Бургас печелеше европроект след европроект и продължава да го прави.Проблема е с тези ,които не могат да си правят проектите.На тях колкото и пари да им отпусне държавата пак ще изостават.
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ще вземем назаем и ще си раздадем! Тавана на лихвите вече е до 50%!