Външни за Украйна сили имат интерес там да няма избори!

Преначертават се граници чрез оръжие и агресия, отбеляза президентът
Обновена: 3 май 2014 08:15 | 2 май 2014 18:54,
373
Външни за Украйна сили имат интерес там да няма избори!
Росен Плевнелиев Снимка: Булфото

ЕС и демократичният свят трябва да дадат силен и решителен отговор на ставащото в Украйна, каза днес във Варна президентът Росен Плевнелиев. Той посочи, че за пръв път след Втората световна война в Европа се преначертават граници чрез оръжие, агресия и окупация. Това е сериозна промяна - както историческа, така и във всички други направления, включително в сектор "Сигурност", каза президентът.

Днес определени, външни за Украйна сили, имат интерес от непровеждане на избори в тази страна, посочи Плевнелиев. Според него трябва да се направи всичко възможно украинският народ сам да решава своето бъдеще и затова ЕС трябва да го подкрепи.

Още по темата
За случилото се в село Розово президентът посочи, че иска да припомни на хората там, че при приемането на Търновската конституция българските патриоти са записали, че всеки роб, откъдето и да идва, щом стъпи на българска територия, става равен и свободен. Плевнелиев изрази благодарност към жителите на Крън, които приеха сирийските бежанци. По думите му те са доказали с действията си, че помнят завета на предците си.

За предстоящите евроизбори Плевнелиев коментира, че би се радвал, ако българските политици се върнат към  задълженията си и започнат действително да дебатират по европейската тема. Той посочи, че българският народ не е разделен по отношение на своето европейско бъдеще.

Посоката е ясна, но още имаме какво да свършим, каза президентът. По думите му политиците трябва да спрат постоянно да се оплакват и обясняват, че нямаме план и сме разделени, а да кажат ясно как виждаме ЕС до 2020 година, кои инициативи на съюза са важни за България и как може да бъде изпълнен заветът на Апостола българите да са равни с другите народи.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


373
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
2
 
10
 
! Отговори
miki преди 10 години
az sprqh ve4e da komentiram tova nedorazumenie
150
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не използвай Ботев бе ***!..Вазов, *** демокрадски. Поемата за Васил Левски, не за футболния отбор!
149
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя мръсен червяк, тоя низък роб,тоз позор за Бога, туй пятно на храмаБългария погуби чрез черна измама!Тоз човек безстиден със ниско чело,пратен на земята не се знай защо,тоз издайник грозен и божий служител,който тая титла президент без срам бе похитил,На кого ръката не благословия,а издайство сърши, и гръм не строши я,и чието име не ще споменаот страх мойта песен да не оскверна,и кого родила една майка луда,който равен в адът има само Юдафърли в плач и жалост цял народ тогаз!И тоз човек йоще живей между нас!
148
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Жалък, ама да не сте гласували за него!!!!!!!!!!!
147
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименБраво Анонимен! Плевнелиев е поредният повод да се срамуваме от нашата страна. Безгръбначен, продажен, глуповат... Това е лицето на нацията ни. .........
146
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Одисейо, ти днес хапна ли и ходи ли до тоалетната! Ще се затриеш и без Трета световна ....Или се сменяте там по график и следвате опорните тикви. Одисеят първа смяна днес беше малко по интелигентен.Тоя е някаква пухкава реставрирана лелка.
145
1
 
9
 
! Отговори
$%&?£ преди 10 години
Болното жуже да става президент,БСПто да да си изкарва мандата.Следващия да е за ДПСто .Украйна да отива в Русия.ЕU да се разпадне.Щатите да си върнат Аляска........и всичко се нарежда,България цъфти и вързва....
144
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Винаги съм гласувал за ГЕРБ и уважавах Плевналиев. Но след изказванията му по Украинската криза като бак вокал на Обама, ГЕРБ и Плевналиев ме загубиха като фен и избирател. Може ли пък президента да е такава безгръбначна *** на американците. Аз дето мраза кмунистите от дъното на душата си започнах да ги харесвам след Украинската криза . Поне гледат да си мълчат и да не ръсят глупости.
143
1
 
29
 
! Отговори
обикновен човек преди 10 години
Щом е докарахме до там,че това НЕЩО да ни е президент,значи че не сме на дъното,ами и 2 метра закопани в него.Срам ме е че съм българин заради тоя ***.Има ли по света по смешен държавник-май не...
142
1
 
20
 
! Отговори
жеко преди 10 години
това му е снимката от вашингтон когато откопчава дюкяна на обама
141
1
 
21
 
! Отговори
срам преди 10 години
г-н Президент гласувал съм за вас , ама ме е срам от вас Вие с Вашата позиция сте срам за България ,з а обикновените хора .Не ВИ знам какви игри играете , но вие представлявате единствено и само себе си .---------------------------------." Според него трябва да се направи всичко възможно украинският народ сам да решава своето бъдеще и затова ЕС трябва да го подкрепи."както САЩ като наливаха пари да свалят законно избрания Президент ли ??? Срам , срам срам
140
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нашият е същият шут като онзи от бялата къща, само се различават по тена.
139
1
 
11
 
! Отговори
Garibaldi преди 10 години
До Одиссей 1Ние сме спокойни,ти нещо се безпокоиш щом така подробно описваш народите,които живеятв Одеса в % нещастнико. ТИ и гъбестия spongi сте най яростните опоненти във форума.Колкото и да не ви харесва,каквото има да става ще стане и без вашата статистика.Бива синитролове,ама толкова ли ви са малки пенсиите,че се продавате за жълти стотинки. Недейтеда забравяте,че и ние сме живели и работели в близкото минало.Така,че не се хабете толко-ва да лъжете.По яваш бе братле,че ще вдигнеш кръ
138
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този не е моя президента на моята страна
137
2
 
9
 
! Отговори
Plamen преди 10 години
до Одисей1-Ти наистина си ужасно неграмотен.Един съвет :не използвай думи,които не разбираш.Пише се ИЛИТЕРАТ,а не ИЛИТЕРАН.Момче,само с "Винету" не става.Като ти чета глупостите се радвам,че има интернет,че такива като тебе да си стоят в къщи ,пред компютъра,иначе щяха да ходят сред хората.
136
4
 
21
 
! Отговори
456 преди 10 години
Toзи президент е голямо недоразумение
135
5
 
17
 
! Отговори
4avdar преди 10 години
ВОЛЕН СИДЕРОВ - ПРЕМИЕР
134
0
 
12
 
! Отговори
varadin преди 10 години
RAZVAN RAZPRANATA 6ISTA
133
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
нашият президент е един миризлив ***
132
2
 
7
 
! Отговори
salajadin преди 10 години
До Одисей 1nishto ne znaesh za men slance no shte ti pomognavinagi sam bil bezpartien BALGARIN,sobstven dohoden biznes,mnogo rabota,iplashtayki iaki danaci za da sashtestvuva obshtestvoto,otvraten sam ot negramotni poddali se na propaganda balgari kato teb,no sam po uzasen ot politici kato toia nedonosliak na snimkata koito s maloumni deystvia i izkazvania prichiniavat neizbroimi vredi na naroda si