Няма причина да променим позицията си за Украйна

Вигенин: Разчитаме на диалог и преки разговори
Обновена: 16 апр 2014 18:58 | 16 апр 2014 18:47, Красимир Ангелов
58
Няма причина да променим позицията си за Украйна
Снимка: БТА

Няма причина да променяме позицията си спрямо Украйна след днешните събития, обяви в Пловдив външният министър Кристиан Вигенин. Той бе категоричен, че позицията на България за случващото се е достатъчно ясна и вече е обявена.

Ще продължи работана за стабилизацията на Украйна, която според нас не е възможна без участието на Русия, посочи дипломат № 1 на България.

Още по темата
“Разчитаме на диалог и преки разговори между Русия, Украйна и съответно САЩ и Европейския съюз”, каза още Вигенин.

Той коментира и скандала със злоупотребата с лични данни в списъците на различни партии. Вигенин смята, че и на предишни избори е възможно да е имало злоупотреби, но сега ЦИК е дала възможност всеки да провери дали името му фигурира в списъците на определени партии.

Външният министър посочи, че след създалата се ситуация надали някоя партия някога ще си позволи да злоупотребява с лични данни.

Кристиан Вигенин бе в ПУ "Паисий Хилендарски", където участва в дискусия на тема "България в Европейския съюз: мобилност и възможности за младите хора". Дискусията е част от кампанията на Дипломатическия институт "Гласувам, защото се интересувам" с цел стимулиране на участието на младите хора в изборите за ЕП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
za rysia i ryskia narod yra drygari ako se naloji shte vouvame i sreshty nashite gadove plazmodii predateli izmenici sasipali balgaria edna shepa paraziti povecheto v sofia...
20
3
 
6
 
! Отговори
продължение за Виген преди 10 години
милиарди. Вие ще ни докарате катастрофа и ще се скатаете някъде да четете лекции като Горбачов и П. Стоянов, за да ви платят легално за подмазвачеството. Все си мислех, че след кобурга и най вече след Борисов и Цв. няма как да се пръкнат по-прости, но-още можело. Срам за българите-продължаваме да избираме все по прости и по прости. Това е някакъв синдром необясним. Явно сме достойни за презрение. Кого ли още можем да
19
3
 
7
 
! Отговори
Вигенчов преди 10 години
Каква позиция бе, Вигенчов? *** като тебе, Плевнялиев, Паситу, военния министър, че не му помня името, докарвате презрението на целия свят към България. Американците и ЕС ни презират и са ни презирали отдавна. Сега и руснаците. Не че ви обръщат внимание, но това все пак са славяни и някога ни уважаваха като такива. Да сте чули Испания, Португалия, Гърция, нещо да са излаяли по въпроса. Гърците не пуснаха НАТО при бомбардировките над Югославия и какво-всички се втурнаха да ги спасяват с
18
4
 
4
 
! Отговори
кажете бе вагенини преди 10 години
БСП - НАТОвски, Брюкселски ***, слуги на евреите!!!У бе, какво ви различава от ГРОБ бе, прокариотни издънки?
17
1
 
1
 
! Отговори
456 преди 10 години
До МаяО Майче ами то Боко трябва да го вдигне че да ни подпре:))Ама то от сланини вече не го вижда ,че за това му праща поздрави по духачки като теб!!
16
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
няма ми мнението за ***. изстрили са го
15
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Европейският парламент смята, че газопроводът "Южен поток" не трябва да се изгражда. Това е записано в обща резолюция, изготвена от представители на Европейската народна партия, европейските социалисти, либералите, зелените и консерваторите, предаде БНР.Документът, който трябва да бъде гласуван утре, обобщава позициите от днешните дебати за натиска на Русия върху съседни страни и действията за дестабилизация на Източна Украйна."ТОВА Е ГОЛЯМАТА НОВИНА НА ДЕНЯ !НО НАВЕДЕНИТЕ БГ МЕДИИ МЪЛЧАТ
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
КОЙ ГО ТУРА ТОЯ ДА МЕ ПРЕДСТАВЛЯВА?
13
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вигени има протести там в Украйна на другата страна, защо не направиш посещение и излаз със свое изявление.От страни не говори ние виждааме и казваме не на ЕС и НАТО
12
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"с тия тумби от гладни за паспорти *** нека Русия си ги прибира"Кажи го това на алчните хамериканци и *** им прислужници.
11
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За мен най-правилната позиция на България като член на ЕС е едно голямо НЕ на членството на Украйна и други кандидати в съюза стига с тия тумби от гладни за паспорти *** нека Русия си ги прибира чух ,че в Крим имало криза за провизии ,спомням си как преди 89-та чакаме по 3-4 дни за една торба цимент!!
10
3
 
13
 
! Отговори
ЖЕГА преди 10 години
***,ТОВА ПОКАЗВА,ЧЕ НАРОДА ИМА ПРИЧИНА ДА СЕ ЗАМИСЛИ ЗА КАКВО СА НИ ТАКИВА *** КАТО ТЕБ И ПЛЕВНЯТА!ТАКАВА ОТВРАТ СТЕ
9
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Вигенин: Няма причина да променим позицията си за Украйна"***, на твое място щеше да ме е срам от наведената позиция с разтворени бузи. Срамиш цялата държава с позорното си слугуване на краварите и еврогейовете.
8
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** не е дипломат 1, а лакей 1.
7
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вигенин ти сигурно не си ходил в казармата...такива като тебе за тях има една позиция аахаха
6
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
...каза дипломат No 1. Нищо дипломатично няма в това недоразумение, наречено вигейнин. Нееднокртно изказва европейска (фашистка) позиция, нали така му е наредено!!! Вън, предател, Народа има друга позиция.
5
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вигенин някой интересува ли се от нашата позиция?нашата позиция е квото ни кажат Хамериканцитедемек нямаме позиция:)
4
5
 
13
 
! Отговори
На съм ми се яви преди 10 години
Кое е второто АЗ на Роска Президентката?Ами Вигенин е отговора.Също толкова шаблонен и соросоидно ориентиран както и лакей на ЕС които вече открито ни третират като най бедните слуги без лично достойнство за бардаците им където хората ни се трудят за жълти стотинки.В БГ идват реки от кръв спрямо тези които ни управляваха 25 години както Правосъдна система и Пишман Бизнесмени.Идва нов 9 септември Народе.Нека се подготвим здраво за него-мисловно и физически.Скоро е!
3
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хайде бе момче ти имаш смелост, отиди с БТР там да сломиш бунтарите.Хахахаха
2
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вигенин е най-слабия външен Министър....след Калфин от времето на Ивайло свинаря...червени *** ОСТАВКА!