Орешарски за вота на недоверие: "Южен поток" не го строя аз!

Премиерът каза, че ще коментира, като се запознае с мотивите на ГЕРБ
Обновена: 9 май 2014 14:43 | 9 май 2014 14:40, Анисия Иванова
54
Орешарски за вота на недоверие: "Южен поток" не го строя аз!
Пламен Орешарски на отбелязването на Деня на Европа. Снимка БТА

Очевидно толерантността у нас отдавна е заминала - първи сто дни, предизборни кампании, има правила, които хората ги спазват по света. Това каза премиерът Пламен Орешарски пред журналисти по повод искания от ГЕРБ вот на недоверие към кабинета, след като участва в отбелязването на Деня на Европа и десетата годишнина от разширяването на ЕС в "Дома на Европа".

Още по темата
По-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви в парламента, че партията внася вот на недоверие към кабинета заради проблемите в енергетиката и проваления проект "Южен  поток".

Премиерът уточни, че ще коментира исканията за вота, след като се запознае с неговите мотиви.

„Южен поток не го строя аз, ако го строях аз, приемам всички упреци“, коментира Орешарски. Премиерът акцентира, че проектът не е български. Той отбеляза, че опозицията достатъчно го е била забавила, както и че са били оставени достатъчно неизгодни условия като лихва от 8 на сто. Така че по-добре е да бъдат малко по-скромни по отношение на "Южен поток", допълни той.

Важното е да се договорят добри условия за страната, а не да се бърза, заключи Орешарски.

Министър-председателят коментира и днешните празници, като ги определи като достатъчно важни и символни. Единият отбелязва мрачен период от историята, другият - началото на друг, надявам се да бъде светъл, което се отнася и за нас като страна-членка, допълни той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да бе. Ние забравихме,че не си министър ти.Кой?Кой?Кой?Доган ли?Този хидроинженер може всичко за добри пари.Нещо бил в депресия,след водното огледало,ама тази порция няма да иска да я подмине.Или експерти като Овчаров,че той май милиардер искал да става.А Данчо ментата и бисерчето дали имат нещо общо с това.Знаем,че добре изпипват участията си в такива сделки.Да се чуди човек как първия е допуснал този малък гаф,че да го разследват.Абе,цялата власт е тяхна, та един прокурор ли ще им се опре.:)
45
2
 
11
 
! Отговори
Евродепутат преди 9 години
Никакви *** на мутреса Моника не могат да скрият очевадното, а то е , че Б.Борисов е истински Държавник и родолюбец. За разлика от него Станишев е небългарин и предател на националните ни интереси на който му плати повече. Апропо защо се писа водач на листата Станишко, защото иска да се чупи в Брюксел където с Моника си купиха къща и офис за над 3 000 000 евро откраднати пари от народа. Това е истината и нищо и никой не може да я промени.
44
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе знаех си аз,че нищо не строите а само събаряте.
43
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ама теб изобщо никъде те няма!Ти си посмешище за България или експерт по взимане и харчене на заеми!
42
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АМА ТИ ОСВЕН ДА КРАДЕШ КАКВО ДРУГО ПРАВИШ БЕ!
41
5
 
11
 
! Отговори
Батман преди 9 години
Внуците ме питат , защо е имало Възродителен Процес в България , аз им казвам че в Тодор Живков е управлявал България 35 години и накрая си ваoбразил че е Батман
40
2
 
15
 
! Отговори
666 преди 9 години
Верно бе орех ти не строиш ние забравихме че марсианците го строят
39
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой?
38
5
 
12
 
! Отговори
политолог преди 9 години
Колкото повече време управляват тройната мафия БСП-ДПС-Атака-ДС , толкова повече мислещите българи виждат , че на този етап единствено ГЕРБ и Б.Борисов могат да изведат България от блатото , в което ни набутаха тройната коалиция. В най скоро време ще се повиши драстично тока , горивата , а от там и всички хранителни продукти. Не случайно Станишев , Сидеров и Бареков се писаха водачи на Евролистите. След изборите ще избягат в Брюксел уж да променят Европейската политика, а ние ще подсмърчаме .
37
2
 
2
 
! Отговори
Читател преди 9 години
"...Животът ще дойде по-хубав от песен,по-хубав от пролетен ден..."Споменал за песен и нещо се сетил.В очите му пламък цъфтял.Усмихнал се топло, широко и светло,отдръпнал се, после запял.Как мислите, може би тука се криеедин истеричен комплекс?..." Вапцаров
36
3
 
14
 
! Отговори
винкел преди 9 години
Ало червени маймуни хайде ходете да работите в Белене важно бе да похарчите народни пари от 90 год до сега маймуни не сте построили един кокошарник
35
14
 
11
 
! Отговори
Анонимният преди 9 години
ГЕРБ (Граждани за Ефективно Разграбване на България) - дръжте се здраво за масата, дойде ред да се плаща сметкатаНикой и нищо не е забравено!
34
12
 
12
 
! Отговори
Анонимният преди 9 години
Тиквата скоро ще се пръснеи семките му ще бъдат ненужни
33
13
 
7
 
! Отговори
Анонимният преди 9 години
За Борисов просто няма значение, дали иде реч за състава на ЦИК или за гласуването на мораториум върху продажбите на българска земеделска земя или вот на недоверие. В единия случай се жалва че го мачкат, в другия обяснява че се бил объркал. Ако има трети случай обяснението е четвърто и така докато изморената публика не въздъхне с досада Конгречулейшънс. Победен умора няма!
32
12
 
10
 
! Отговори
Анонимният преди 9 години
Е то няма угодия! Ако се строи Южен поток-защо се строи? Ако не се пък построи-защо не се строи? *** и прости Тикви и това си е, оправия няма!
31
14
 
8
 
! Отговори
Анонимният преди 9 години
Едва ли някога герберестите ще проумеят какво направиха и с малкото държавсност, която имахме. Никога вече тикви в политиката. По бустаните, в тенжера варена и на баница. Това е!!!
30
9
 
8
 
! Отговори
Анонимният преди 9 години
Какво го занимавате човека с глупостите на Герб и без това вота е предрешен.
29
3
 
19
 
! Отговори
до 26 преди 9 години
още преди да провокират самозаплванията в БГ. нали брояхте колко са замозапалилите се. Я бройте колко са самоубилите се сега, колко са отвлечените, и колко трафик на наркотици и хора има Това, че не Ви го пишат медийте, защото им е забранено не значи, че не се знае - В пъти повече са в сравнение с миналата година. Тези тук от 15 показни убийства класифицираха 15 самоубийства, защото им е по-лесно. но 15 самоубийства за повече от 6 самозапалили се, или се бъркам?!
28
4
 
10
 
! Отговори
до 26 преди 9 години
Кой от двата пръка от интелект? Фъфела, като говори, е като ученичка, която се обяснява пред гаджето си - как си го представяте Фъфела да тропне по масата и да каже: "това ще стане! Ще подкрепим Русия! или НЯМА!" или нещо от сорта. Ми тоя премиер - пчеличка сигурно е преписвал в училище. А станишко - само се фука с купените си дипломи от мама и тати. Борисов може да е всякакъв, НО ГЕНЕРАЛ не се става, защото нямаш интелект. Бъбрек трябва момко, бъбрек.. капиш. А тея двамата са си ги продали още
27
14
 
4
 
! Отговори
Внимавайте преди 9 години
Гласувай за ГЕРБ и ББЦ, дай глас за ДПС.