ГЕРБ изхарчили 1,4 млрд. лв. резерв на НЗОК за пенсии

Той бил използван заради дефицит в НОИ
66
ГЕРБ изхарчили 1,4 млрд. лв. резерв на НЗОК за пенсии
Снимка: архив, БулФото

Зам.-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков съобщи, че резервът на Здравната каса от 1.4 млн. лева при правителството на ГЕРБ е бил изхарчен за пенсии.

Информацията за това е дошла от депутати от ГЕРБ, членове на парламентарната бюджетна комисия, след дълги запитвания на Комисията по здравеопазване. Буферът на НЗОК е бил използван заради дефицит в НОИ. Отговорът не е писмен, а само устен, уточни Пенков, цитиран от БНР.

Според него няма вероятност да се върне този резерв в Касата, без да се формира бюджетен дефицит, но въпросът е от компетенциите на министъра на финансите. НЗОК трупаше този буфер, за да започне реформата в болничния сектор, каза още зам.-министърът.

По думите му 90% от исканията на пациентските организации в предложен меморандум за приоритети в здравеопазването са заложени и в Националната здравна стратегия.

Това е профилактиката, превенцията на заболяванията, акцентът върху болничната и извънболничната помощ, но 5% от брутния вътрешен продукт за здравеопазване засега е нереалистично искане, смята той.

Проверката на шестте национално представени пациентски организации е приключила, но от тях са изискани допълнителни документи за източниците на финансиране.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе ГЕРБ изхарчил,глупости,а кой изхарчи и източи пенсионният фонд началото на прехода сигурно пак ГЕРБ,а червени *** ??????
52
2
 
3
 
! Отговори
ДИМЧЕВ преди 9 години
Е , И КАКВО КАТО СА ГИ ИЗХАРЧИЛИ/ САМО ЧЕ НЕ ЗА ПЕНСИИ / ? СЕГА СЛЕДВА ПРОКУРАТУРАТА ДА ХВАНЕ БЕЗХАБЕРНИКА ,ФИДОСОВА , ВЕЧНО ПОДСЪДИМИЯ АПАРТАМЕНТАДЖИЯ ,МЕНДА ,КРАСИМИР И ОЩЕ НЯКОЛКО БЕЗХАБЕРНИКА И ДА ГИ ВКАРА В КАУША ЗА ТАКОВА БЕЗОБРАЗИЕ ! НО , УВИ , ТОВА ПО ВСЯКА ВЕРОЯТНОСТ НЯМА ДА СТАНЕ - ГАРВАН ГАРВАНУ ОКО НЕ ВАДИ !
51
3
 
4
 
! Отговори
!!! преди 9 години
samo gluposti pi6at po adres na GERB !!!!! Omraznaha tezi madreci da gi 4eta . Vse Borisov i GERB sa im vinovni na vsi4kite .
50
3
 
5
 
! Отговори
Дянков преди 9 години
В Русия съм в Русия съм
49
2
 
3
 
! Отговори
клептомана лъже преди 9 години
Бившият шеф на НЗОК? Бившият шеф на Националната здравноосигурителна каса Бойко Пенков беше даден на съд за особено тежък случай на длъжностно престъпление, което се наказва с от 3 до 10 г. затвор. Пенков подаде оставка през октомври 2001 г. А одържавяването на резерва от здравни вноски е счетоводен трик, с който се узакониха вече направени от ГЕРБ харчове. Резерва на Здравната каса бе похарчен септември 2009 г. за купуване на специални права на тираж от МВФи е видна на сайта на МВФ.
48
4
 
7
 
! Отговори
ПАРТИЕЦ преди 9 години
Партия Герб единствено мисли за бедния и ограбен българин мисли за мойте родители и моето семейство и за мойте приятел и затова ще гласувам за Герб искрени благодарности на Искра Фидосова която помага на бедните гладните и онеправданите да живее Герб,Меркел и чичо Сам!
47
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
след управлението на Герб българина стана па беден и по болен и сега се чудя тия хора където гласуват за герб имат ли грам акъл ДОЛУ ГЕРБ И БСП
46
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чакай БЕ, нали резерва на НЗОК беше ОКРАДЕН лично от Борисов!!!!!!Пишете нови опорни точки, че старите не струват.Искам да се пенсионираммммм
45
7
 
