Украинците все трябва да почиват някъде, няма да е в Крим

Стойнев: Няма данни, че кризата в Украйна ще се отрази на летния туризъм
7 май 2014 16:29,
61
Украинците все трябва да почиват някъде, няма да е в Крим
Драгомир Стойнев. Снимка: архив, БТА

Няма данни, че кризата в Украйна ще се отрази на летния туризъм, съобщи по време на изслушване в икономическата комисия към Народното събрание министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев.

"Към момента няма отменени чартърни полети от Русия и Украйна към морските ни курорти. Напротив, очакваме ръст на полетите от Русия от 2,3%", допълни още той.

С цел да се привличат повече руски туристи ще бъдат открити още консулски служби в Русия. Първата от тях ще бъде в Екатерининбург.

Притесненията на Стойнев са свързани с ръста на инфлацията в Украйна, който намалява покупателната способност на хората. "От друга страна и те трябва да почиват. Не вярвам да го направят в Крим", заяви икономическият министър.

Що се отнася до зимния туризъм, данните за януари-февруари показват ръст на туристите от 4,5 на сто през изминалия сезон.

Той допълни, че правителството продължава да работи за популяризиране на България и то не само като дестинация със сезонен характер. През тази година са отделени "пет пъти повече средства за туризъм" и това личи от представянето на страната по международните изложения. По време на изложение в Киев преди месец българският щанд е получил награда от организаторите за представянето си.

В момента се представяме на туристическа борса в Дубай с цел привличане на богати туристи в страната. Рекламираме и повече СПА дестинации и възможностите за голф туризъм, които предлага страната.

Нов закон за привличането на чуждестранни инвестиции подготвя правителството. Целта е намаляване на бюрокрацията, въвеждане на по-гъвкави изисквания, така че да бъде постигната по-бърза реализация на проектите, обясни министърът.

Текстовете на закона са почти готови и той се съгласува с бизнеса.

Освен с новия закон, правителството работи за привличане на инвестиции и чрез запазване на предвидимостта - запазват се размерите на данъците и осигуровките, дългът не расте, страната е добре финансово, категоричен беше Стойнев пред депутатите.

Той посочи още, че всъщност преките чуждестранни инвестиции се повишават, но не и с тенденцията, която ни се иска. През 2013 година размерът на преките чуждестранни инвестиции, влезли в страната, са 1.9 млрд. евро, докато през 2012 година са били 1.72 млрд. евро.

Част от инвеститорите са получили и сертификати от Българската агенция за инвестиции - издадени са 5 сертификата за проекти на стойност 106 млн. евро.

Още икономически новини четете в Investor.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Стига сте канили чужди пари , ами дайте възможност на българите да създават бизнес, тотално е сбъркана схемата за развитие на страната, няма грам визия за бъдещето, нито икономическа програма за развитие, нито стратегия. Дребният и среден бизнес са гръбнака на една държава, не корпорациите.
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
айде всички от майдана у село на мегдана
42
0
 
3
 
! Отговори
Рино преди 10 години
Нашите хотели имат доста добри условия в места като Албена например могат да идват много нови туристи.
41
0
 
2
 
! Отговори
Ристо преди 10 години
Трябва активно да рекламираме активно нашият туризъм сред аудиторията посещаваща Крим
40
0
 
0
 
! Отговори
Vesti преди 10 години
Много правилна позиция! Ние сме за диалог и територаиална цялост на Украйна. Оттам минават страшно много доставки за България.
39
1
 
2
 
! Отговори
Wine преди 10 години
Добре е, че правителството се опитва да създаде положителен инвестиционен климат!
38
0
 
1
 
! Отговори
Infinity преди 10 години
Самата истина. Трябва да привлечем туристическият поток от Крим у нас.
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Оигуфрен. За такива случаи трябва медицински преглед на всеки кандидат!
36
0
 
5
 
! Отговори
тцЪ преди 10 години
Абе мое ли нашите политици да са толкова *** парчета, бе! Украйна е на ръба на гражданска война, тоя "Украинците все някъде трябва да почиват"
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До до 35Неговото е първобитен тролски манипулативен пост. Написва нещо, което от болшинството се подкрепя и веднага след това тролската си мисъл.
34
0
 
2
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 10 години
Тоя злорадства ли? Може ли да приказва така.
33
1
 
0
 
! Отговори
я па тоа преди 10 години
За българите това не важи най вероятно.Те трябва само да бачкат и да хранят чевените народни изедници!
32
0
 
2
 
! Отговори
Наришкин преди 10 години
Ами може да почиват в Сибир.
31
0
 
2
 
! Отговори
Фолцфаген Словакия преди 10 години
Владимир Махалик шефа на Фолцфаген Словакия не иска да сравняват Словакия с източа Европа , човека мисли Сливакия за Америка *** и *** му чехословашки mediathek.daserste.de/sendungen_a-z/799280_reportage-dokumentation/21162444_wahl-2014-die-story-im-ersten-so-tickt-europa
30
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе ти нормален ли си бе Стойнев ?Първо ти ще казваш къде щели и къде нямало било да почиват украинците.Второ, загрижил си се за тяхната покупателна способност, а не за нашата.
29
5
 
7
 
! Отговори
Шоп преди 10 години
Тоя *** се подиграва на украинците за Крим.Цялара проруска пасмина трябва да мине през високотемпературна обработка...
28
1
 
2
 
! Отговори
nedkodd преди 10 години
Министър драгни пелтекуф нито логопеда ти помогна нито ти от момента в който столетницата те направи министер си бил в час! Пелтик ти винаги си бил в междучасие и се мъчиш и напъъъъъваш да откриеш топлата вода,защото си *** вземай пад ръка столетницата и беж в Москва, а ако не ви приемат кеф ти Виетнам ,кеф ти Северна Кория,бегай че да не се роди някой пиночет..................
27
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Стойнев очаква маскираните "протестиращи" да дойдат на "почивка" в България .
26
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Украинците все трябва да почиват някъде"Тоя смахнат ли е? Украинците са фалирали, на дотации от МВФ и ЕЦБ... трябвало да почиват, видиш ли. Може и да почиват. Ама богатите украинци - олигарси. И няма да е нито в Крим, нито в България.
25
2
 
11
 
! Отговори
евлоги преди 10 години
Вие отървете руснаци те и чакайте украйнците.ще бъде тъжно като започнат да се затваря хотели заради липса на почиващи руснаци .