Външни за Украйна сили имат интерес там да няма избори!

Преначертават се граници чрез оръжие и агресия, отбеляза президентът
Обновена: 3 май 2014 08:15 | 2 май 2014 18:54,
373
Външни за Украйна сили имат интерес там да няма избори!
Росен Плевнелиев Снимка: Булфото

ЕС и демократичният свят трябва да дадат силен и решителен отговор на ставащото в Украйна, каза днес във Варна президентът Росен Плевнелиев. Той посочи, че за пръв път след Втората световна война в Европа се преначертават граници чрез оръжие, агресия и окупация. Това е сериозна промяна - както историческа, така и във всички други направления, включително в сектор "Сигурност", каза президентът.

Днес определени, външни за Украйна сили, имат интерес от непровеждане на избори в тази страна, посочи Плевнелиев. Според него трябва да се направи всичко възможно украинският народ сам да решава своето бъдеще и затова ЕС трябва да го подкрепи.

Още по темата
За случилото се в село Розово президентът посочи, че иска да припомни на хората там, че при приемането на Търновската конституция българските патриоти са записали, че всеки роб, откъдето и да идва, щом стъпи на българска територия, става равен и свободен. Плевнелиев изрази благодарност към жителите на Крън, които приеха сирийските бежанци. По думите му те са доказали с действията си, че помнят завета на предците си.

За предстоящите евроизбори Плевнелиев коментира, че би се радвал, ако българските политици се върнат към  задълженията си и започнат действително да дебатират по европейската тема. Той посочи, че българският народ не е разделен по отношение на своето европейско бъдеще.

Посоката е ясна, но още имаме какво да свършим, каза президентът. По думите му политиците трябва да спрат постоянно да се оплакват и обясняват, че нямаме план и сме разделени, а да кажат ясно как виждаме ЕС до 2020 година, кои инициативи на съюза са важни за България и как може да бъде изпълнен заветът на Апостола българите да са равни с другите народи.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


373
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
251
1
 
5
 
! Отговори
СОПОЛ преди 9 години
ПАК ПОЧНА ДА ГОВОРИ ГЛУПОСТИ ТОЯ
250
1
 
8
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Пак взе да плещи небивалици!Да не би да има нов превод към офшорките?
249
0
 
2
 
! Отговори
До до 311 преди 9 години
Поправка: "..обикновенните евреи в Украина сами са въвели термина "жидофашисти" във връзка с новата власт! "написал е книга по въпроса за световната секта Хабад, чиято родина е Украина, с главна квартира в щатите.
248
0
 
2
 
! Отговори
До до 311 преди 9 години
Не съвсем - някои полежаха в затвор, други в изгнание, трети направо си умряха. Не че не са останали още, но то в коя ли страна не е добре представен еврейският елит?В Украина сега си имат цяла държава с губернатори и правителство, а ако нещо стане, паспортите им са готови, благодарение на двойното гражданство. Потърси Едуард Ходос какво казва по въпроса - той е председател на еврейската общност в Харков и знае отвътре ситуацията. Казва че, обикновенните евреи в Украина сами са въвели термина "жидомасони" във връзка с новата власт!
247
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
грешка не студената а 2-рата световна исках да кажа
246
0
 
5
 
! Отговори
Церовски преди 9 години
Пълни глупости, особено това за първи път било от края на студената война с оръжие . ами сърбите бе ? тоя човек не е нормален според мен ! за нова година снимка на планина в щатите сега глупости за ............ както и да е майна та му
245
0
 
3
 
! Отговори
до 311 преди 9 години
а руските юдеи олигарси са си все така истинските управляващи
244
0
 
3
 
! Отговори
че го бара преди 9 години
Като нямаш какво да кажеш или като нищо не зависи от теб, най-добре е да си мълчиш. Смятам, че изказването е пълна глупост, но все пак какво значи "решителен отговор". Да спре да купува газ и да стои без енергия или да съкрати няколко милиона работни места, за да угоди на големия брат. Реално една тумба, която не е избрана дори на избори атакува с армия собствения си народ. Жалко за украйнците, защото са между Путин и шайка комерсиални типове.
243
1
 
5
 
! Отговори
чичка преди 9 години
Плевнелиев изглежда е забравил за разпада на Югославия щом говори глупости като: За първи път след края на Втората световна война се прави опит да се прекроят границите в Европа чрез груба сила, агресия, окупация и използване на оръжие. Това до сега не се е случвало
242
0
 
8
 
! Отговори
До Анонимен 290 преди 9 години
"от 1918 година насетне русия и СССР са продукт на юдейско комунистическата мафия. цялото им държавно ръководство като се почне от ленин троцки зиновиев дзержински са руски юдей антихристи."-Това е вярно с една забележка - дойде Сталин и отказа курса за общо световно правителство на Троцки-Ленин с Русия суровинна страна. Той каза че това не е добре а трябва да се индустриализира Русия за да е силна. Групата на троцкистите- глобалисти сега е на запад.
241
1
 
9
 
! Отговори
цеко преди 9 години
Не е виновен човека, дават му скрипта от Американското посолство той чете. Урежда си "бъдещето" като му изтече мандата, ще чете лекции в Америка
240
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
най после адекватен президент.браво
239
0
 
9
 
! Отговори
че преди 9 години
Само не разбрах кой украински народ да подкрепяме - този в Западна или Югоизточна Украйна?
238
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Плевня, народа има интерес тебе да те няма.
237
0
 
10
 
! Отговори
300 преди 9 години
Моля ви за снизхождение към лицето Плевнелиев. То е под влияние на много външни фактори. Дори се чувства отговорен пред онези 20% от нашите съграждани, които съзряха в него въплъщание на най-доброто от политическата ни прослойка.
236
1
 
13
 
! Отговори
Отлуната преди 9 години
Много *** президент си имаме, живи за оплкване сме.
235
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво безгръбначно мекотело, чете фактите, както дявола чете евангелието. Външни сили се намесиха да, ама евроатлантически външни сили, които докараха Украйна до гражданска война и геноцид. Все се опитва да тълкува нещата така, както му наредят господарите, ама пропуска едни 5.5 милиарда долара и факта, че ако Русия искаше да окупира Украйна, щеше да го е направила за последните 25 години. Когато умишлено дестабилизираш задния двор на една суперсила, не можеш да очакваш мир.
234
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Третополово насекомо на кого ще промиваш мозъка бре чехлюПФУ_хлебарка
233
0
 
16
 
! Отговори
Защо не кажеш? преди 9 години
Плевньо не посмя да каже имената на тези външни сили. А те са: Виктория Нюлънд, Джон Кери, Джо Байдън, шефа на ЦРУ, няколко фигури от ЕС. Защо плевньо се страхуваше да каже имената им? Защото е плевня и е само по далаверките...
232
0
 
16
 
! Отговори
но комент преди 9 години
Какви избори бе?Вчера в Одеса бяха брутално убивани хора заради етноса им, но ти си мълчиш ,нали