13
 
! Отговори
Уверен преди 9 години
Та затова ли 4 години правителството на ГЕРБ не увеличи пенсиите и с 1 лв.!?!Не! Истината, че ГЕРБ,/разбирай Боко Тиквата и Цветелина/, о т к р а д н а х а парите. И на НЗОК, и на пенсионното осигуряване. От там са 3-те МИЛИАРДА на тази шайка!
44
2
 
4
 
! Отговори
до 34 преди 9 години
"разскош"ти сериозно ли така тролстваш, аз не бих ти дал двете кебапчета докато не се научиш да пишеш.И само на мен ли ми прави впечатление "Отговорът не е писмен, а само устен" ?Че всички са крали и крадат е ясно, ама и аз мога да кажа че Станишев е тичал гол около детска градина. Ще го публикувате ли?
43
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами кво да си говорим, че тиквената партия съсипала държавата - дайте да чуем за моника, хохегер, опорните точки, папките и оставка. Верно ли има 1 милион балъци да гласуват за тия бандити или голяма част от гласовете им са от крадени данни - ходете гласувайте, да не гласуват вместо вас.
42
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
***, по ***, най ***, гербаджия !!! Е те тва е градация.
41
2
 
8
 
! Отговори
Kakata преди 9 години
Sega predizborno 6te izkarat 4e GERB sa vinovni za situaciqta v Ukraina.Naroda ve4e mai ne e tolkova tup 4e da im vqrva na taq Svinie det sa na vlast !!
40
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
е то какво беше наред по времето на мутренско-милиционерското им управление!
39
8
 
12
 
! Отговори
Сеедно преди 9 години
Ич не им вярвам на тея червени *** !
38
7
 
10
 
! Отговори
С АКЪЛ ПОНЕ ПОМАГАМ преди 9 години
ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ .................................. ДЪРЖАВА ОТ ЗАПАДНА ИЛИ ЦЕНТРАЛНА ЕВРОПА - ДА Я УПРАВЛЯВА БИВШ ПОЖАРНИКАР, ФИЗКУЛТУРНИК ИЛИ МУТРА ? А :) МОЖЕТЕ ЛИ ДОРИ ДА СИ ПРЕДСТАВИТЕ , МОЩНА ИКОНОМИКА ДА Я ДОВЕРЯТ НА ЧОВЕК БЕЗ ИКОНОМИЧЕСКО ОБРАЗОВАНИЕ ?ЛИЧНО АЗ ДОРИ НЕ МОГА ДА СИ ГО ПРЕДСТАВЯ , УМА МИ НЕ ГО ПОБИРА !
37
1
 
5
 
! Отговори
пена преди 9 години
Е нали даването на пенсии било хубаво нещо? Или е само като го прави БКП-то...
36
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
PREDI 2 DNI KAZAHA,4E B.M.BORISOVSE OHRANQVA OT18 PAZVANTI.TOI E IZVESTEN IZ SREDITE NA AGENTITE NA DS KATO "BUDA", BIV6 KOMUNQGA OT BKP,TVURDO OSTANAL S PARTIINATA SI KNIGKA I NAPUSNAL MVR,4LEN NA SIC S AKTIVNA DEINOST V KRADENETO NA KOLI,PORU4KOVI UBIISTVA I DALAVERI S NARKOTICI,STANAL PREMIER S POMO6TA NA AHMED DOGAN,SUS6O AGENT NA DS. PITA SE SA6TO E TAZ OHRANA, NALI GO OBI4A NARODA, NALI E 4ESTEN I NE E KRAL,LUGAL,GRABIL I UBIVAL??TOI OGRABI NARODA SI S 4 MILQRDA I SEGA 6UBET E GOLEM STRAH.
35
2
 
10
 
! Отговори
до Веско преди 9 години
Ами то и Мишо Бирата изведнъж "почина" неочаквано в хотела на правешкия олигарх Телешка глава. Пък след няколко месеца се спомина и жена му, пак неочаквано и внезапно. И, доколкото знам, имотите им ги прибра банката на Цветелина Бориславова, тъй като бяха ипотекирани в нея.
34
3
 
10
 
! Отговори
Панев преди 9 години
До АнонименТролче, вашата се свърши, имате още 34 дни, преди да се разпадне организираната престъпна група, а Борисов истински да усети жегата на сенките от миналото си