Калфин възмутен: Номинацията на Пеевски е безобразие

България ще си понесе последствията, смята той
18 апр 2014 11:53, Екип на Bulgaria On Air
116
Калфин възмутен: Номинацията на Пеевски е безобразие
Снимка: Bulgaria On Air

Номинацията на Делян Пеевски за евродепутат е безобразие, коментира водачът на листата на „АБВ” за евроизборите Ивайло Калфин пред телевизия Bulgaria On Air.

По думите му предложението е демонстрация на определени хора от управляващата коалиция, че могат да правят, каквото си поискат.  Той посочи, че вече има реакции в ЕС на номинацията, които били изключително негативни.

„След като правим напук и натрапваме хора, които преди това са ги писали в докладите, то България ще трябва да си понесе последствията,” заяви Калфин.

Още по темата
Той коментира и кризата в Украйна и решението на групата на социалистите да не подкрепи предложението за санкции срещу Русия. По думите му няма смисъл Европейският съюз да заплашва с нещо, което след това не може да приложи. Той допълни, че няма единна позиция в ЕС за санкциониране на Русия заради Крим.

Калфин отбеляза още, че предвид факта, че Украйна дължи над 2 млрд. евро на Русия, заплахата от спиране на доставките на газ е реална. При евентуално блокиране на доставките е застрашена и българската икономика, коментира евродепутатът.

Той допълни, че цената на газа ще се повиши с около 40- 50%, ако бъде установена техническа възможност за внасяне на втечнен газ от Гърция. По думите му, дори България да започне да внася значително по-скъп газ от южната ни съседка, други страни от ЕС няма да се откажат да внасят руски газ.

„Германия например няма да спре „Северен поток”, коментира Калфин.

Той посочи, че преди години е предложил да се въведе общ енергиен пазар на ЕС и общо договаряне на цените. Редица страни обаче не са били съгласни, тъй като имат договорени значително по-ниски ставки за доставка на газ от Русия.

Целият разговор вижте във видеото на Bulgaria On Air

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
3
 
9
 
! Отговори
Баце преди 10 години
Калфин е не по-малко скандален от Делян Пеевски ! Нека не забравяме как лижеше черният *** на Кондулиза Райс и на Ердуган
60
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И Калфин и Пеевски са национални предатели и ако бяхме Исраел да са отстреляни на секундата! Но тук в *** е друга бира,ще ги избираме, пфу! За това им казвам на братята йудеи- лошо ни правите и Творецът ще ви го върне това зло! Един братски народ си имате и ни батарисахте!
59
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
С тази номинация ДПС-арите демонстративно заявиха : "Ще правим каквото си искаме и не ни пука от мнението на обществото !".
58
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не знаете за еврорегион Тракия, как Калфин и Вигенин- йудей, се пробваха да продадът България на Ердоган- евреин? Четете бе, маскари, четете да ви не лъжат!
57
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до ГоцеЗа тоя и Сатанишев съм гласувал заради Партията. До тук, аста ла виста предатели!!!п.п. НЯМА ДА ЗАБРАВИМ ЕВРОРЕГИОН ТРАКИЯ НИКОГА! НАРОДЕН СЪД ЗА ИЗМЕННИЦИТЕ!
56
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Другарят Галфин е прав! Ама как може, та това е безобразие да се номинират неевреи? Ние Обетованата земя ли сме или клозета на ЕС? Виж Паси, Кунева, Калфин, Нееейнски, Сатанишев- може, другите да приемат гиюр ако искат да топнат *** в баницата! Аама- ха, гой с гой!)))
55
4
 
4
 
! Отговори
Шаран -БГ преди 10 години
Всичко свързано с ДуПиСе е в пълен синхрон със всеки закон, дори и с Констентиуцията нали господин Президент Ж.Желев ? Като се осмелявате да давате коментарии по някои въпроси, а не си гледате " сиромашката" пенсия, защо не разкажете как се изложихте/ пардон осрахте/ със създаването на противоконституционна партия у нас ?????!!!!
54
5
 
2
 
! Отговори
и аз да кажа преди 10 години
и аз да кажа че не одобрявам калфин но това попрече ли на абв да го наредят първи в листата --НЕЕЕЕ! тогава защо той е против другите кандидати. може би разбира че голямата заплата от 20 хил. евро няма да я получава той а някой друг и сега се възмущава. Ай сектир
53
2
 
8
 
! Отговори
Мина преди 10 години
До ПероИ да няма разлика, не трябва да се мълчи, трябва да има гласност и да се интересуваме от всяко едно действие на нашия политик. Политика става политик да защитава хората които са го избрали, но често след избирането му той се самозабравя. Грешката на народа е в това че не искаме отчет от политиците. Пеевси е поредния купувач на гласове, едва ли се интересува за живота на тези хора в Хасковския край. Но както казват народа е стадо овце и всичко се очаква.
52
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не съм фен на Пеевски, нито на който и да е политик. Не ми е ясно с какво се различава Пеевски от другите политици. Да не влизаме в подробности, но всеки "работи" за да спечели повече и да живее по-добре. Ако има престъпления, има правосъдна система. Нали сме парламентарна република. Парламента да направи така, че виновните да си понесат заслуженото.
51
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А, Вашата каква е, да не сте по-заслужил?
50
4
 
13
 
! Отговори
от село преди 10 години
Всички са от един дол дрянки, всички са измамници, мошеници и продажници, никой не може по честен начин да забогатее толкова бързо. Всички наши политици имат една цел, да са в парламента, да са на власт и да могат колкото може повечко да трупат пари имоти кой каквото може. Нямаме политик който да мисли за Българския народ и няма и да има. Ето ние от село все повече обедняваме и обезлюдяваме, идват *** влизат в домовете ни ограбват ни, ако не дай си боже убиеш някой ***, край с теб.
49
2
 
17
 
! Отговори
гюро преди 10 години
Всеки да си гледа "собственият" електорат! Тия мамини синчета /политически "елит"/ ни делят на десни и леви, на българи и небългари, фили и фоби, и на всякакви, на обратни и необратни, на ранобудни и поспаланковци, стари срещу млади, учители срещу ученици, и не се усещаме даже!
48
8
 
15
 
! Отговори
да питам преди 10 години
И все пак никой не ми каза какво му е на Пеевски, всички се гнусят от него, освен че е много дебел, с какво е по-лош от другите (измамници)?
47
3
 
13
 
! Отговори
бай спас преди 10 години
По принцип и аз съм против кандидатурата на на слабичкото бизнесменче, но все пак нали живеем в демокрация! Айде другарят Калфин да каже как по-точно да отменим номинацията?
46
9
 
12
 
! Отговори
ха преди 10 години
Калфин, ще преживееш и това: Пеевски в Европарламента, а ти - в София.
45
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
otkoga ovcete se narichat izbirateli??????????????
44
9
 
12
 
! Отговори
1234 преди 10 години
Калфин, а Вие с какво се отличавате от Пеевски, та да квалифицирате неговата номинация?
43
4
 
4
 
! Отговори
xaxa преди 10 години
Edin dol mutri i komunqgi ste,ai siktir !
42
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Калфа,безобразие е твоето съществуване.когато една партия ти дава хляба и сиренцето,независимо коя е тя,ти си длъжен поне да не говориш глупости срещу нея.Но точно това е безочлието на нашите *** политиции пак се натискаш да ядеш на коритото този път на друга партия.това според теб не е безумие.това е алчност и простотия.