ГЕРБ атакува с нов вот на недоверие - за провал в енергетиката

Това е четвъртият вот срещу правителството на Орешарски
Обновена: 9 май 2014 13:48 | 9 май 2014 09:42, Камелия Цветанова
155
ГЕРБ атакува с нов вот на недоверие - за провал в енергетиката
Снимка: архив, БТА

ГЕРБ внася вот на недоверие срещу правителството на Пламен Орешарски за провал в политиката в областта на енергетиката. Това обяви пред журналисти в парламента лидерът на партията Бойко Борисов.

Това ще е четвъртият вот на недоверие на опозицията срещу кабинета. 

Борисов уточни, че искането ще бъде внесено още днес в деловодството на парламента.

„Искаме от 15 дни от НЕК да ни даде финансовите си отчети, а те ги крият и заради това днес ще внесем вот на недоверие по тема енергетика заради проваления проект „Южен поток” от некомпетентността на Драгомир Стойнев, главно за това, че излъгаха обществото и правихме референдум за АЕЦ „Белене”, за това, че фалират компании, за това, че предизборно задържат цената на тока”, заяви Борисов.

Вотът ще трябва да бъде обсъден в разгара на предизборната кампания и на извънредно заседание на парламента, защото депутатите решиха, че днес им е последният работен ден до изборите.

Въпреки това Борисов увери, че депутатите от ГЕРБ ще дойдат на обсъждането на вота на недоверие.

Dnes.bg припомня, че първият вот на недоверие към кабинета "Орешарски" в началото на октомври миналата година беше за провал в инвестиционното планиране. Тогава обаче опозицията не се регистрира в пленарна зала и не участва в дебата.

Целта на депутатите от ГЕРБ беше да покажат, че парламентът не може да функционира в отсъствието на "Атака”, а по същото време националистите бяха на посещение в чужбина.  Въпреки това в крайна сметка вотът не мина.

Вторият, внесен в края на същия месец, беше заради регионалната политика и отново отхвърлен с гласовете на БСП, ДПС и „Атака”.

Третият вот беше за провал в политиката по сигурността, който беше отхвърлен с гласовете на БСП и ДПС, а от "Атака" се въздържаха.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
0
 
1
 
! Отговори
БГ преди 10 години
Като гледам как се осират комунистите , яко и за години напред , този май наистина е от малкото политици , който остави нещо трайно за България.Пожелавам му да успее , въпреки тролската воня която се носи из форума
104
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 128 абе некви наркотици са фанали и тютюн без да му е платен акциза та за това а и нали 400000 зеха от кмета на плевен та и тука са го ударили с некой лев
103
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*от снимката е вреден за България! А това, че Грабаджийте са нагли и лъжливи *** си пролича и от неявяването им в Пленарната зала, за гласуване на оставката на Манолова, която, представете си, пак тези обли мозъчета бяха поискали! Това е "градивната" политика на нискочелите мутро-милиционери и дребните душици, които се поведоха по акъла им! Да се организираме и да им потърсим сметка, защото ако успеят да се върнат във властта, държавицата ни е пред гибел!
102
2
 
6
 
! Отговори
Буда мутрата крадец преди 10 години
През 2009 г., заловеният кокаин в България е 234 кг, а през 2011 г. заловеният кокаин в България е 650 ГРАМА. През 2012 г. в България са заловени НУЛА грама амфетамини.Резултатите са красноречиви! Това е действителната борба с наркотрафика през управлението на ГЕРБ.. или за ЛИПСА на каквато и да е борба и наличие на ЗАЩИТА от тяхна страна. ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ГЕРБ Е ДОПРИНЕСЛО ЗА РАЗВИТИЕТО НА ПРЕСТЪПНОСТТА И КОРУПЦИЯТА В БЪЛГАРИЯ И Е ПРОВЕЛО МНОЖЕСТВО НЕЗАКОННИ АКЦИИ
101
0
 
2
 
! Отговори
отговор нема преди 10 години
Внуците ме питат , защо Тодор Живков не е лежал в Затвора след толкова престъпления , аз им казвам че в България отговор на въпроса нема и нема да има
100
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А Цветелинка *** ли ***... зелена енергия.
99
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най-много Боко съжалява, че не са вдигали цените на електроенергията. Трябваше да продължат и да се свърши веднъж за винаги с този "матриал". За какво са му на Боко данъкоплатци, с няколко хиляди г---близци, ще му е най- спокойно. Другите не му трябват - да стоят долу, да мажат филии и да се явяват само на избори за да го преизберат - за това са му.
98
3
 
8
 
! Отговори
локи преди 10 години
Оказа се, че наистина ще има избори скоро, Боко ще избира между Сретен и бай Ставри :)
97
3
 
9
 
! Отговори
лъц преди 10 години
Боко е възмутен! Боко громи управляващите! Боко гледа на кръв! Боко е демократ! А може и да са хемороиди...
96
4
 
13
 
! Отговори
Стефанов-Странджата преди 10 години
АБЕ ВЯРНО ЛИ ИМА ОЩЕ ЛУДИ КЪДЕ ЩЕ ГЛАСУВАТ ЗА ГЕРБ
95
0
 
2
 
! Отговори
до114 преди 10 години
чети историята бастунче май великите сили са допринесли за това
94
3
 
9
 
! Отговори
денис преди 10 години
Разбирам защо мутрата е нервен, засега затвора му се разминава, ама знае ли човек! Ей го Цвъки, чист като сълза, умен и убав, пък вече следствен! Цирк до дупка, Боци, ти друго и не умееш!
93
4
 
11
 
! Отговори
пю преди 10 години
Оставете го сега Бойко, главата му се е запалила с тия Кокаинови крале, вие с енергетика го занимавате! Първо бизнеса, после хобито.
92
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Истина 110Не се притеснявайте, ОГРОМНАЯ СТРАНА и тя ще ви обере, ако е останало нещо необрано до сега от нейните слуги!
91
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До всички празнуващи : ВИЕ КАКВО ВСЪЩНОСТ ПРАЗНУВАТЕ ? Това, че загубихме Мкедония. Беломорска Тракия, Западните покрайнини и Добруджа, или това , че загубихме държавният си суверенитет ?
90
2
 
11
 
! Отговори
ак47 преди 10 години
Внася нов вот, този път за собствения си провал?! Това вече е тежка психопатия, без хапчета няма да мине!
89
5
 
8
 
! Отговори
иво преди 10 години
Тиквените успяха ли да внесат поне един проектозакон, или само вотове? Затова ли сте там бе, *** мързеливи?
88
2
 
8
 
! Отговори
Бараката преди 10 години
Българина обедня за 24 години 10 пъти сочи евростот а милионерите са се увеличили 50 пъти а дее
87
3
 
10
 
! Отговори
Истина преди 10 години
День Победы Вставай страна агромная и затвори мутрите бандитите разбойниците и олигарсите който ограбиха бедния българин за 24 години
86
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 106Нормално, тогава бащите им и дедите им взеха властта при окупацията на България, изтрепаха къде когото можаха и вече 70 години не я дават, ПРАЗНУВАТ !