ДПС номинира човека Пеевски, а не сатанизирания му образ

Той ще е втори в листата, а водач ще е Филиз Хюсменова
Обновена: 17 апр 2014 21:33 | 17 апр 2014 16:33, Камелия Цветанова
191
ДПС номинира човека Пеевски, а не сатанизирания му образ
Снимка: архив, БТА

Зам.- председателят на ДПС и настоящ евродепутат Филиз Хюсменова ще води листата на партията с кандидати за представители в ЕП. На второ място е Делян Пеевски, трети е зам.-министърът на отбраната Неджми Али, а на четвърто место е лидерът на младежкото ДПС Илхан Кючюк.

Това на практика са реално избираемите места от листата на движението.

Още по темата
Лидерът на ДПС Лютви Местан определи листата като „букет от етноси”, обяви, че движението ще се бори за три места, а дори може и да има историческия шанс да се пребори за четирима евродепутати.

Местан обеща, че кампанията на политическата сила ще е толерантна.
 
Относно кандидатурата на Пеевски той настоя, че в номинацията му не трябва да се чете знак нито към БСП, нито към ГЕРБ, защото тя е направена от почти всички областни структури на ДПС.
 
„Онова, което аз чух и усетих в изказванията на областните ни председатели, може да се сведе до следното: Те казаха, че са номинирали реалния човек, политик Пеевски, а не този, когото виждат като сатанизиран образ”, разясни Местан.
 
По думите му областният председател на месната  структура на партията в Пазарджик, откъдето Пеевски е втори мандат депутат, е заявил, че той присъства на всички заседания и че няма нито един поет от него ангажимент, който да не е изпълнил.

„Ние взехме не лесното решение, най-лесното беше той да не бъде номиниран, но ние се съобразихме с мнението на местните структури”, обобщи Местан.

Според него реакциите на определени политически сили срещу възможността Пеевски да стане евродепутат е заради страх.

„Има силно притеснение от определени среди в България от възможността Европа да се срещне с мита, със сатаната, със злодея. А ако Европа види, че не става въпрос за сатана и за злодей, ако Европа се запознае, както нашите структури, с реалния политик, какво ще правят милите ни политически опоненти, с какво ще заместят основната си митологема Пеевски, на какво ще стъпи политическата им платформа, когато Европа го опознае, тук има сериозен страх”, отбеляза лидерът на ДПС.

Местан смята, че се прави опит да се  наложи тезата, че Делян Пеевски е медиен монополист.

„Включително онзи ден чух по БНТ, че той има 90 на сто от медиите в България, къде са тези медии, става въпрос само за 0,5%”, защити го Местан и добави, че според него е аморално политик да има медии, а и в Европа не се приема това.
 
„Преди време му препоръчах да се раздели с медиите си, ако иска да разчита на политическа кариера в ДПС, препоръката е чута и вестниците са продадени”, заключи лидерът на ДПС.

Относно листата с кандидатите Лютви Местан обяви, че очаква от хората в нея да превърнат в практика наслова на кампанията на ДПС -  „ДПС в Европа, Европа в България”.

„На първи прочит този слоган може да събуди и въпроса дали не е малко странно да поставяме въпроса Европа да дойде в България, но според нас е повече от основателен”, коментира Местан.

Той призна, че през годините от членството ни има положителни промени, но в същото време евросредствата не са стигнали до малките производители и до малките населени места и смесените квартали.

На пето място в листата е министърът на околната среда и водите Искра Михайлова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До дамЧовек, първият в листата е за камуфлаж. Той ще се откаже, за да стане вторият първи и т.н.
162
0
 
0
 
! Отговори
terminator преди 10 години
vseki ima pravoto na izbor ako tolkova ne xaresvat peevski dane glasyvat za nego,v politikata slu4aino popadnali niama.
161
0
 
3
 
! Отговори
h преди 10 години
Аман от ***
160
1
 
0
 
! Отговори
!!! преди 10 години
ne se mesia , vse intrigi sa
159
2
 
2
 
! Отговори
ХА,ХА,ХАААА... преди 10 години
ДПС , ЩЕ ВКАРАТ КОГОТО СИ ИСКАТ В ЕС И ПАРЛАМЕНТА...ПРОСТО ЗАЩОТО ИМАТ ЗДРАВА И НЕПОКЛАТИМА СОЦИАЛНА СТРУКТУРА И РЕАЛНО ЗАЩИТАВАТ НЕЙНИТЕ ИНТЕРЕСИ ...КОЛКОТО И ДА ВИ Е ТЪЖНО И ЖАЛНО!Доган и Местан --просто знаят как се прави Партия и как се защитават интересите на социалните и структури!Другите Партии са само схеми , инжинерни формирования и платени *** за ...печелене на пари и власт за някоя и друга година в Парламента и Общината-- на държавна издръжка!НЯМАТ НИКАКВА , СОЦИАЛНА БАЗА
158
2
 
