Кунева не се чувства изместена от първото място в листата

"Много се радвам, че успях да дам мандат, а не да взема място"
87
Кунева не се чувства изместена от първото място в листата
Меглена Кунева и Светослав Малинов в изборната нощ. Снимка: БТА

Въпреки че най-вероятно ще се окаже, че вторият в листата на Реформаторския блок Светослав Малинов ще стане евродепутат заради преференциалния вот, водачът Меглена Кунева коментира, че не се чувства изместена.

Още по темата
„Много се радвам, че успях да дам мандат, а не да взема място, когато поех водачеството на листата, прогнозата за Реформаторския блок беше за 2% подкрепа, не се чувствам изместена, а въвлечена в изборния резултат“, коментира тя по bTV.

Реформаторският блок е политически съюз и ние ще се явяваме на избори заедно, подчерта Меглена Кунева. Тя коментира преференциалните резултати с това, че Светослав Малинов е харесван в своята партия (ДСБ) и че е получил подкрепата на Иван Костов.

„Когато си водач на листа обаче, си длъжен да мислиш за цялата листа и за общия резултат, така разбирам аз водачеството и това е за мен европейският стандарт“, каза още тя.

Реформаторският блок има своя депутат, който ще си свърши работата в ЕП, за която е получил този мандат, допълни Кунева и определи като важна първа стъпка резултатът на Рeформаторите на първите им избори заедно.

По думите й загуба би било, ако РБ не беше успял да постигне мандат, както вещаеха социолозите.

Лидерът на „България на гражданите” посочи, че е била избрана за водач на листата след трудни преговори.

Тя подчерта, че възможността за преференциален вот е положителна.

„Аз се надявам, че изборите за Европейски парламент манифестират полезността на това да има преференция. Бях свидетел на това, че тече много активна преференция”, заяви тя и декларира, че Реформаторският блок ще се яви на поне един пълен цикъл от избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
14
 
33
 
! Отговори
56 преди 10 години
До СпонгиСпонги, костовашка кратуно и на децата е ясно и знаят, че курвенския номер който извъртяхте е по директива на Рамадан т.е. Костаки. Фактът, че с чугунените костовашки тикви не можете да осъзнаете кво сътворихте си е ваш проблем. Първото в демокрацията е да спазваш поетите ангажименти и договори - останалото е след това. Кат сте толкова велики що крадете, а не си отидохте сами, да си спечелите нормалния за вас о,5% и да се саморазпускате, а пречите?
59
8
 
34
 
! Отговори
П.Петров преди 10 години
До ДО П.ПетровЕдинствената причина Станишев да го показват по "ЕС телевизия", е да коментира поредната загуба на Европейските социалисти, като назначен председател на ПЕС, длъжност полагаща се на бивш министър председател социалист, загубил парламентарните избори(2009) в собствената си държава и платена с нашите данъци през Сименс Австрия. Както и да го попитат,не е ли крайно време да си подаде оставката, като доказан некадърник. Въпрос, от който Станишев се изниза като пръдня във вълнени ***!
58
9
 
37
 
! Отговори
Спонги преди 10 години
До до СпонгиНе разбира се. За себе си мога да кажа, че изборът ми беше по съвест. Оказа се, че и двамата ми сина и жена ми са сторили същото. Няма как да ти го обясня. Не съм гласувал срещу Кунева. Гласувах за Малинов. РБ е коалиция от интелигентни хора с капацитет да променят статуквото. Те нямат амбиции да са заедно по-дълго от необходимото. Есеки го знае.
57
8
 
34
 
! Отговори
yyy преди 10 години
И ние се радваме, че подмина Брюксел;)
56
9
 
45
 
! Отговори
перфоратор преди 10 години
Г-жо Кунева, Вие не дадохте мандат хората го избраха човека
55
9
 
35
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Тя просто се чувства много,ама много глупаво...
54
12
 
51
 
! Отговори
П.Петров преди 10 години
Не берете грижа за Кунева, тя е юрист по европейско право, добре платена работа винаги ще си намери. Тревожете се за Станишев, освен за статист в партизански филми за друго не става!
53
9
 
