Орешарски за вота на недоверие: "Южен поток" не го строя аз!

Премиерът каза, че ще коментира, като се запознае с мотивите на ГЕРБ
Обновена: 9 май 2014 14:43 | 9 май 2014 14:40, Анисия Иванова
54
Орешарски за вота на недоверие: "Южен поток" не го строя аз!
Пламен Орешарски на отбелязването на Деня на Европа. Снимка БТА

Очевидно толерантността у нас отдавна е заминала - първи сто дни, предизборни кампании, има правила, които хората ги спазват по света. Това каза премиерът Пламен Орешарски пред журналисти по повод искания от ГЕРБ вот на недоверие към кабинета, след като участва в отбелязването на Деня на Европа и десетата годишнина от разширяването на ЕС в "Дома на Европа".

Още по темата
По-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви в парламента, че партията внася вот на недоверие към кабинета заради проблемите в енергетиката и проваления проект "Южен  поток".

Премиерът уточни, че ще коментира исканията за вота, след като се запознае с неговите мотиви.

„Южен поток не го строя аз, ако го строях аз, приемам всички упреци“, коментира Орешарски. Премиерът акцентира, че проектът не е български. Той отбеляза, че опозицията достатъчно го е била забавила, както и че са били оставени достатъчно неизгодни условия като лихва от 8 на сто. Така че по-добре е да бъдат малко по-скромни по отношение на "Южен поток", допълни той.

Важното е да се договорят добри условия за страната, а не да се бърза, заключи Орешарски.

Министър-председателят коментира и днешните празници, като ги определи като достатъчно важни и символни. Единият отбелязва мрачен период от историята, другият - началото на друг, надявам се да бъде светъл, което се отнася и за нас като страна-членка, допълни той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
14
 
13
 
! Отговори
владетеля преди 10 години
ТЕЗИ ОТ ГЕРБ РАБОТЯТ ПРОТИВ БЪЛГАРИЯ.С ТЯХНИТЕ ПОЛИТИКИ И ПОВЕДЕНИЕ ТЕ НЕ МОГАТ ПОВЕЧЕ ДА БЪДАТ В ПАРЛАМЕНТА!!!!!ГЕРБ ЖЕЛАЕ БЪЛГАРИЯ ДА ПРОПАДНЕ И ДА БЪДЕ УНИЩОЖЕНА.ТЕЗИ ОТ ГЕРБ СА ПРЕСТЪПНИЦИ И НИ ВРЪЩАТ СЪС СВЕТЛИННИ ГОДИНИ НАЗАД .ОТ ТЯХ НИЩО НЕ СТАВА,ЗАЩОТО ПРЕКАЛЕНО МНОГО ЛЪЖАТ,КЛЕВЕТЯТ В БРЮКСЕЛ ДЪРЖАВАТА НИ,С ЦЕЛ ДА УНИЩОЖАТ БЪЛГАРИЯ.
5
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Б*клуци ,който съсипаха държавата и живота на хората .
4
4
 
17
 
! Отговори
Гацо преди 10 години
Пацо Наркомана още ли седи като *** на поста премиер ? Тоя страх от Бог няма За съжаление дементните бабички , *** и мъртвите души ще решат вота за изборите предстоящите и всички следващи ако не вземем сопите и пушките и не ги изметем на местото им
3
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е, не го строиш, но вашата комунисто-турска клика внася и приема закони в България по заръка на руските си господари, за да го има този проект. Не плащат ли добре, че да си взимате само комисионни от тях и да не загробвате българския народ с милиарди кредити, които откраднахте. Явно идеята е да сме бедни просяци, за да можете да ни управлявате по-лесно. *** народ = слаба държава = България.
2
9
 
23
 
! Отговори
политолог преди 10 години
Колкото повече време управляват тройната мафия БСП-ДПС-Атака-ДС , толкова повече мислещите българи виждат , че на този етап единствено ГЕРБ и Б.Борисов могат да изведат България от блатото , в което ни набутаха тройната коалиция. В най скоро време ще се повиши драстично тока , горивата , а от там и всички хранителни продукти. Не случайно Станишев , Сидеров и Бареков се писаха водачи на Евролистите. След изборите ще избягат в Брюксел уж да променят Европейската политика, а ние ще подсмърчаме .
1
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Той открива ресторанти във Виетнам само за друго не става