1
 
! Отговори
JustTom преди 10 години
БГ "политика = Пародия! То не бе шеф на ДАНС, сега за Евро депутат се стяга... Голям Ентелект е тоя Пеевски...
157
1
 
4
 
! Отговори
gjbjk, преди 10 години
gnus me e ot toq cirk bezobrzen
156
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
каквито и да сме като племе ако беше от друга партия - нямаше да имат избиратели и първия от листата да си вкарат , но сега под строй дружно честито да им е на избирателите на ДПС
155
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТАКЪВ ЧОВЕК - ПЕЕВСКИ НЯМА ....ИМА ЕДНО МАМИНО СИНЧЕ КОЕТО ПЕРЕ ПАРИТЕ НА КТБанка И НА ЛИЦЕТО ЦВ.ВАСИЛЕВ...
154
1
 
9
 
! Отговори
партиен член преди 10 години
Нали и зашеф на ДАНС номинирахте човека пеевски.Той имаше куража и волята.Ага?Е много си нагъл.
153
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До кироCirka e palen v Bg politikata, no ne blagodarenie na DPC, a na nas, 4e ne glasuvame!!!
152
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Агент Павел / Местан / отново ни казва кое е добро и кое зло. Само агенти на ДС управляавт държавата ни.
151
1
 
8
 
! Отговори
идеалЪТ преди 10 години
Политиците са хора, които идват от народа. Какъвто е народа, такива са и политиците/управляващите. Мисля, че ако мразите политиците, то може би трябва да погледнете добре в огледалото и да се замислите дали всъщност вие не сте един политик. Нима и вие не ламтите за повече пари и по-малко работа? Няма лошо, но поне се радвайте на постигналите го политици. Тук проблем не са парите, а липсата на идеал. Парите не са идеал, а средство за обмен на идеали. Произвеждайте идеал и пари ще имате. Гаранция!
150
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вие ще номинирате всеки търгаш, появил се насреща ви, стига да има много пари. Хора без морал, а само с финансови интереси. За вас е приказката: "Интереса клати феса". Този път много яко се изложихте и ще си получите заслуженото не само от гражданите на България, но и от Европейския съюз. Всяка безпределна наглост се наказва. Това ще ви се случи, защото се самозабравихте и преядохте с власт. Всяка самовлюбеност се наказва жестоко ожт норода. Игнорирахте мнението му и загубихте тотално. БУМЕРАНГ!
149
0
 
17
 
! Отговори
Гост преди 10 години
Това - за човека и политик - нещо са се объркАли. И друго не е ясно - как точно е станал медиен собственик?
148
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пеевски не е човек, а политическа ***. Прави на *** всичко, до което се допри.
147
0
 
16
 
! Отговори
Пак парица е царица. преди 10 години
Бареков не е човек да пробутва Пеевски навсякъде. С крадените от мама Ирена тото пари на българския народ. Волен Сидеров не е човек да прости на Плевнелиев, че го би на президентските избори. Гони го до дупка от завист и за отмъщение. А бедна България чака ли чака разувне хора да поемат управлението й. Не, наши-ваши се бият за общото, което не им принадлежи. Че въвличат и нас в това. Що не им теглим майната на всичките! Чрез гласуване.
146
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Турците са тумурът на Европа.
145
6
 
7
 
! Отговори
тони преди 10 години
Световна истина е,че наследствени турци в България НЯМА! Тия,които се наричат сега "български турци" са наследници на върнати от Турция,след войната-нямало ги в турските фермани. И по примера на Кемал Ататюрк, Живков решил-българските поданници да са равноправни във всичко,щом живеят в православна държава-жените не забулени с фереджета,новородените -по именник-с български имена!Но ония"викачите" бунили народа?Взривили влак на Буново загинали 12-само български деца,взривили гара Пловдив-ранени мн
144
0
 
10
 
! Отговори
ицо преди 10 години
Местане,искам да ти разкажа за-ИСТИНАТА !!!Било някъде около 1984г. След поредна среща между турския лидер и Тодор Живков,накрая турчина,като на майтап казал на Живков: " Не можахме да ви превземем отвън,но ще ви превземем отвътре,Тодоре" ---Като как ще стане тая---казал Живков. "Ами ще давам пари на турците да раждат много деца в България"----Е,дори и така,те са мой поданници- казал Живков! "Абе те са твой,ама сърцето им е в Турция"----И това е лесна работа,ще отворя границата и всеки доброволн