33
 
! Отговори
Масон 32 преди 10 години
На тия никога няма да им кажем какво ги чака!Колелото на историята има нужда от енергия за да се върти винаги в наша полза!
52
11
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Каквото яде - яде! Време е и други да ядат. Пък ти ще си останеш в историята като удобната лейди, която затваряше главите по договора за присъединяване към ЕС бързо, бързо, без да преговаря изобщо. Ей така затвори 4 блока на АЕЦ-а. НА това бързо затваряне на главите сега му сърбаме попарата. Много се радвам, че избирателите те изметоха, както и онзи ...... Първанов.
51
9
 
34
 
! Отговори
до Спонги преди 10 години
А не е ли възможно изборът за Малинов да е предрешен предварително с намесата на хора ,които съзнателно се опитват да създадат непоносимост между различните партии в реформаторския блок.Не са ли евтини трикове на хора ,които се страхуват от реформаторите.Затова трябват високи нравствени принципи,които са нужни за да бъдат смачкани ония,които години наред се опитват да дирижират съдбата на България.В мерзостите си те са непобедими
50
11
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз съм син избирател,,,но заради тази кокошка с кривата уста,,къде продаваше банички на централна гара русе,и сега е в борда на директорите на БНП ,КЪДЕ СКУБЯТ С ЛИХВИ 300% А ПОЗНАЙТЕ КОГА ЩЕ ГЛАСУВАМ,,,,,,
49
8
 
36
 
! Отговори
Спонги преди 10 години
До 49И какво е коректно при пряката демокрация. Да правиш това което мислиш или това което са ти спуснали"Отгоре". Не вървиш. Комунист си. Не си пъхай носа там където не ти е работа. Не ставаш и за интригант. Кунева са я посочили също, но много по-малко. Това е ДЕМОКРАЦИЯ, а не БОЛШЕВИЗЪМ. Няма как да го схванеш с чугунената си глава.
48
11
 
41
 
! Отговори
Dora Yankova преди 10 години
"Много се радвам, че успях да дам мандат, а не да взема място" - има ли представа тази жена в действителност колко сини избиратели не са гласували за РБ точно заради нея. Направо е нелепо червена снаха начело на синя листа, за това и по такъв категоричен начин избирателите пренаредиха листата на реформаторите. Това е наказателен вот за Кунева, а тя се изкарва едва ли не победител, смешна е!
47
10
 
34
 
! Отговори
гладна овца преди 10 години
Вечно правещата се на *** и ухилена подигравателно има вътрешно усещане за страх, което не може да скрие в усмивката си! Страха как един ден ще бъде изядена от озверелите... жива!
46
10
 
37
 
! Отговори
mihail преди 10 години
Лъже Кунева, безкрайно съжалява, че няма да е евродепутат, но никога няма да си го признае .
45
10
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Реформаторите без Костов са като ТКЗС без бригадир. А с Костов са като ТКЗС с бригадир!
44
15
 
34
 
! Отговори
47 преди 10 години
До СпонгиОт костоваци акъл никой не иска. Браво, гордейте се с юдейската ви постъпка. Когато правиш съюз и търсиш партньор играеш коректно с тях. Иначе един път ги лъжеш и те ти бият шута :))).Народът не сте костоваците. Вие сте скромна група от няколко хиляди, които паразитирате на гърба на останалите :))).
43
13
 
34
 
! Отговори
аз преди 10 години
Ако костоваците искат да има реформаторски блок единствената достойна постъпка е да оттеглят Малинката.Ако не го направят това обединение ще се разпадне, защото няма да има мераклии да ги носят на гърба си.Всъщност РБ без ДСБ щеше да се справи по-добре.
42
8
 
39
 
! Отговори
Спонги преди 10 години
До 45ДСБ е последователна дясна Партия и не се нуждае от комунистическите ти одобрения. Това е пряката демокрация. Гласът на избирателите на ДСБ е по-силен от този на България на Гражданите. Кунева също е посочена с преференция, но много по-слабо. Не се бъркай в чужди работи, още повече с твоето болшевишко мислене тип "Отгоре казаха", няма как да схванеш за какво иде реч.
41
10
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Щеше да е срамно, смешно и тъжно Снахата да стане евродепутат от името на демокрацията.