Не сме договаряли яхти и хеликоптери, уверяват от ГЕРБ

Такива проекти не са одобрени, опровергаха от партията
37
Не сме договаряли яхти и хеликоптери, уверяват от ГЕРБ
Десислава Танева. Снимка: ГЕРБ

Не сме договаряли яхти и хеликоптери, отрече бившият директор на ДФ „Земеделие“ Румен Порожанов на брифинг на ГЕРБ.

Порожанов определи темата като „несериозна“, коментирайки изнесените днес данни от настоящото ръководство на фонда, че 3 млн. лева държавни пари по проекти по Програмата за развитие на селските райони са отишли за суперлуксозни возила и Брюксел няма да ги възстанови.

Порожанов обаче смята, че е допустимо да се подават заявления за автомобили. „Яхти и хеликоптери категорично не са договаряни, камо ли плащани. В правото на министър Греков е да направи проверка, да сезира когото трябва”, посочи той.

По думите му, когато е управлявал фонда, е имало активна комуникация с Брюксел и позитивни оценки.

Депутатът от партията Десислава Танева също заяви пред "Фокус", че по време на управлението на ГЕРБ луксозни яхти и хеликоптери не са били финансирани.

Тя коментира, че целите на програмата със сигурност не са за снабдяване на селските райони с луксозни джипове, яхти или возила от подобна категория.

При всички случаи одобрявам решението да не се подкрепят подобни инвестиции, тъй като всеки може да се сети, че не става въпрос за генериране на заетост на селските райони и на допълнителни доходи, а за удовлетворяване на по-различни нужди на определени лица, допълни тя.

Танева е категорична, че никой от тези проекти не е бил одобрен.

"Смятам, че това е окончателното решение, което взе Министерство на земеделието и храните като управляващ орган. Те не са били одобрявани, те бяха подадени още през 2013 година. Това бяха част от неразгледаните проекти до приключване на казуса с луксозните возила”, каза още Десислава Танева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
10
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бойко Борисов е бил за Великден в Дубай. Между 50 000 и 100 хиляди лева струва екскурзията при шейховете. Доц. Христо Бозов изчисли, че с тези пари хората от социалната кухня могат да бъдат хранени в продължение на 2 години в град като Варна. Това е цинизъм.Това е крадливата шайка ГРОБ.Тиквата на Велик ден в арабска държава-отива му или може би е ходил да арестува някой наркобос,знае ли човек.
12
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
всички партии са мафия
11
8
 
9
 
! Отговори
Наблюдател преди 10 години
Ами да покажат списъка с новите яхтсмени! Иначе това са празни приказки с предизборна насоченост. Но по принцип комунист отвори ли уста потичат лъжи.
10
3
 
11
 
! Отговори
Монархист преди 10 години
Нема бе, само дето Аню искаше да праиме партия с неква друга държава за некви F-16'ки нам си коя употреба и требеше като развалена плоча колко добри самолети са. А за Юрофайтъра, дето е пъти по-добър и по-атрактивен - дренки.
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Yacht-I I Helicopters No but Audi Q-7 za zemedelski zeli YES!!
8
18
 
14
 
! Отговори
Отвратен бесепар преди 10 години
Както обикновено комуноидите лъжат , ли лъжат. Засега със сигурност знаем , че Масларова използваше редовно Бентлита за разходки. Тая от коя партия беше , и не беше ли оная министърка разследвана за 16 млн лева присвоени. От Цацата няма да има резултат. Ще разследват още повече Цветанов, защо е подслушвал крадците.
7
4
 
4
 
! Отговори
emigrant преди 10 години
nepoznavam tazi zena ot fotografiata no garantiram 100 procenta chee shlyxa i kradla po fizionomiata i lichi chee ***
6
18
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Никога ГЕРБ на власт
5
2
 
16
 
! Отговори
? преди 10 години
3милиона за 390 МПС. Е то цената е под 8000лв на МПС. Ало да не се Голфчета
4
9
 
28
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
ВЕРВАМЕ ВИ НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙТЕ!!!!А ИНАЧЕ ПАРИ ЗА НИЩО НЯМАШЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!
3
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Айде, айде , всички знаем какво направиха много от стопаните със субсидиите...купиха си нови коли и апартаменти!
2
16
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аде стига бе, аман от крадливи и нагли Десислави!
1
23
 
19
 
! Отговори
Биволъ преди 10 години
Вчера Украинския евреин Станишев в тесен пиянски кръг в Кърджали е казал:- Дано повече балъци се вържат на моите приказки за благоденствието в бъдеще време и да гласуват за БСП, че тука почва да става напечено. Аз да си отида в Брюксел пък тука да се оправят както могат. Моника си ме чака и ми е купила хубава къща. Естествено не е много скъпа, само 2 500 000 евро, като и Хохегер помогна.