Външни за Украйна сили имат интерес там да няма избори!

Преначертават се граници чрез оръжие и агресия, отбеляза президентът
Обновена: 3 май 2014 08:15 | 2 май 2014 18:54,
373
Външни за Украйна сили имат интерес там да няма избори!
Росен Плевнелиев Снимка: Булфото

ЕС и демократичният свят трябва да дадат силен и решителен отговор на ставащото в Украйна, каза днес във Варна президентът Росен Плевнелиев. Той посочи, че за пръв път след Втората световна война в Европа се преначертават граници чрез оръжие, агресия и окупация. Това е сериозна промяна - както историческа, така и във всички други направления, включително в сектор "Сигурност", каза президентът.

Днес определени, външни за Украйна сили, имат интерес от непровеждане на избори в тази страна, посочи Плевнелиев. Според него трябва да се направи всичко възможно украинският народ сам да решава своето бъдеще и затова ЕС трябва да го подкрепи.

Още по темата
За случилото се в село Розово президентът посочи, че иска да припомни на хората там, че при приемането на Търновската конституция българските патриоти са записали, че всеки роб, откъдето и да идва, щом стъпи на българска територия, става равен и свободен. Плевнелиев изрази благодарност към жителите на Крън, които приеха сирийските бежанци. По думите му те са доказали с действията си, че помнят завета на предците си.

За предстоящите евроизбори Плевнелиев коментира, че би се радвал, ако българските политици се върнат към  задълженията си и започнат действително да дебатират по европейската тема. Той посочи, че българският народ не е разделен по отношение на своето европейско бъдеще.

Посоката е ясна, но още имаме какво да свършим, каза президентът. По думите му политиците трябва да спрат постоянно да се оплакват и обясняват, че нямаме план и сме разделени, а да кажат ясно как виждаме ЕС до 2020 година, кои инициативи на съюза са важни за България и как може да бъде изпълнен заветът на Апостола българите да са равни с другите народи.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


373
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
16
 
7
 
! Отговори
Едно Българче преди 10 години
Колкото и да не им харесва на руските България има европейси президент !Гордея се с Вас, г-н Президент!
170
4
 
16
 
! Отговори
киро преди 10 години
Нашият президент се напъва да изглежда по-голям от това, което представлява. Той не е достатъчно компетентен, продажен и несмаслен да бъде мой президент.
169
4
 
10
 
! Отговори
Попа с картечницата преди 10 години
На изборите да не цъфне истината украинците къде искат,стига да не се печатат бюлетини от проевропейски настроените политици като нашета Тиква и Цвъки голямото ухо.
168
2
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Аз съм на 62 и повярвах в демокрацията за промяна на строя но целия български народ се оказахме излъгани и ограбени с изключение на продажно забогатели политици, милионери от криминален контингент а за министри и президенти като тая кукла на конци. За съжаление не виждам светлина в тунела и жалко за деца и внуци които ще живеят още по-тежко от нас и още по-жалко е, че народа ни е *** и избира подобни маймуни !
167
11
 
6
 
! Отговори
Господарю преди 10 години
Аз съм близо до гората така че не ми пука за руския газ.
166
16
 
4
 
! Отговори
Господарю преди 10 години
То е ясно че руснаците са изпратили хора в Украйна за да създават напрежение и повод за навлизане на армията.
165
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много се забавлявам с това недоразумение ... дори русофобчетата се червят ...
164
25
 
4
 
! Отговори
шопето преди 10 години
Росен Плевнелиев е нашият президент!
163
2
 
11
 
! Отговори
РПК 7/62 преди 10 години
одобрението към президента Росен Плевнелиев се е сринало с 30 пункта в рамките на една година, показва проучване на Института за модерна политика (ИМП), проведено в периода 24-31 януари сред 1022 пълнолетни българи.Положителна оценка на държавния глава дават 16.5% от българските граждани, докато 35.3% от тях не одобряват дейността на Плевнелиев. Точно преди една година подкрепата за президента се е оценявала на 47.6%, като той е бил с най-висок личен рейтинг от българските политици, показват д
162
2
 
21
 
! Отговори
РПК 7/62 преди 10 години
Одобрението на руснаците за Путин достигна 82%
161
2
 
5
 
! Отговори
Az преди 10 години
Zashto se mesha tozi,kudeto ne tryabva?Kakvo iska,da sprat da ni kupuvat rusnacite proizvedenite stoki? Navyarno amerikancite ot USA shte zapochnat da ni kupuvat stokite?!Mislya,che na vsichki umni hora e yasno,che ako prestanat da si namirat nacionalni interesi na hilyadi kilometri tezi ot USA i se krotnat i se razkarat ot Ukrayna,tova pravitelstvo nyama da go ima sled 3 dni i obstanovkata shte se uspokoi.
160
2
 
19
 
! Отговори
луд умора няма преди 10 години
Абе,Плюнчо,какви сили попречиха и все още пречат на България,да се проведе референдум,за влизането ни в НАТО и ЕС,при положение,че никой не го избръсна за слива тъпоумния народ,когато го натирвахте там?!Нали уж сте демократи,а пък така недемоктратично ни натикахте в тези бандитски организации,за да ни доограбят и ни превърнат окончателно в роби.
159
1
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Външни сили - Сигурно има предвид Русия.Сигурно знае защо празнуваме 3 март, затова трябва да се въздържа.
158
17
 
4
 
! Отговори
st преди 10 години
Ама вие тук сте големи шушомиги, могат да ви купят за 5 рубли ай на бас.
157
0
 
8
 
! Отговори
st преди 10 години
Нали на 25 уж избори ще има в Европа и в украйна кво стана.
156
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Росене България е с теб само Герб
155
1
 
7
 
! Отговори
pikantera преди 10 години
До До 201-и:ne ni6to toi e prosto edno nedorazumenie i ni6to pove4e ot edin predsedatel na dom savet
154
5
 
24
 
! Отговори
Бат Мичо преди 10 години
Този... не е мой президент !
153
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Давай Плевнелиев мачкай комунистите!
152
4
 
12
 
! Отговори
До 201-и: преди 10 години
"Българският президент да не ви завира нещо отзад че пискате така бе?"... е т`ва ме разсмя искрено! К`во може да ни "завре" тази пародия на мъж аз лично и понятие си нямам? Че той ако можеше да прави нещо подобно сега всички щяхме да имаме удоволствието да виждаме наживо по-добрата му половинка, а не да хвърляме на боб има ли такава изобщо?! И едва ли щеше да допусне да му зализват перчема и да го чукат по челцето пред цялата нация! Срам и позор е това недоразумение на майката природа!