ДПС номинира човека Пеевски, а не сатанизирания му образ

Той ще е втори в листата, а водач ще е Филиз Хюсменова
Обновена: 17 апр 2014 21:33 | 17 апр 2014 16:33, Камелия Цветанова
191
ДПС номинира човека Пеевски, а не сатанизирания му образ
Снимка: архив, БТА

Зам.- председателят на ДПС и настоящ евродепутат Филиз Хюсменова ще води листата на партията с кандидати за представители в ЕП. На второ място е Делян Пеевски, трети е зам.-министърът на отбраната Неджми Али, а на четвърто место е лидерът на младежкото ДПС Илхан Кючюк.

Това на практика са реално избираемите места от листата на движението.

Още по темата
Лидерът на ДПС Лютви Местан определи листата като „букет от етноси”, обяви, че движението ще се бори за три места, а дори може и да има историческия шанс да се пребори за четирима евродепутати.

Местан обеща, че кампанията на политическата сила ще е толерантна.
 
Относно кандидатурата на Пеевски той настоя, че в номинацията му не трябва да се чете знак нито към БСП, нито към ГЕРБ, защото тя е направена от почти всички областни структури на ДПС.
 
„Онова, което аз чух и усетих в изказванията на областните ни председатели, може да се сведе до следното: Те казаха, че са номинирали реалния човек, политик Пеевски, а не този, когото виждат като сатанизиран образ”, разясни Местан.
 
По думите му областният председател на месната  структура на партията в Пазарджик, откъдето Пеевски е втори мандат депутат, е заявил, че той присъства на всички заседания и че няма нито един поет от него ангажимент, който да не е изпълнил.

„Ние взехме не лесното решение, най-лесното беше той да не бъде номиниран, но ние се съобразихме с мнението на местните структури”, обобщи Местан.

Според него реакциите на определени политически сили срещу възможността Пеевски да стане евродепутат е заради страх.

„Има силно притеснение от определени среди в България от възможността Европа да се срещне с мита, със сатаната, със злодея. А ако Европа види, че не става въпрос за сатана и за злодей, ако Европа се запознае, както нашите структури, с реалния политик, какво ще правят милите ни политически опоненти, с какво ще заместят основната си митологема Пеевски, на какво ще стъпи политическата им платформа, когато Европа го опознае, тук има сериозен страх”, отбеляза лидерът на ДПС.

Местан смята, че се прави опит да се  наложи тезата, че Делян Пеевски е медиен монополист.

„Включително онзи ден чух по БНТ, че той има 90 на сто от медиите в България, къде са тези медии, става въпрос само за 0,5%”, защити го Местан и добави, че според него е аморално политик да има медии, а и в Европа не се приема това.
 
„Преди време му препоръчах да се раздели с медиите си, ако иска да разчита на политическа кариера в ДПС, препоръката е чута и вестниците са продадени”, заключи лидерът на ДПС.

Относно листата с кандидатите Лютви Местан обяви, че очаква от хората в нея да превърнат в практика наслова на кампанията на ДПС -  „ДПС в Европа, Европа в България”.

„На първи прочит този слоган може да събуди и въпроса дали не е малко странно да поставяме въпроса Европа да дойде в България, но според нас е повече от основателен”, коментира Местан.

Той призна, че през годините от членството ни има положителни промени, но в същото време евросредствата не са стигнали до малките производители и до малките населени места и смесените квартали.

На пето място в листата е министърът на околната среда и водите Искра Михайлова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
0
 
6
 
! Отговори
куби преди 10 години
продал на фирма регистрирана предния ден.лъжите са много плитки
142
1
 
17
 
! Отговори
киро преди 10 години
Сега за евродепутат утре за президент ще го кандидатира Доганчо . " ДПС " ЕООД е фирма която осъществява всякакви прищевки на хора със много парички .... Данчо Ментата от голям застъпник за СДС , изведнъж стана голям ДПС , краде и лъга в Бургаси и накрая си купи място във парламента благодарение на "ДПС" ЕООД .. Парламента ни е един пълен цирк и то благодарение на " ДПС " ЕООД , сега държат на колене БКП и се подиграват със тях .
141
0
 
11
 
! Отговори
ели преди 10 години
Две прасета пият кафе. Едното погледнало в чашата на другото и казало:- Ммм даааа! Виждам тук чака те охолен живот, редовна храна, никакви грижи Само едни мааалки неприятности по Коледа
140
0
 
9
 
! Отговори
еми преди 10 години
попълнил необходимите документи?!?! залагам си главата ако този инфантил може да си напише името правилно
139
0
 
9
 
! Отговори
пешо преди 10 години
!!!като гледам тоя ***,разбирам защо толкова много хора гладуват и нямат стотинки за хляб.прасиевата му мутра говори че може да e само свински пастир.европеиското знаме с знак голееееема ***.
138
0
 
2
 
! Отговори
тони преди 10 години
А Местан го е помолил водещия офицер от КГБ, а него Путин.
137
0
 
4
 
! Отговори
ицо преди 10 години
Фирмата-да,но провери ли кой е собственика й?
136
0
 
