Кунева не се чувства изместена от първото място в листата

"Много се радвам, че успях да дам мандат, а не да взема място"
87
Кунева не се чувства изместена от първото място в листата
Меглена Кунева и Светослав Малинов в изборната нощ. Снимка: БТА

Въпреки че най-вероятно ще се окаже, че вторият в листата на Реформаторския блок Светослав Малинов ще стане евродепутат заради преференциалния вот, водачът Меглена Кунева коментира, че не се чувства изместена.

Още по темата
„Много се радвам, че успях да дам мандат, а не да взема място, когато поех водачеството на листата, прогнозата за Реформаторския блок беше за 2% подкрепа, не се чувствам изместена, а въвлечена в изборния резултат“, коментира тя по bTV.

Реформаторският блок е политически съюз и ние ще се явяваме на избори заедно, подчерта Меглена Кунева. Тя коментира преференциалните резултати с това, че Светослав Малинов е харесван в своята партия (ДСБ) и че е получил подкрепата на Иван Костов.

„Когато си водач на листа обаче, си длъжен да мислиш за цялата листа и за общия резултат, така разбирам аз водачеството и това е за мен европейският стандарт“, каза още тя.

Реформаторският блок има своя депутат, който ще си свърши работата в ЕП, за която е получил този мандат, допълни Кунева и определи като важна първа стъпка резултатът на Рeформаторите на първите им избори заедно.

По думите й загуба би било, ако РБ не беше успял да постигне мандат, както вещаеха социолозите.

Лидерът на „България на гражданите” посочи, че е била избрана за водач на листата след трудни преговори.

Тя подчерта, че възможността за преференциален вот е положителна.

„Аз се надявам, че изборите за Европейски парламент манифестират полезността на това да има преференция. Бях свидетел на това, че тече много активна преференция”, заяви тя и декларира, че Реформаторският блок ще се яви на поне един пълен цикъл от избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
10
 
45
 
! Отговори
Чудесно! преди 10 години
Раздвам се за Кунева, тя е една от многото стари муцуни, който правят политика с голи и празни приказки, НО НИЩО РЕАЛНО ЗА БЪЛГАРИЯ! Голи приказки и големи обещания това и е специалността от години.
19
11
 
43
 
! Отговори
Винаги Атакист преди 10 години
Тая е толкова безмозъчна че ако ЕС смени цвета на знамето си от син на оранжев и тя ще ходи винаги облечена в оранжево. Мозъка и е като огледало-без никакви гънки и отразяващ другия.
18
11
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От тия избори най се радвам на резултата на Атаклъ и Мегито как не стана еввродепутат.
17
11
 
42
 
! Отговори
Комедиант преди 10 години
Криви, грозни и алчни муцуни надничат от екрана ... говорят ми за Европа ... *** продали и майка си ми говорят за чест...жалки парцали !
16
10
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Що за влечуго трябва да си, *** пратили баща ти и дядо ти в Белене, ти да станеш партийна снаха?
15
8
 
37
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
РБ не искали еврокомисар а европарламент-ха ха
14
8
 
38
 
! Отговори
Х преди 10 години
Не ще котето риба защото му я взеха.
13
10
 
41
 
! Отговори
НЕКОРЕКТНИ преди 10 години
УМОЛЯВАМЕ БОРИСОВ ДА СИ ПЛАТИ МАСРАФА НА ЗАСТЪПНИЦИТЕ ОТ ГРАД ВАРНА,БЯХА НИ ОБЕЩАНИ ПО 100 ЛЕВА НА ЧОВЕК И ПО ДВА ЛЕВА НА ВСЕКИ ДОКАРАН,ИМАМЕ ИНФОРМАЦИЯ ЧЕ *** ОТ МАКСУДА ВЕЧЕ СА СИ ВЗЕЛИ ПАРИТЕ,МОЛЯ БЪДЕТЕ КОРЕКТНИ ЗАЩОТО ДРУГИЯТ ПЪТ *** ДА ВИ СТАВАТ ЗАСТЪПНИЦИ.ПРЕДИ МАЛКО ЗВАНЧХ В ЦЕНТРАЛАТА НА ГЕРБ ВАРНА И МИ БЕШЕ КАЗАНО,ТУЙ НЕ Е ЗА ТЕЛЕФОН.ИЗМАМНИЦИ
12
12
 
37
 
! Отговори
3 преди 10 години
Всеки който говори за Пръмова а не за Кунева не е привърженик на РБ. Или е провокатор, който трябва да се игнорира, или е от групичката на 100-на инфантилни привърженици на ДСБ, който не виждат по-далеч от носа си.
11
10
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Никой не те иска, това показва избора
10
11
 
35
 
! Отговори
№15 преди 10 години
Кво обсъждате тука неща, които не разбирате - преференции, тва-онова. Я си гласувайте за 15ти номер да ви е чиста работата!
9
17
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кунева премиер!
8
11
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Изместиха те, защото си червена снаха и комунистка от ДС. Затова. Заобиколена от предатели. Ами Зеленогорски в Плевен с цялата си свита се продаде още преди месеци на Бареков и му показа откъде и какво да вземе в кои секции, едни с *** избиратели, и врътна Реформаторския блок. А тези *** как още не са го изгонили този професионален предател,, не знам. Ако Бареков обаче го вземе, ще ее голяма грешка.
7
10
 
37
 
! Отговори
Boratino преди 10 години
Kyneva v kakvi li ne partii i partiiki be6e, samo li ne si gi syzdava i izmislq, s kogo li ne iska6e da se koalira samo i samo da q pratqt nqkade v 4yjbina na dyrjavna izdryjka. :D sega zeli nqkvi minimalni procenti i BReiiiiii 6te svalqla tq pravitelstvo :D Bolen mozuk. Takava jena da ne ti e y kyshtata
6
11
 
55
 
! Отговори
реалист преди 10 години
Кунева, не даваш мандат, просто хората не те искат... сигурно си смъкнала гласовете с 2-3% за РБ само с присъствието си!?
5
9
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Искам да попитам коментиращите Хареса ли ви световното по хокей? :)
4
14
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Жалки борци за власт. Коалиция между орел, рак и щука.
3
13
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Куневицата, какво пише на табелката пред теб моето момиче ? Хайде - действай !
2
19
 
45
 
! Отговори
НЕКОРЕКТНИ преди 10 години
УМОЛЯВАМЕ БОРИСОВ ДА СИ ПЛАТИ МАСРАФА НА ЗАСТЪПНИЦИТЕ ОТ ГРАД ВАРНА,БЯХА НИ ОБЕЩАНИ ПО 100 ЛЕВА НА ЧОВЕК И ПО ДВА ЛЕВА НА ВСЕКИ ДОКАРАН,ИМАМЕ ИНФОРМАЦИЯ ЧЕ *** ОТ МАКСУДА ВЕЧЕ СА СИ ВЗЕЛИ ПАРИТЕ,МОЛЯ БЪДЕТЕ КОРЕКТНИ ЗАЩОТО ДРУГИЯТ ПЪТ *** ДА ВИ СТАВАТ ЗАСТЪПНИЦИ
1
11
 
48
 
! Отговори
?!?!? преди 10 години
Да,те и бсп не се чувстват загубили ама всъщност реалността е друга !