3
 
! Отговори
12321 преди 10 години
Мдаааа,фирмата,дето ги е купила,създадена 2 дни преди това-Българите трева пасем...
135
0
 
1
 
! Отговори
куби преди 10 години
Е,нямат толкова,много си умножавал,поддал си се на пропагандата,а и не може само той да е черната овца,това наистина е наивно,акцията срещу него беше да се скрият други-много по големи и корумпирани известни играчи.
134
1
 
8
 
! Отговори
Www преди 10 години
Пеевски ще ни излага в Европа и то много!!!!
133
1
 
6
 
! Отговори
киро преди 10 години
Пеевски необразован /взел диплом от Благоевград как?/ безстаж и незаконно става следовател и след 5 /пет/ месеца Зам Министър шашмиуволнен, а Съда..? го връща ЧИСТ!Младежа на 22г. и майка му вече са милионери. Сега владеят :- сайтове 12/дванадесет/- вестници 20/двадесет/- телевизии 4/четри/- радия 4/четри/- списания 7 /седем/- Фирмите по разпространение на вестници и списанияЯвно самозабравилите се типове даваха и дават порции от държава- та на обръчи и мафии и СЕГА се Подиграват с наци
132
0
 
2
 
! Отговори
ели преди 10 години
ПОНЕЖЕ НЕ МИ СТИГНА МЯСТОТО01 март 2010 Ердинч Хаджиев и Пламен Ганев ДПС"Бившият областен управител на Добрич Ердинч Хаджиев и Пламен Ганев - бивш шеф на дирекция "Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост" в областната управа, остават в ареста. Добричкият окръжен съд остави без уважение молбата на защитата на задържаните за промяна на мярката за неотклонение.Фидел Беев. 18 януари 2012 Върховният касационен съд потвърди присъдата на бившия депутат от ДПС Фидел Бе
131
0
 
2
 
! Отговори
еми преди 10 години
Валери Цветанов ДПС. 03 май 2010Софийската градска прокуратура внесе в Софийския градски съд обвинителен акт срещу бившия земеделски министър ДПС Валери Цветанов, който бе привлечен като обвиняем за 35 незаконни замени на земеделски земи.Обвинението е за извършено престъпление по служба, включващо в състава си две деяния.Петър Ангелов ДПС. 07 юни 2013 Прокуратурата ще поиска снемане на депутатския имунитет на народния представител от ДПС Петър Ангелов. Ангелов е привлечен като обвиняем за у
130
2
 
2
 
! Отговори
пешо преди 10 години
Разбираме Мелиха,че бъдещето на България зависи от ДПС,защото чухме,какво каза на оня митинг Местан: "Ние "турците"ще заживеем рахат,когато се освободим от терора на централната българска власт" т.е. АВТОНОМИЯ и КОСОВО!? Ердоган казва:" Хиляди джамии има в България-в тях влизат турци,имат хавъски имоти- значи там е турска територия" Ето Мелиха,за това е виновно БСП,че ДПС управлява и завладява българска земя. След робство -няма наследственост,но БСП...и ДПС отвориха границата за исляма???Предадо
129
2
 
2
 
! Отговори
ицо преди 10 години
Вместо да адмирираме и да благодаримe на Местан, че е приканил Пеевски да продаде вестниците си ние го уплюваме. Колкото и да плюете, Пеевски ще бъде избран за евродепутат и ще до каже на Европа силата и мъдроста на ДПС. Местан много павилно порица всички невежи български наивници, които вярват на сценария за сатанизирането, персонализирането на всички недъзи на политическата действителност и свеждането им до Пеевски. Аз съм убедена, че зад гърба на Пеевски се крият милиони страхливи българи. Бъ
128
0
 
1
 
! Отговори
тони преди 10 години
Е ,няма офшорки,стига сте балонирали,хванала ви е инерцията и други,освен Пеевски, не виждате,а те са десетки ,които се кефят на случката,че не са мушката!
127
1
 
5
 
! Отговори
12321 преди 10 години
Дебелян продал Медиите си на Офшорките на Пеевски. Честито!
126
0
 
4
 
! Отговори
куби преди 10 години
Научих от вестниците, че той вече не е собственик и на вестници... Защо Местан се прави на ***?! Каква ли е причината???
125
1
 
0
 
! Отговори
киро преди 10 години
Този Пеевски е нещо като Борисов. Мафията се подиграва с българския народ. Сложиха Симеон Кобургготски премиер, Борисов - кмет, а след това премиер. Пеевски също го гласят за някакъв, но България може и да я няма до като му дойде реда.
124
0
 
0
 
! Отговори
еми преди 10 години
Ама всички не са ти угодни освен Станишко Гея - преживял катарзис. Защо ги ручахме жабетата *** стар. Нали да се отървем от комунизма. Влезнахме в ЕС и в НАТО.Мислиш ли че те обичат ксомунягите и децата им, които ни яхнаха. Ама и ти не обичаш ЕС.Тогава що щеш в България.Бегай при Путягата или в Турция - предател българдски.